Tai mėgstamiausi
mano sūnaus Jono ledai.
Jie riebūs, minkšti, labai švelnūs, nepersaldūs, o skonis – na, kaip žalios arbatos.
Žalios arbatos ledų galima nusipirkti, bet šitie, pagaminti namuose pagal
David Lebovitz receptą, neprilygsta jokiems mano iki šiol ragautiems
pirktiniams. Naminiai žalios arbatos ledai man skanesni už Häagen-Dazs ir už
Purity. Matyt 6 tryniai visgi daro savo.
Tikriausiai visi mėgstate žalią matcha arbatą (kaip galima nemėgti žalios
arbatos?!). Ir tikriausiai visi jau seniai įsigijot ledų gaminimo aparatą (nes
kaip gyventi be tokio gyvybiškai būtino aparato..?!). Ir dar kaip tik prasidėjo
vasara. Ir dar kaip tyčia papublikuotas šitoks geras ledų receptas. Vienu
žodžiu, visos aplinkybės susiklostė būtent taip, kad jums neišvengiamai reikės
gaminti žalios arbatos ledus.
Linkiu visiems gero savaitgalio.
Aušra
Žaliosios arbatos ledai
Receptas pagaL David Lebovitz “The Perfect Scoop"
1 litras
250 ml riebaus pieno
150 g cukraus
Žiupsnelis druskos
500 ml riebios grietinėlės
4 šaukšteliai matcha žalios arbatos
miltelių
6 kiaušinių tryniai
Iš anksto įšaldykite ledų gaminimo
aparato kibirėlį (minimum 24 – 48 valandos šaldiklyje) ir plastikinį (arba
metalinį), sandariai užsidarantį, 1 L talpos indą.
Vidutinio dydžio puodelyje ant
vidutinio karštumo ugnies pakaitinkite pieną, cukrų ir druską, kol pradės kilti
pirmieji burbuliukai.
Į didoką dubenį supilkite
grietinėlę. Suberkite arbatos miltelius ir gerai išplakite šluotele.
Atskirame dubenyje išplakite
kiaušinių trynius. Pamažu plona srovele supilkite pakaitintą pieną į išplaktus
trynius. Mišinį perpilkite į tą patį puodą, kuriame buvo kaitintas pienas ir
kaitinkite ant vidutinės ugnies, pastoviai maišant, kol masė pradės tirštėti ir
įkišus švarų šaukštą, jo paviršius pasidengs plona kremo plėvele. Nukelkite nuo
ugnies. Trynių ir pieno masę perkoškite tiesai į dubenį su greitinėle. Gerai
išmaišykite. Dubenį uždenkite maistine plėvele ir įstatykite į šaldytuvą, kad
gerai atšaltų, 3 – 6 valandoms, arba pernakt.
Atšalusią ledų masę išsukite ledų
gaminimo aparate, kol ledai taps standūs ir purūs. Ledus perdėkite į įšalusį,
iš šaldiklio ištrauktą indą. Sandariai uždenkite ir įstatykite į šaldiklį, kad
ledai pilnai sustingtų.
Gree Tea Ice Cream
Recipe from David Lebovitz “The Perfect Scoop”
1 cup whole milk
¾ cup sugar
Pinch of salt
2 cups cream
4 teaspoons matcha (green tea powder)
6 egg yolks
Place the bucket from the ice cream maker into the freezer for at least 24 hours prior starting to make ice cream. Also put a 1 quart ice cream container with a tightly covered lid into the freezer.
Warm the milk, sugar, and salt in a medium saucepan. Pour the cream into a large bowl and whisk in the green tea powder. Set a mesh strainer on top.
In a separate medium bowl, whisk together the egg yolks. Slowly pour the warm mixture into the egg yolks, whisking constantly, then scrape the warmed egg yolks back into the saucepan.
Stir the mixture constantly over medium heat with a heatproof spatula, scraping the bottom as you stir, until the mixture thickens and coats the spatula. Pour the custard through the strainer and stir it into the cream, then whisk it vigorously until the custard is frothy to dissolve the green tea powder.
Chill the mixture thoroughly in the refrigerator, 3 – 6 hours, or overnight, then freeze it in your ice cream maker until it is thick and aerated. Transfer into a container from the freezer. Cover tightly. Place in the freezer to solidify completely. .