Iš pradžių norėjau daryti viską taip, kaip dare Cenk: planavau kepti miniatiūrinius sausainius; pyragą norėjau formuoti apvalioje kekso formoje ir norėjau viską aplieti blizgančiu šokoladiniu glajumi. Bet paskui ėmiau ir persigalvojau. Šį savaitgalį nutariau nieko nekepti. Nutariau patinginiauti. Būtų gerai, jeigu išvis nereiktų nieko veikti. Bet desertas vistiek būtų neblogai. Vėlyviems tingiems pusryčiams, arba pavakary prie juodos kavos (aš kavą geriu vakarais, jeigu kam įdomu). Todėl Cenk’o receptą pamodifikavau ir mikliai pagaminau šokoladinį-nutelinį tinginį. Vietoje naminių sausainių naudojau pirktinius. Vietoje dailaus apvalaus pyrago banguotais kraštais padariau dvi dešras. O vietoje fantastiškai atrodančio šokoladinio glajaus aš savo dešras apvoliojau cukraus pudroje. Gavosi du visai dailūs pyragiukai. Tikri tinginiai. O jų skonis, tikiuosi, buvo lygiai toks pat geras, kaip ir Cenk’o pyrago.
Kada nors aš tikrai padarysiu viską taip, kaip reikia, nuo A iki Z, nenukirsdinėdama jokių kampų. Kada nors. Kai mažiau tingėsiu.
Aušra
P.S. Būtinai atsidarykite Café Fernando nuorodą ir pasižiūrėkite nuotraukas. Mano manymu šito pyrago nuotraukos yra pačios gražiausios tame bloge.
Salame al cioccolato
Šokoladinis tinginys su Nutella, sausainiais ir riešutais
Adaptuota pagal receptą iš café fernando
240 ml riebios grietinėlės
200 g tamsaus šokolado, susmulkinto
200 g Nutella
1/4 šaukštelio druskos
150 g sviesto, supjaustyto mažais gabalėliais, kambario temperatūros
250 g arbatinių sausainių
75 g skrudintų migdolų be odelių
75 g skrudintų lazdyno riešutų be odelių
75 g skrudintų nesūdytų pistacijų
Cukros pudros, apvoliojimui
Sausainius susmulkinti aštriu peiliu; pasistengti, kad būtų kuo mažiau smulkių trupinių. Sausainių gabalėlius suberti į kiaurasamtį ir atsargiai persijoti, kad nusisijotų visi smulkūs trupiniai.
Stambiai sukapoti riešutus.
Į karščiui atsparų dubenį suberti smulkintą šokoladą. Užvirinti grietinėlę ir supilti į dubenį su šokoladu. Palaukti maždaug pusę minutes, kol šokoladas šiek tiek aptirps. Atsargiai išmaišyti iki vientisos masės. Sudėti Nutella ir gerai išmaišyti. Suberti druską ir sviesto gabalėlius. Išmaišyti.
Į kitą dubenį suberti sausainių gabalėlius ir smulkintus riešutus. Supilti šokolado mišinį ir atsargiai išmaišyti. Masę padalinti pusiau. Vieną pusę sukrėsti ant didelio maistinės plėvelės lakšto. Prilaikant už plėvelės, iš masės suformuoti norimo storio ir ilgio cilindrą, jį įsukti į plėvelę, tvirtai užsukti galus. Cilindrą įsukti į foliją ir įdėti į šaldiklį, kad sukietėtų, maždaug 30 – 45 minutes. Tokiu pat būdu suformuoti antrą cilindrą ir įdėti į šaldiklį.
Kai pyragai pilnai sukietės, juos perdėti į šaldytuvą. Laikyti šaldytuve.
Prieš tiekiant į stalą, ant sauso paviršiaus patiesti didelį folijos lakštą. Anto folijos persijoti šiek tiek cukraus pudros. Iš šaldytuvo ištraukti vieną “dešrą”, ją išvynioti iš folijos ir iš plėvelės ir padėti ant folijos su cukraus pudra. Prilaikant už folijos kraštų, “dešrą” apvolioti cukraus pudroje, perdėti ant pjaustymo lentelės arba padėklo, supjaustyti griežinėliais ir tuojau pat tiekti į stalą.
Salame al cioccolato
No-bake chocolate-Nutella cake with biscuits and nuts
Adapted from café fernando
1 cup (240 ml) heavy cream
200 g bittersweet chocolate, chopped
2/3 cup (200 g) Nutella
1/4 teaspoon salt
10 tablespoons (150 g) butter, cut into small cubes, at room temperature
9 ounces (250 g) plain cookies (tea biscuits, digestive cookies)
½ cup (75 g) blanched almonds, toasted
½ cup (75 g) blanched hazelnuts, toasted
½ cup (75 g) unsalted pistachios, toasted
Powdered sugar, for coating
Coarsely chop cookies, cutting them with a sharp knife; avoid creating small crumbs as much as possible. Place cookie pieces into colander or a sieve with rather large holes, and sift gently to eliminate all small crumbs.
Coarsely chop all nuts.
Put chopped chocolate in a heatproof mixing bowl. Bring cream to a boil and pour over chocolate. Let stand for half a minute, then gently stir with a spatula until completely melted. Add Nutella and continue stirring until melted. Stir in salt and butter pieces.
Put chopped biscuits and nuts in another mixing bowl. Pour chocolate mixture over and stir gently to coat. Transfer half of the mixture onto a large sheet of plastic wrap. Shape it into a cylinder and wrap tightly. Secure the ends. Wrap in a sheet of aluminum foil. Freeze until completely hard, for 30-45 minutes. Make second salami from the remaining mixture.
Once the cakes have completely hardened, transfer them from the freezer to refrigerator. Refrigerate until ready to serve.
Right before serving, place a large sheet of aluminum foil on a dry surface. Sift some powdered sugar onto the foil.
Unwrap one salami and place it on the foil with powdered sugar. Coat salami in powdered sugar by rolling it back and forth by holding it with the foil, not touching it with your hands. Place coated salami on a cutting board or a platter. Slice and serve right away.
ideja suteikti tinginiui desrytes forma puiki! Ir tie sniuriukai!Ausryt, tikrai nukopijuosiu (ar padoru?) ir tokia dovanele pradziuginsiu sunu, kuris labai megsta tingini. O si mase manau tikrai prabangesnio skonio nei iprastine:kondensuotas pienas,sviestas kakava.As papildau dar lazdyno riesutais ir dziovintom slyvom. o ir trupineliu taip pedantiskai nesijoju.
AtsakytiPanaikintiRita, ideja, deja, ne mano: https://www.google.com/search?q=salame+al+cioccolato&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=DwFcUpj3NYrwkQfnsIC4AQ&ved=0CEIQsAQ&biw=1184&bih=558&dpr=1
Panaikintio kopijuoti ne tik kad neleistina, bet pageidautina; tam ir publikuoju; aciu!
Kai pamačiau pirmą nuotrauką, pagalvojau: oho Aušra dešras gaminti pradėjo?!:) Bet kai perskaičiau kas čia ir su kuo, saldžiai pasijuokiau iš savęs ir susižavėjau Tavo fantazija.
AtsakytiPanaikintiOdeta, aciu; ideja, kaip zinia, ne mano; as tik imituoju;
PanaikintiPirmoji kilusi mintis buvo lygiai tokia pati, kaip ir Odetos :) Kai pamačiau apie ką mes čia - likau sužavėta išmonės :) Nuotraukos fantastiškos!
AtsakytiPanaikintiAš šį savaitgalį taip pat svajojau pasigaminti tinginį, taip pasiilgau to skonio, bet visą savaitgalį namie nebuvau, tad neteko pasimėgauti...
Aciu, Vilma, uz komplimentus; tinginys yra geras daiktas;
PanaikintiNu klausyk! atrodo fantastiskai. kadangi cia sokoladas groja pirmu smuiku, zymiuosi kaip "butina isbandyti artimiausiu metu"!
AtsakytiPanaikintiAciu, Jura! tikiuosi, kad patiks; sitas labai labai sokoladinis;
PanaikintiNa ir "apstumei" tu mane. Atsidariau bloga ryte,vis dar apsimiegojusi,gerdama kava.Tikrai pagalvojau,kad rukyta desra,o dar kai kriauses pamaciau tai visai patikejau deriniu. Bet paskui ziuriu,ziuriu ir nesuprantu kas ten per lasiniai tokie keisti toje desroje! Na zodziu,tik juoktis beliko ir ateityje nepatingeti,net ir jaigu ankstus rytas,paskaityti atidziai antrastes bent jau,net ne tik i nuotraukas ziureti! O kas link "Tinginio" tai mano sunaus vienas medstamiausiu saldumynu nuo mazens kurio jis vis dar praso manes pagaminti, nors jau 27 metu ir gyvena NYC su paciom ispudingiausiom kavinukem ir pasiula. Visa diena sypsosiuos prisiminus ta kabancia,apipelijusia desra!
AtsakytiPanaikintiDiana, labai malonu, kad pralinksminau is pacio ryto; tinginys ir man yra labai nostalgiskas sladumynas; tikriausiai vienas pirmuju namie pagamintu desertu; mama man darydavo; sausainiai is pokelio, sviestas, cukraus pudra ir kakava; kaip siandien prisimenu - receptas buvo tokiame smelio spalvos segtuve, masinele atspausdintas, is mamos lankytu kulinarjos kursu; man tikriausiai buvo kokie 5 metai; ne daugiau;
PanaikintiManoo vyresnysis sunus labai megzta tingini. Dar niekad jo nedariau desros formos. Reikes pabandyti. Ir mano mazylis, kuris dievina desra, gal taip prades valgyti ir tingini :) Aciu uz ideja, ir tokias grazias nuotraukas....
AtsakytiPanaikintiAusra, man su sita desra irgi panasiai atsitiko: bandziau Juliu apgauti, bet jis man iskart pasake, kad nera jokio desros skonio; tik sokoladas;
PanaikintiTobulas patiekalas vaikams pradžiuginti, turbūt jiems patiktų ir pagaminti šį desertą. Patiko notrauka su konjaku ir kriauše, reikės išbandyti.
AtsakytiPanaikintiViktorija, aciu! sitas tinginys yra pats tas receptas vaikams;
Panaikinti