14 spalio, 2011

Bandelės su migdolais


Susirgau. Todėl nesinori nieko virti ar kepti. Nesinori niekur eiti. Bet norisi bandelių. Šiltų, saldžių, sviestinių, kaloringų. Štai jums prašom receptėlis – bandelės su migdolais, greitos, paprastos,  be ypatingo triūso ir super skanios.  




Croissant bandelės su migdolais

Pagal Delicious Days receptą



3 croissant bandelės
50 ml vandens
1 šaukštas cukraus (sirupui)
50 g cukraus (įdarui)
1 šaukštas romo
50 g blanširuotų migdolų be žievelių, smulkintų (įdarui)
50 g skaldytų migdolų (papuošimui)
Žiupsnelis druskos
50 g sviesto
1 kiaušinis
Cukraus pudros

Orkaitę įkaitinti iki 180oC. Kepimo skardą iškloti sviestiniu popieriumi.

Paruošti sirupą: vandenį, 1 šaukštą cukraus ir romą kaitinti ant silpnos ugnies, pastoviai maišant, kol cukrus ištirps.

Paruošti įdarą: virtuviniame kombaine sumalti 50 g cukraus, blanširuotus migdolus ir druską. Dėti sviestą ir vėl viską gerai išmaišyti. Dėti kiaušinį ir sukti, kol masė taps vientisa.

Bandeles perpjauti pusiau; abiejų puselių išorinius paviršius aptepti sirupu; ant vidinių puselių dalių tepti migdolų įdarą, puseles suvožti ir dėti ant paruoštos skardos. Viršų aptepti trupučiu įdaro ir apipbarstyti skaldytais migdolais

Kepti maždaug 15 minučių, kol migdolai gražiai pagels.

Tiekiant į stalą apibarstyti cukraus pudra. Bandelės skaniausios šiltos, ką tik iš orkaitės.




Almond Croissants

Recipe from Delicious Days

3 croissants
¼ cup water
1 tablespoon sugar (for syrup)
¼ cup sugar (for filling)
1 tablespoon rum
2 oz blanched almonds, slivered
2 oz sliced almonds
1 pinch of salt
4 tablespoons butter, diced
1 egg
Confectioners’ sugar

Preheat oven to 350oF. Line baking sheet with parchment paper.

Prepare the syrup: in a small saucepan combine water, 1 tablespoon sugar and rum. Heat, mixing constantly, until sugar dissolves.

Prepare the filling: in a food processor mix ¼ cup of sugar, blanched almonds and salt, until finely ground. Add butter and pulse a few times to combine. Add egg and mix until smooth paste forms.

Slice croissants in half. Brush the outer sides of the top and bottom halves with syrup, spread the inner sides with the filling, put two halves together and place them on the prepared baking sheet. Spread some almond filling on top of the croissant and sprinkle with sliced almonds.

Bake for about 15 minutes, or until almonds start to turn golden.

Right before serving dust with confectioners’ sugar. Best eaten while still warm.

4 komentarai:

  1. Kadangi taip jau atsitiko, kad nereikia valyti namu ir laukti sveciu :( , tai va sedziu ir bloga skaitineju. Ir, kaip visada, tavim negaliu nesizaveti. Sirgdama tu visgi sugebi sugeneruoti bloga. SUPERWOMAN, tikraja ta zodzio prasme. Ir receptas kaip tik man, nes reikia minimaliu pastangu. Dievinu tokius receptus ;) O tau patarimas gerokai uzkirsti situ fantastiskai atrodanciu croissant'u ir drosti i lova. Bo juk reikia kuo greiciau pasveikti ir i svecius atvaziuoti ;)

    AtsakytiPanaikinti