07 vasario, 2014

Kokosiniai ledai su granatais



Po baltojo torto su baltyminiu biskvitu ir morenginiu sluoksniu logiškai sekantis receptas turi būti ledai, kad sunaudoti bent dalį prisikaupusių kiaušinių trynių.

Tai va. Porcijiniai kokosiniai ledai. Idėją nusižiūrėjau iš Wanderlust andWaffles, o receptą sukomplektavau pati. Nereikia jokios ledų mašinos, jokio sukimo; reikia tik porcijinių ledų formelių. Bet ir be jų galima apsieiti. Ledus galima tiesiog supilstyti į nedidelius keraminius ar plastikinius indelius, dar priberti granatų sėklų ir viskas. Aš taip ir padariau, kai visa ledų masė į formeles netilpo. Indelį tokių ledų aš šiandien suraičiau pusryčiams. Buvo liuks.

Aušra







Kokosiniai ledai su granatais

Idėja iš Wanderlust and Waffles


400 ml konservuoto kokosų pieno, nesaldinto
430 g konservuotos kokosų tyrės, saldintos
250 ml pieno
5 kiaušinių tryniai
1 granato sėklos

Porcijinių ledų indelius kelioms valandoms įdėti į šaldiklį, kad gerai įšaltų.

Kokosų pieną ir kokosų tyrę supilti į dubenį ir išplakti šluotele iki vientisos masės.

Į kitą dubenį sudėti kiaušinių trynius.

Vidutinio dydžio puode pakaitinti pieną kol pradės kilti garai. Trynius išplakti iki vientisos masės. Energingai plakant, į trynius plona sorvele pilti karštą pieną. Pieno ir trynių mišinį perpilti į tą patį puodą, kuriame buvo kaitintas pienas. Kaitinti ant silpnos ugnies, pastoviai maišant, kol masė pradės tirštėti, Nukelti nuo ugnies. Perkošti per tankų sietelį į dubenį su kokosų pienu. Gerai išmaišyti.

Iš šaldikio išimti ledų indelius. Į indelius priberti granatų sėklų. Ant sėklų pilti ledų mišinį, pripildant indelį maždaug iki pusės. Dėti pusvalandžiui į šaldiklį, kad sustingtų. Ant sustingusių ledų pilti likusią ledų masę, pripildant indelius iki pat viršaus. Dėti į šaldiklį, mažiausiai 6 – 8 valandoms, kad ledai pilnai sukietėtų.

Ledų formeles trumpam pakišti po karšto vandens srove. Išimti ledus. Skanaus






Coconut Popsicles with Pomegranate Seeds

Idea from Wanderlust and Waffles

1 14-ounce can coconut milk, unsweetened
1 15-ounce can cream of coconut, sweetened
1 cup milk
5 egg yolks
Seeds from 1 pomegranate

Place popsicle molds in the freezer for at least few hours.

In a medium size bowl whisk together coconut milk and coconut cream until well blended.

In another bowl mix egg yolks until uniform.

In a medium size saucepan heat milk until hot. Slowly pour hot milk in a thin stream into egg yolks, while whisking constantly. When all milk is in, pour the yolk-milk mixture back into the same pot, place on low heat and cook, stirring constantly, until mixture begins to thicken. Remove from heat. Strain through a mesh strainer into coconut milk mixture. Mix well.

Remove molds from the freezer. Divide pomegranate seeds between molds. Pour ice cream mixture over the seeds, filling to about halfway full. Place molds into freezer for about 30 minutes, until the ice cream mixture in them thickens. Remove from the freezer. Fill the molds to the top with ice cream mixture. Cover and freeze for at least 6 – 8 hours.

To remove the popsicles, place the molds for a few seconds under hot water. Unmold popsicles. Enjoy!