06 gegužės, 2013

Magnolia keksiukai





Gavau dovanų: Magnolia kepyklos marškinėlius. Magnolia – tai ta garsi kepykla Niujorke, kurią išgarsino Sex and the City serialas, o tiksliau vienas to serialo epizodas, kuriame Carrie ir Miranda sėdi ant suolo prie Magnolia kepyklos ir kemša rožinės spalvos keksiukus. Ar atsimenate tą momentą? Aš labai gerai atsimenu.

Neseniai kažkur skaičiau, kad keksiukų mada Niujorke (o tikriausiai ir kitur) stipriai nuslūgo, palyginus su tuo, kas buvo prieš kokius penkis metus. Atseit, kelios madingos keksiukus kepusios kepyklos neseniai buvo priverstos keisti profilį arba išvis užsidarė. Žmonės ėmė nebepirkti keksiukų. Gal todėl, kad kaloringa, gal žmonės ėmė vengti saldumynų; o gal paprasčiausiai todėl, kad keksiukai pasidarė nebemadingi. Kokios bebūtų sumažėjusio keksiukų biznio priežastys, užėjus į Magnolia kepyklą tikrai nepanašu, kad jiems trūksta pirkėjų. Bent jau toje kepykloje, kur prie Rockefeller Plaza, prekyba keksiukais klesti: ten dieną naktį išsiraičiusi kilometrinė eilė, personalo – minia, o keksiukų prikepta ir prirykiuota kalnai. Pastovėjus toje eilėje tikrai sunku patikėti, kad keksiukų era baiginėjasi.

Pasimatavus naujus savo marškinėlius pagalvojau, kad būtų visai graži nuotrauka.Todėl vienas du prikepiau keksiukų ir nusifotkinau. Kol mada nepraėjo.



Aušra




































Šokoladiniai keksiukai 
su šokolado gabalėliais ir rožių vandens kremu

Adaptuota pagal receptą iš Complete Magnolia Bakery Cookbook
 

Keksiukai:
4 šaukštai kakavos miltelių
1/4 stiklinės* stiprios karštos kavos
2 šaukšteliai vanilės esencijos
3 kiaušiniai
125 g miltų
175 g cukraus
3/4 šaukštelio kepimo miltelių
1/4 šaukštelio druskos
185 g sviesto, kambario temperatūros, supjaustyto mažais gabalėliais
1 stiklinė tamsaus šokolado gabalėlių


Kremas:
55 g sviesto, kambario temperatūros
1 šaukštelis vanilės esencijos
1/2 šaukštelio rožių vandens
2 1/2 stiklinės cukraus pudros, persijotos
225 g grietinėlės sūrio, šalto
1 lašas skystų maistinių dažų, rožinės spalvos

*1 stiklinė = 236 ml


Keksiukai: orkaitę įkaitinti iki 175oC. Į keksiukų skardą įteisti popierines formeles.

Šluotele išplakti kakavos miltelius ir karštą kavą. Palikti, kad atvėstų. Į atvėsusį kakavos mišinį supilti vanilės esenciją, įmušti kiaušinius ir gerai išplakti.

Į didoką dubenį kartu persijoti miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską.

Į miltų mišinį supilti pusę kakavos mišinio ir sudėti susmulkintą sviestą. Elektrinį mikserį nustatyti ant žemiausio greičio ir gerai viską išmaišyti. Kai nebeliks sausų miltų, padidinti mikserio greitį ir viską maišyti dar maždaug 1 minutę.

Į tešlą per du kartus supilti likusį kakavos mišinį, kaskart gerai išmaišant. Suberti šokolado gabalėlius ir vėl gerai išmaišyti.

Tešlą dėti į paruoštas keksiukų formeles, pripildant maždaug 3/4 formelių tūrio. Kepti maždaug 15 – 20 minučių, kol į keksiukų vidurį įkištas medinis dantų krapštukas liks sausas. Traukti iš orkaitės. Atvėsinti ant grotelių.


Kremas: elektriniu mikseriu išsukti sviestą iki purumo, maždaug 2 – 3 minutes. Supilti vanilės esenciją ir rožių vandenį. Išmaišyti.

Suberti persijotą cukraus pudrą ir gerai viską išsukti.

Nedideliais gabalėliais dėti šaltą sūrį, kaskart gerai išsukant. Galiausiai sudėti dažus ir gerai išmaišyti.

Kremą sukrėsti į konditerinį maišelį su antgaliu ir tuojau pat išspausti ant atvėsusių keksiukų. Puošti šokolado drožlėmis.










Chocolate – Chocolate Chip Cupcakes 
with Rose-Scented Cream Cheese Frosting

Adapted from the Complete Magnolia Bakery Cookbook
 

Cupcakes:
4 tablespoons cocoa powder
1/4 cup strong hot coffee
2 teaspoons vanilla extract
3 eggs
1 1/4 cups (125 g) flour
1 cup (175 g) sugar
3/4 teaspoon baking powder
1/4 teaspoon salt
13 tablespoons (185 g) butter, at room temperature, cut into small pieces
1 cup bittersweet chocolate chips

Icing:
4 tablespoons (55 g) butter, at room temperature
1 teaspoon vanilla extract
1/2 teaspoon rosewater
2 1/2 cups powdered sugar, sifted
8 ounces(225 g) cream cheese, cold
1 drop pink gel food coloring


Cupcakes: preheat oven to 350oF. Line the cupcake tins with paper liners.

Whisk together cocoa powder and hot coffee. Let cool to room temperature. Once the cocoa mixture is cool, whisk in the vanilla and eggs until combined and set aside.

Sift together flour, sugar, baking powder, and salt into a large bowl.

Add half of the chocolate mixture and the butter to the flour. Using electric mixer, mix on low speed until the flour is moistened and then increase speed to medium and beat for one minute to aerate.

Add the remaining chocolate mixture to the batter in two additions, beating for twenty seconds after each addition. Finally, mix in the chocolate chips.

Divide the batter amongst the cupcake tins, filling each about 3/4 of the way.

Bake in the preheated oven for about 15 - 20 minutes, until a toothpick inserted in the center of the cupcake comes out clean. Remove from oven and let cool on a wire rack.



Icing: using electric mixer, beat the butter until light and fluffy, about 2-3 minutes.

Add vanilla extract and rosewater and mix until combined.

Beat in the sifted powdered sugar.

Gradually add small chunks of the cold cream cheese, beating well after each addition. Mix in the food coloring at the end.

Use to pipe onto cupcakes immediately. Top with shaved dark chocolate.