Šitą moliūgą kepu jau daug metų, visada pagal tą patį receptą. Receptas nurašytas nuo Libby’s moliųgų tyrės skardinės etiketės. Labai geras receptas. Ir labai geras vyniotinis.
Aušra
Aušra
Biskvitas:
3/4 stiklinės* miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
1/2 šaukštelio valgomos sodos
1/2 šaukštelio malto cinamono
1/8 šaukštelio tarkuoto muskato
1/4 šaukštelio druskos
3 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
2/3 stiklinės moliūgų tyrės
1/4 stiklinės cukraus pudros
Įdaras:
113 g grietinėlės sūrio, kambario temperatūros
1 stiklinė cukraus pudros
85 g sviesto, kambario temperatūros
1 šaukštelis vanilės esencijos
Cukraus pudros, pabarstymui
*1 stiklinė = 236 ml
Biskvitas:
Orkaitę įkaitinti iki 190oC.
Stačiakampę 25 cm x 35 cm kepimo skardą patepti aliejumi, iškloti sviestiniu popieriumi. Popierių patepti aliejumi ir pabarstyti miltais. Apvertus iškratyti neprilipusius miltus.
Medvilninį virtuvinį rankšluostėlį pabarstyti cukraus pudra.
Kartu persijoti miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną, muskatą ir druską.
Kiaušinius išsukti su cukrumi iki purumo. Imaišyti moliūgų tyrę. Suberti sausus ingredientus ir atsargiai išmaišyti. Tešlą paskirstyti ant paruoštos skardos.
Kepti 13 – 15 minučių, kol biskvito viršus sukeps. Traukti iš orkaitės. Peiliu atlaisvinti prie skardos prikibusius biskvito kraštus. Biskvitą iškart apversti ant paruošto rankšluostėlio. Atsargiai nulupti sviestinį popierių. Pradedant nuo trumposios kraštinės, biskvitą kartu su rankšluosčiu susukti į vyniotinį. Perkelti ant grotelių ir palikti, kad atvėstų.
Įdaras:
Persijoti cukraus pudrą.
Mikseriu išsukti sūrį, cukraus pudrą, sviestą ir vanilės esenciją iki vientisos masės.
Atsargiai išvynioti biskvitą. Kremą tolygiai paskirstyti ant viso biskvito paviršiaus. Bisvitą vėl susukti į vyniotinį, įsukti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą, kad sustingtų, maždaug 1 valandai.
Prieš tiekiant į stalą, vyniotinio viršų pabarstyti cukraus pudra.
Cake:
3/4 cup flour
1/2 teaspoon baking powder
1/2 teaspoon baking soda
1/2 teaspoon ground cinnamon
1/8 teaspoon ground nutmeg
1/4 teaspoon salt
3 eggs
1 cup sugar
2/3 cup pumpkin puree
1/4 cup powdered sugar (to sprinkle on towel)
Filling:
8 ounces cream cheese, at room temperature
1 cup powdered sugar, sifted
6 tablespoons butter, at room temperature
1 teaspoon vanilla extract
Powdered sugar, for decoration
Cake:
Preheat oven to 375° F. Grease 15 x 10-inch baking pan; line with wax paper. Grease and flour paper.
Sprinkle a cotton kitchen towel with powdered sugar.
Sift together flour, baking powder, baking soda, cinnamon, nutmeg and salt. Beat eggs and sugar until thick. Beat in pumpkin. Stir in flour mixture. Spread in an even layer into prepared pan.
Bake for 13 to 15 minutes or until top of cake springs back when touched. Immediately loosen and turn cake onto prepared towel. Carefully peel off paper. Roll up cake and towel together, starting with narrow end. Cool on wire rack.
Filling:
Beat cream cheese, 1 cup powdered sugar, butter and vanilla extract until smooth. Carefully unroll cake. Spread cream cheese mixture over cake. Reroll cake. Wrap in plastic wrap and refrigerate at least one hour. Sprinkle with powdered sugar before serving, if desired.
Kaip tik turiu daug moliugo...butu super sunaudoti...Tik man sunkiai su matematika. Tuos trecdalius, ketvirtadalius skaiciuoti. Ausryt, o nera recepto, kur produktai butu gramais ?
AtsakytiPanaikintiAmbre, nera recepto su gramais; deja; as visada naudoju matavimo puodelius; pasemi kiek reikia, ir jokios matematikos; dar paprasciau, nei gramai;
Panaikintihttps://www.google.com/search?q=matavimo+puodeliai&client=firefox-a&hs=HZd&rls=org.mozilla:en-US:official&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=FzivUrGiCYi4kQe0uYC4BQ&ved=0CDkQsAQ&biw=1329&bih=882#facrc=_&imgdii=_&imgrc=sJXDhO6rp547JM%3A%3BgLY2cMXkkIzirM%3Bhttp%253A%252F%252Forder.tupperware.com%253A8080%252Fcoe-images%252Fitems%252Fp10056422000_detail.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.supermama.lt%252Fforumas%252Flofiversion%252Findex.php%252Ft509722-200.html%3B252%3B185
Atrodo labai skaniai. Turbūt bandysiu. Ir ankstesnio įrašo sausainiai labai gražūs. Tik Lietuvoje tokio raudono cukraus neteko matyti.
AtsakytiPanaikintiJūratė
Jurate, aciu; mano seima labai megsta sita vyniotini; ta, kuris nuotraukoje, dariau dovanojimui; paskui kepiau antra, namiskiams; o del raudono cukraus - tai ir be jo bus gerai; keista, kad nera dazyto cukraus; o jeigu ir butu, tikriausiai niekas nepirktu; Lietuvoje, kiek pastebejau, zmones pakankamai negatyviai reaguoja I bet kokius "cheminius dazus" ir nenaturalius produktus; cia tikriausiai tik Amerikoje - kuo spalvociau, tuo geriau;
Panaikinti