Šis sluoksniuotis yra vienas iš
tų patiekalų, kuriems pagaminti reikia masės laiko (ledų mašinos kibirėlių
šaldymas, dviejų rūšių ledų sukimas, pyrago kepimas, ir t.t), ir kuriuos yra
vieni niekai aprašyti. Nes šitas receptas – tai trys anksčiau publikuoti
receptai; belieka tik nukopijuoti nuorodas, ir tiek.
Tokį sluoksniuotį galima labai sėkmingai pagaminti iš pirktinių ledų. Bet galima ir ne iš pirktiniu. Įtariu, kad iš namie pagamintų bus šimtą kartų skaniau. Nebent tie pirktiniai yra kažkokie labai blatni ir brangūs. Nes jeigu tai bus šiaip – paprasti ledai iš parduotuvės, tai su jūsų naminiais 5-ių trynių vaniliais (patariu dar įmesti vanilės ankštį) + 5-ių trynių šokoladiniais ledais tiems pirktiniams bus neverta net lygintis. Ir ne vien tik skonyje esmė. Ledus patariu patiems gaminti todėl, kad tai yra ypatingą pasitenkinimą suteikiantis procesas. Ledų gamyboje viskas yra malonu – švelnu, saldu, pieniška, kaitinimas lėtas, maišymas šaltas ir kvapnus. Kai ledai baigs suktis mašinėlėje ir iš tiršto skysčio pavirs į standžią purią masę, kurią mentelė formuos į lėtai besisukančius vingius, jus neišvengiamai užplūs tas neįkainojamas savo vertės pajautimas, kai kažką nepaprasto ir puikaus pagaminame patys, savo rankomis (pvz. iškepame nepriekaištingą duonos kepalą, užauginame tobulus pomidorus, suremontuojame dviratį arba skalbimo mašiną, vonios kambaryje išklojame plyteles). Vien dėl šio jausmo verta gaminti ledus.
Ateinančiam savaitgaliui mes priplanavome daug visokios veiklos: atvažiuos giminė iš mano sesers pusės; bus daug beisbolo; aš planuoju patręšti visas gėles; nusimato vienos dienos kelionė į Cooperstown, NY; veikla labai pavasarinė, todėl desertui bus ledai.
Linkiu visiems gražaus savaitgalio.
Tokį sluoksniuotį galima labai sėkmingai pagaminti iš pirktinių ledų. Bet galima ir ne iš pirktiniu. Įtariu, kad iš namie pagamintų bus šimtą kartų skaniau. Nebent tie pirktiniai yra kažkokie labai blatni ir brangūs. Nes jeigu tai bus šiaip – paprasti ledai iš parduotuvės, tai su jūsų naminiais 5-ių trynių vaniliais (patariu dar įmesti vanilės ankštį) + 5-ių trynių šokoladiniais ledais tiems pirktiniams bus neverta net lygintis. Ir ne vien tik skonyje esmė. Ledus patariu patiems gaminti todėl, kad tai yra ypatingą pasitenkinimą suteikiantis procesas. Ledų gamyboje viskas yra malonu – švelnu, saldu, pieniška, kaitinimas lėtas, maišymas šaltas ir kvapnus. Kai ledai baigs suktis mašinėlėje ir iš tiršto skysčio pavirs į standžią purią masę, kurią mentelė formuos į lėtai besisukančius vingius, jus neišvengiamai užplūs tas neįkainojamas savo vertės pajautimas, kai kažką nepaprasto ir puikaus pagaminame patys, savo rankomis (pvz. iškepame nepriekaištingą duonos kepalą, užauginame tobulus pomidorus, suremontuojame dviratį arba skalbimo mašiną, vonios kambaryje išklojame plyteles). Vien dėl šio jausmo verta gaminti ledus.
Ateinančiam savaitgaliui mes priplanavome daug visokios veiklos: atvažiuos giminė iš mano sesers pusės; bus daug beisbolo; aš planuoju patręšti visas gėles; nusimato vienos dienos kelionė į Cooperstown, NY; veikla labai pavasarinė, todėl desertui bus ledai.
Linkiu visiems gražaus savaitgalio.
Aušra
1 L vanilinių ledų
1 L šokoladinių ledų
1 šokoladainis, supjaustytas mažais gabalėliais ir sušaldytas
Šokoladinių sausainių trupinių, užbarstymui
Į pailgą gilią kekso/kepaliuko formą
įkloti du didelius lakštus maistinės plėvelės. Plėvelę prispausti prie formos
sienelių, kad neliktų oro ertmių. Į formos dugną dėti maždaug 1/3 šokoladinių
ledų, stipriai paspaudžiant mentele, kad neliktų tuščių tarpų. Dėti į šaldiklį,
kad ledai gerai sustingtų. Ant šokoladinių ledų sluoksnio dėti 1/2 vanilinių
ledų, paviršių išlyginti, išdėlioti šokoladainio gabalėlius, ant jų tolygiu
sluoksniu paskirstyti likusius vanilinius ledus. Vėl dėti į šaldiklį, kad
vinilinių ledų sluoksnis kaip reikiant sustingtų. Kai sustings, ant viršaus
sudėti likusius šokoladinius ledus, paviršių išlyginti, uždengti plėvele ir
dėti į šaldiklį, kad sukietėtų.
Sukietėjusį sluoksniuotį apversti ant lėkštės ar padėklo, nuimti plėvelę, užbarstyti šokoladinių sausainių trupiniais ir tuojau pat tiekti į stalą.
Sukietėjusį sluoksniuotį apversti ant lėkštės ar padėklo, nuimti plėvelę, užbarstyti šokoladinių sausainių trupiniais ir tuojau pat tiekti į stalą.
1 quart vanilla ice cream
1 quart chocolate ice cream
1 brownie cake, cut into bite-size pieces and frozen
Chocolate wafer crumbs, for sprinkling
Line a loaf pan with a double layer of plastic wrap. Press the wrap to the walls of the pan to eliminate any pockets of air. Put about 1/3 of chocolate ice cream on the bottom of the pan, in an even layer, pressing with spatula to avoid the formation of empty spaces. Place the pan into freezer for an hour or so, for ice cream to solidify. Distribute 1/2 of vanilla ice cream on top of the chocolate layer into an even layer. Put a layer of brownie pieces on top of the vanilla layer. Cover brownies with a layer of remaining vanilla ice cream. Put the pan into a freezer for ice cream to solidify. Once firm, spread the remaining chocolate ice cream on top in an even layer. Cover with plastic wrap. Place into a freezer for a few hours, to solidify completely.
When the cake is solid and completely frozen through, remove it from the freezer, invert onto a plate or a tray, remove from the pan and peel off the plastic wrap. Sprinkle chocolate water crumbs on top and press them onto the sides of the cake. Serve immediately.
Sluoksniuotis labai gražus ypač, toj nuotraukoj kur apibarstytas kakava, aš vis neprisiruošiu naminių ledų gamybai, nes neturiu aparato, o tokia diena, kad kas 30 min galėčiau vis pamaišyt vis neišpuola :)
AtsakytiPanaikintiZivile - aciu uz komplimentus; ten ne kakava, o tokie sokoladiniai sausainiai, sumalti i trupinius; o del ledu gaminimo masineles - manau visa verta isisgyti; as savaja myliu labai labai;
PanaikintiOjetau rimtai sausainiai, bet kai grįžti iš paskaitų 8 h vakaro tai ne tik sausainiai kakava pavirst gali :D
PanaikintiGimine is Lines pushes - mirtis. Nu it prajuokinai.
AtsakytiPanaikinti