Rugsėjo
mėnesio Food &Wine
papublikavo masę
receptų iš tik trijų
ingredientų. Mano nuomone, kuo mažiau ingredientų, tuo skaniau. Kai nėra
daugybės besimaišančių skonių ir kvapų, išryškėja patiekalo sudedamosios dalys.
Nepaprastumas dažniausiai slypi paprastume. Tačiau tiems patiekalams,
kuriuose nedaug ingredientų, yra būtina, kad tie keli ingredientai būtų
patys geriausi, skaniausi ir kokybiškiausi, nes nebus kas maskuoja defektus.
Mano
darže sėkmingai noksta pomidorai ir bujoja bazilikai; beveik kiekvieną vakarą kieme
yra kuriama Weber kepsninė; todėl, paskaičius Food & Wine, užmečiau
ant grotelių porą vištos krūtinėlių ir stagiai sumaišiau caprese
salotų.
Nors
žurnale rašo, kad salotose yra tik trys ingredientai, iš tiesų ingredientų čia
šiek tiek daugiau. Na bet aš juos visus priskyriau prieskoniams, taigi
pagrindiniai ingredientai liko tik trys: pomidorai, mocarela ir vištiena.
Skanaus!
Aušra
Caprese salotos su vištiena
Pagal Food & Wine | September 2012
150 g bocconcini
2 vištienos
krūtinėlės puselės, be odos
ir be kaulų
2 – 3 didokos
saujos kekinių pomidorų
Marinatas/prieskoniai:
1/3 stiklinės*
alyvuogių aliejaus
2 šaukštai baltojo
vyno acto arba šampano acto
sauja šviežių
baziliko lapelių
3 – 4 šakelės
šviežio raudonėlio
1 nedidelis askaloninis
svogūnas
Džiovintų
pepperoncini paprikų
Žiupsnis rupios
druskos
Šviežiai maltų
juodųjų pipirų
*1stiklinė
= 236 ml
Paruošti
marinatą: svogūnas
smulkiai supjaustyti. 10 -12 baziliko lapelių
ir raudonėlio lapelius smulkiai sukapoti. Viską
suberti į dubenėlį, supilti alyvuogių aliejų,
actą, įberti
druskos, džiovintų
paprikų, išmaišyti.
Pusę marinato užpilti
ant mocarelos sūrelių,
išmaišyti,
uždengti plėvele
ir įstatyti į
šaldytuvą
2 – 3 valandoms (arba ilgiau). Likusį marinatą
užpilti ant vištienos,
išmaišyti,
kad krūtinėlės
iš visų
pusių pasidengtų
marinatu, uždengti plėvele
ir įstatyti į
šaldytuvą
2 – 3 valandoms, arba ilgiau.
Įkaitinti kepsninę
(arba keptuvę). Vištienos
krūtinėles
traukti iš marinato ir kepti maždaug
4 – 6 minutes (priklausomai nuo kepsninės karščio) ant vienos pusės,
kol gražiai apskrus. Apversti ir kepti
dar 4 – 5 minutes ant kitos pusės, kol temperatūra
storiausioje krūtinėlės
vietoje pasieks 70oC.
Iškepusias krūtinėles nuimti nuo ugnies ir palikti, kad atvėstų. Atvėsus,
supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais.
Pomidorus perpjauti
pusiau. Suberti į didoką dubenį. Dėti marinuotus bocconcini, keptą vištieną,
baziliko lapus, užbarstyti druska, pipirais, apšlakstyti nuo sūrio likusiu marinatu.
Tiekti tuojau pat.
Chicken Caprese Salad
Adapted
from Food & Wine | September 2012
1/3 pound bocconcini
2 chicken breast halves, boneless, skinless
2 – 3 handfuls
of grape (or cherry) tomatoes
Marinate/seasoning:
1/3 cup olive oil
2 tablespoons white
wine (or champagne) vinegar
Handful fresh basil
leaves
3 – 4 stems of
fresh oregano
1 small shallot
Dried pepperoncini
Generous pinch of
coarse salt
Freshly ground
black pepper
Prepare marinate:
Mince shallot, 10-12 basil leaves and oregano leaves. Scoop everything into a small
bowl, add olive oil, vinegar, sprinkle in some pepperoncini and some salt. Mix
well. Divide marinate in half. Add one half of the marinade to mozzarella
balls, toss to coat, cover with plastic wrap and place in refrigerator for 2 –
3 hours, or longer. Coat chicken with remaining marinate, cover with plastic
wrap and place in refrigerator for 2 – 3 hours, or longer.
Preheat grill (or
grill pan). Cook chicken for about 4 – 6 minutes (depending on the temperature
of your grill) on one side until nicely browned. Flip the breasts and cook for
another 4 – 5 minutes, until the temperature inside the thickest part of the
breast reaches 160oF. Remove chicken from heat and let rest until cools
slightly. Cut cooled chicken into bite size pieces.
Cut tomatoes in
half and place them into large salad bowl. Add marinated cheese, chicken, torn basil
leaves, sprinkle in some salt and pepper, mix well, drizzle with the leftover marinate
from mozzarella. Serve right away.
Pats tikrų tikriausias ir, mano manymu, prabangiausias nūdienos maistas: kai ingredientai šviežiausi ir kokybiškiausi ir kai mažai su jais išsidirbinėta :) Šis įrašas man labai prie širdies :) O salotų nuotraukos tai kaip iš žurnalo!
AtsakytiPanaikintias irgi taip manau - ir tikriausia, ir skaniausia, ir sveikiausia; o del nuotrauku - aciu!
PanaikintiPaprasta, grazu, sviezia ir neabejotinai skanu!
AtsakytiPanaikintiAciu, Vilma; Aha, skanu; siandien vel ta pati dariau;
PanaikintiTikrai, labai paprasta, bet labai skanu:] o nuotraukos tai pribloškiančios:] Aukšta klasė
AtsakytiPanaikintiNeringa, labai aciu uz komplimentus! cia ne as - cia fotikas!
Panaikintiimu! dievinu caprese! negaliu atsivalgyti kol pomidorai tokie skanus! reiks vistienos i jas imesti, tikiu, kad patiks ir vyrui!
AtsakytiPanaikintiNeringa, labai smalsu butu suzinoti, kaip jums (tau ir vyrui) patiko su vistiena; mums visiems labai patiko;
Panaikinti