Šiuos kiškius kepiau vienam tokiam žurnalui, kuris prašė kažko labai velykiško ir plius – labai vaikiško. Bet žurnalas staiga ėmė ir persigalvojo (o gal jiems mano kiškiai nepatiko, tik jie buvo labai mandagūs ir nenorėjo man to sakyti). Taigi, mano kiškiai tiesiu taikymu keliauja į blogą. Jie velykiniai, vaikiški, tokie labai stabilūs, netrupantys, bet nei kiek ne kieti sausainiai, sviestiniai, saldučiai, ir dar su dviejų rūšių įdarais; vienu žodžiu – geri šventiniai sausainiai; Pašaldyta tešla lengvai pjaustosi, todėl iš jos galima išformuoti ir išpjaustyti bet kokios formos sausainius; reikia tik turėti gerą trafaretą. Sausainiai geri. Prašom kepti. Manieji nufotografuotieji jau senų senovėje suvalgyti. Šiandien aš juos vėl kepsiu. Tik nebe žurnalui, o Velykoms.
Aušra
Aušra
\
Sviestiniai sausainiai kiškučiai
su tamsaus šokolado
ir aviečių įdaru
Receptas iš LRF
Receptas iš LRF
Tešla:
400 g miltų
125 g cukraus
200 g sviesto, kambario temperatūros
1 kiaušinis
Žiupsnelis druskos
Įdaras:
150 g tamsaus šokolado, susmulkinto
100 g sviesto, supjaustyto gabalėliais
100 g cukraus pudros
Aviečių uogienės be kauliukų
Dekoravimas:
Migdolų masės
Kokosų drožlių
Tirpinto šokolado
Elektriniu mikseriu išsukti visus tešlai skirtus ingredientus, kol susiformuos vientisa tešla. Tešlą padalinti į tris lygias dalis, suformuoti į rutulius ir juos šiek tiek suploti. Susukti į maistinę plėvelę ir įdėti į šaldytuvą, kol prireiks.
Iš šaldytuvo išimti vieną tešlos diską. Iškočioti tarp dviejų sviestinio popieriaus lakštų į 3 mm storio skritulį. Iškočiotą tešlą dėti į šaldiklį 15 – 20 minučių, kad sukietėtų. Metaline sausaunių formele, arba naudojant popierinį trafaretą, iš tešlos išspausti kiškučius, juos dėti ant sviestiniu popieriumi išklotos kepimo skardos. Skardą su sausainiais vėl 15 minučių įdėti į šaldiklį.
Orkaitę įkaitinti iki 175oC. Sausainius kepti maždaug 10 minučių, kol krašteliai lengvai paruduos. Traukti iš orkaitės, palaukti maždaug 10 minučių, kad sausainiai šiek tiek atvėstų, juos perkelti ant grotelių ir palikti, kol pilnai atvės.
Paruošti šokoladinį įdarą: smulkintą šokoladą ir sviestą sudėti į vidutinio dydžio puodelį ir kaitinti ant silpnos ugnies, pastoviai maišant, kol ištirps. Nukelti nuo ugnies. Suberti cukraus pudrą ir gerai išmaišyti. Įdarą sudėti į konditerinį maišelį, nukirpti maišelio kampą. Įdarą išpausti ant plokščiosios vieno sausainio pusės, aplink visą sausainio perimetrą, paliekant neužpildytą centrą. Į centrą šaukšteliu dėti aviečių uogienės. Ant įdaro viršaus uždėti kitą sausainį. Lengvai paspausti. Sausainius su įdaru palikti šaltai, kad sustingtų.
Iš marcipaninės masės sukočioti nedidelį rutuliuką, jį pavolioti kokoso drožlėse; ant vienos rutuliuko pusės uždėti truputi tirpinto šokolado; uodegėlę atsargiai prispausti prie sausainio.
Rabbit Sugar Cookies
With Dark Chocolate and Raspberry Filling
Recipe from LRF
Dough:
400 g flour
125 g sugar
200 g butter, at room temperature
1 egg
1 pinch of salt
Filling:
150 g dark chocolate, chopped
100 g butter, cut into small pieces
100 g powdered sugar
Seedless raspberry jam
Decoration:
Almond paste
Shredded coconut
Melted chocolate
With electric mixer beat all dough ingredients to form a ball; divide the dough in three parts, gather each portion into a ball and flatten it into a disc. Wrap in plastic wrap and place in refrigerator until needed.
Working with one disc of dough at a time, roll it out between two sheets of parchment to a thickness of maximum 0,3 cm. Freeze for 15-20 minutes or until hardens.
Use a giant rabbit cookie cutter (or a paper template) to cut out cookies, and transfer them on a parchment-lined baking sheet. Freeze for another 15 minutes.
Preheat oven to 350oF and slip cookies into the oven to bake for 10 minutes, until just slightly browned at the edges. Let cool on the baking sheet for about 10 minutes, then transfer on a rack to cool completely.
Prepare the chocolate filling. Melt chocolate and butter in a medium saucepan over low heat, stirring continuously. Remove from heat. Add powdered sugar, and stir until combined. Place chocolate filling into a piping bag, cut the tip of the piping bag, and pipe filling onto a flat side one cookie, going around the perimeter and leaving the center unfilled. Using a teaspoon, fill the center with seedless raspberry jam. Place another cookie on top, and press gently. Repeat with remaining cookies. Allow to cool and harden completely.
When cookies are completely cool, make small balls out of almond paste, roll the balls in shredded coconut. Attach the tails carefully carefully to the rabbit cookies using some melted chocolate.
Kokie nuostabus kiskuciai, negalejo jie nepatikti, greiciausiai tas zurnalas subankrutavo ir velykinio nunemerio nenebus tai ir neprireike puikiuju velykiniu kiskuciu. va taip!
AtsakytiPanaikintiAciu, Anonime! zurnalas, be jokios abejones, zino, ka daro; ir tikiuosi, kad nesubankrutavo;
Panaikinti... kad tam zurnalui puslapiai pasileistu ... O zuikuciai tai tikrai zuikuciuausi.
AtsakytiPanaikintiAlgi, I wish them well, kaip sakoma; ACIU!!!
PanaikintiAr tiesiog nukopijuoto recepto su beveik identiškomis nuotraukomis nenorėjo spausdinti.
AtsakytiPanaikintiAnonime, nuotrauku jiems nesiunciau; bet visko gali buti; as nukopijuotais receptais gyva; zurnalas, itariu, tai zino (jeigu pries prasydamas mano bloga pavarte); aciu uz izvalgu komentara;
PanaikintiSveiki, o kiek vienetų šių gražuolių gaunasi?
AtsakytiPanaikintiSveiki, man gavosi 12 kiskiu (mazdaug 15-16 cm ilgio)
PanaikintiKokie mieli zuikučiai! Pradžiugins kiekvieną: ir mažą, ir didelį.
AtsakytiPanaikintiAciu, Jollanta; musu seimoje yra vienas toks didelis, kuri sitie kiskiai pradziugino daug labiau, negu du mazus kartu sudejus; jis tik avieciu uogienes nevalgo, tai viduriukus iskabliuodavo;
PanaikintiZuikiai neapsakomai žavingi! :) 10 balų už kitokį rakursą nei įprasta :) Užskaitau 100 proc. Įsirašau į eilę (prisipažįstu, kad ji bais ilga, bet tikiu, kad išauš ir zuikių diena :)
AtsakytiPanaikintiAciu, Vilma; as irgi tikiu, kad isaus zuikiu diena;
PanaikintiKokios puikios nuotraukos, taip šviesu ir šilta pasidaro žiūrint į jas :)
AtsakytiPanaikintiAciu, Ieva Marija, uz silta komentara;
PanaikintiKaip faina...net mane, sausainių ir pyragų nekepėją, sužavėjo ;)
AtsakytiPanaikintiAciu, Laura; niekada nevelu is nekepejos pasidaryti kepeja;
PanaikintiKokie smagus kiškučiai, ir aš idėją pakopinsiu, Jums leidus :) Laabai gražučiai, tokie su cinkeliu!
AtsakytiPanaikintiAciu, Jurga; prasom kopinti; ideja juk ne mano; bet kuo daugiau kopinimu, tuo, manau, visiems geriau;
PanaikintiLabai labai labai fainus kiskuciai,tik noriu paklaust ar neiseitu tokie pat jei teslos kelis kartus nesaldyciau?aciu uz atsakyma ir sekmes Jums:)
AtsakytiPanaikintiAnonime - aciu uz komplimentus kiskiams; del teslos saldymo - neatsalusi tesla bus labai lipni ir minksta, jos bus neimanoma nei iskocioti, nei ispjauti, nei kitaip manipuliuoti; ir tas saldymas visai nera toks baisus, kaip gali pasirodyti; is pradziu idedi i saldytuva teslos diskelius; jie atsala, sustandeja; tada po viena iskocioji, iskociota teslos skrituli dedi ant kepimo skardos ir kisi i saldikli; kol kitus gabalus kocioji, tas pirmasis jau bus sukietejes; tada trauki ta sukietejusia iskociota tesla, is jos ispjauni kiskius, dedi juos ant tos skardos, ant kurios kepsi, ir kisi skarda su kiskiais i saldikli, pjaustai kitus kiskius, ir. t.t.; jokio laukimo nera; viskas vyksta kaip koks konvejeris, ir pakankamai greitai; vakar tesla uzmaisiau 21:30, o 24:00 mano kiskiai jau vuvo sutepti, su uodegom ir su kaspinais;
PanaikintiTikrai grazus zuikiai. As namie turiu 2 zuikiu gerbejus (ypac mazasis), tai butinai reikes issikepti. Tik as zuikiu formeles neturiu. Bet ka nors sugalvosiu.
AtsakytiPanaikintiAusra, aciu; pasirodo yra ir daugiau zuikiu gerbeju; o formeles ir as neturiu; galima ir be formeles; as issididinau viena nuotrauka is LRF (http://www.larecetadelafelicidad.com/en/2012/09/rabbit-cookies.html), issikirpau popierini trafareta ir pagal ji peiliu ispjoviau sausainius;
PanaikintiIdomu kiek laiko jie buna sviezi
AtsakytiPanaikinti