Aš vartau pavasarinius katalogus, verdu žirnelių sriubą, ir Jums rekomenduoju.
Aušra
Žirnelių sriuba su mėtomis
Receptas iš Williams-Sonoma | Spring 2013 katalogo
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 nedidelis svogūnas, smulkiai supjaustytas
1 skiltelė česnako, smulkiai sukapota
450 g šviežių arba šaldytų žirnelių
2 1/2 stiklinės daržovių (arba vištienos) sultinio
Saujelė šviežių mėtų lapelių, smulkiai sukapotų
Druskos
Šviežiai sumaltų juodųjų pipirų
Grietinėlės arba grietinės
Vidutinio dydžio puode ant vidutinio karštumo
ugnies pakaitinti aliejų. Suberti smulkintą svogūną ir česnaką;
pakepinti, kol suminkštės, maždaug 3 – 5 minutes. Į puodą supilti sultinį. Kai
užvirs, suberti žirnelius ir virti ant vidutinio karštumo ugnies, kol žirneliai
suminkštės, maždaug 3 – 4 minutes. Nukelti nuo ugnies. Visą puodo turinį
supilti į elektrinį maišiklį (kitaip sakant - blender’į), suberti smulkintas
mėtas ir gerai pertrinti iki vientisos masės. Įberti druskos, pipirų. Išmaišyti. Sriubą išpilstyti į
dubenėlius, pagardinti grietinėle arba grietine ir iškart nešti į stalą.
2 tablespoons olive oil
1 small onion, finely diced
1 garlic clove, minced
1 pound fresh or frozen peas, blanched
2 1/2 cups vegetable or chicken stock
1 handful fresh mint leaves, finely sliced
Salt and freshly ground pepper
Heavy cream or crème fraîche for serving
In a medium sauté pan set over medium heat,
warm olive oil. Add onion, garlic and cook, stirring occasionally, until
softened, 3 to 5 minutes. Add vegetable or chicken stock. Bring to a boil. Add
peas and cook on medium heat until peas soften, approximately 3 – 4 minutes.
Remove from heat. Transfer the the entire contents of the pot to a blender, add
sliced mint leaves. Blend until smooth and uniform. Season soup with salt and
pepper. Pour into bowls. Garnish with some crème fraîche or heavy cream. Serve
right away.