05 birželio, 2013

Draugiškas pasibuvimas prie ledų


Ledų desertas sundae, pagal Cenk Sönmezsoy| Café Fernando

Atšilus orams, Amerikoje (tikriausiai ir daug kur kitur) yra labai populiarūs pasidėdėjimai/pabendravimai prie ledų, taip vadinami ice cream socials. Mokslo metų užbaigimo, baseino sezono atidarymo, pavasarinio beisbolo sezono uždarymo, akademinio/mokslinio miestelio darbuotojų “cementovkės” ir kitoms didesnėms ir mažesnėms progomis, o kartais ir išvis be progų yra atritinama dėžė sauso ledo, parūpinama ledų, dar vaisių, ir kaip mat susiformuoja geras, neįpareigojantis šventimas, toks visiškai ne “black tie”, beveik vaikiškas, dažniausiai be alkoholio, garantuotai smagus pasibuvimas. Ledai sukuria tą atpalaiduojančią, lengvą nuotaiką. Be falšo. Be įmantrių įrankių ir elegantiškai laikomų vyno taurių. Tik grynas, geras laikas geroje kompanijoje, su lipniais leduotais pirštais ir šokoladuotais smakrais.






Praėjusį penktadienį aš ir Julius tokį social su ledais ir vaisiais suorganizavome Juliaus klasėje. Iškart po pamokų visi klasiokai ir jų šauni mokytoja susirinko mokyklos žaidimų aikštelėje, ir mes visi kartu šventėme vasarą.

Aušra











 






































Tamsaus šokolado padažas

Pagal David Lebovitz |Ready For Dessert


75 g kakavos miltelių
100 g cukraus
80 g šviesaus kukurūzų sirupo arba agavos nektaro
250 ml vandens
60 g tamsaus šokolado, susmulkinto

Nedideliame puodelyje šluotele išplakti kakavą, cukrų, sirupą ir vandenį. Kaitinti ant vidutinio karštumo ugnies, kartkartėmis pamaišant, kol užvirs. Nukelti nuo ugnies, suberti smulkintą šokoladą ir maišyti, kol šokoladas ištirps. Padažą tiekti šiltą.

Padažą galima išpilstyti į sandariai užsidarančius indelius ir laikyti šaldytuve. Prieš vartojimą pašildyti mikrobanginėje krosnelėje arba virš garų.








Bittersweet Chocolate Sauce

From David Lebovitz | Ready For Dessert

3/4 cup (75 g) cocoa powder
1/2 cup (100 g) sugar
1/4 cup (80 g) light corn syrup or agave nectar
1 cup (250 ml) water
2 ounces (60 g) bittersweet or semisweet chocolate

In a medium saucepan whisk together cocoa, sugar, syrup and water. Bring to a boil over medium heat, whisking occasionally. When mixture comes to a full boil, remove from heat. Add chopped chocolate and stir until chocolate is melted and the sauce is smooth. Serve warm.

Sauce can be aliquoted into airtight containers and stored in the fridge. Before use reheat in microwave oven or in a double boiler.