12 liepos, 2013

Gimtadienio arbatėlė stebuklų šalyje




Maisto blogerio užsiėmimas man labiausiai panašus į iliuzionisto: tiek vienas, tiek kitas žiūrovams demonstruoja tai, ko iš tikrųjų nėra; mes kuriame iliuzijas, nekaltą melą, kartais sėkmingai, kartais nelabai. Blogeris fotografuoja saulėtus Velykų pusryčius apšarmojusiame balkone, kai už lango -20oC; kaimišką rustic stilių kuria ne ant daugelį amžių mačiusio senovinio močiutės stalo, bet ant nulyto lentgalio; gimtadienio arbatėlę pasakos “Alisa stebuklų šalyje” motyvais serviruoja ant braižybai skirto stalelio, prie kurio niekas niekada negėrė jokios arbatėlės, ir tikriausiai niekada negers. Blogeris, kaip ilizionistas, nuotraukomis arba tekstu stengiasi sukurti skonius, kvapus, nuotaikas, kurios iš tiesų yra ne kas kita, o tik skaitytojo vaizduotės kūriniai. Nieko tikro.Tik virtuali pramoga.

Blogeris ir iliuzionistas panašūs dar ir tuo, kad jiems abiems reikia publikos. Iliuzionistui reikia žiūrovų. Blogeriui reikia skaitytojų. Jeigu nebus skaitytojų, tai net ir pats dailiausias blogas bus tik niekam nereikalingas ir neįdomus asmeninis memuaras. Blogerio ir iliuzionisto esminis tikslas yra linksminti auditoriją.

Šiandien sueina dveji metai, kai aš pradėjau rašyti maistui skirtą blogą. Apie geresnę ir gausesnę audotoriją aš nedrįsčiau net pasvajoti. Vaikų ir vanilės skaitytojai buvo patys nuostabiausi, ištikimiausi, draugiškiausi, geranoriškiausi, atlaidžiausi, visapusiškai pirmarūšė publika, negailėjusi man nei aistringų aplodismentų, nei komplimentų, nei kantrybės.

Du metus aš turėjau nenupasakojamai nuostabų laiką rašydama, fotografuodama, bendraudama. Šis blogas man yra tokia dvasios atgaiva, kad aš vargu ar galėčiau sugalvoti sau malonesnį užsiėmimą. Na bet kad ir kaip puikiai viskas besiklostytų, gimtadienio proga privalu sugalvoti norą ir reikia laukti jo išsipildymo. Todėl aš sugalvojau norą: aš noriu dar vienų metų, tokių pačių, kaip šie du praėjusieji, Man geriau tikrai nereikia. Aš noriu jūsų dėmesio, o už jį aš prižadu jeigu ne stebuklus, tai bent jūsų dėmesio vertą pramogą.

Nuoširdžiausias ir pats didžiausias AČIŪ Jums visiems, už tai, kad skaitote “Vaikus ir vanilę”.

Su meile,

Aušra






































Aunt Sassy tortas

Pistacijų biskvitai + plikytas vanilinis kremas su medumi

Pagal receptą iš BAKED Explorations




20 cm skersmens, 3-jų biskvitų tortas

(15 cm skersmens, 3-jų biskvitų tortui reikės 1/2 biskvito tešlos normos + 2/3 kremo)


Biskvitai:
1 stiklinė* išgliaudytų pistacijų
3 ¼ stiklinės miltų
1 šaukštas kepimo miltelių
1šaukštelis valgomosios sodos
¾ šaukštelio druskos
230 g sviesto, kambario temperatūros
1 ¾ stiklinės cukraus
1 šaukštas vanilės esencijos
1 kiaušinis
1 ½ stiklinės ledinio vandens
3 kiaušinio baltymai
¼ šaukštelio vyno akmens miltelių

Kremas:
1 ½ stiklinės cukraus
1/3 stiklinės miltų
1 ½ stiklinės pieno
1/3 stiklinės riebios grietinėlės
345 g sviesto, šalto, supjaustyto mažais gabalėliais
1 šaukštelis vanilės esencijos
3 šaukštai medaus

*1 stiklinė = 236 ml

Biskvitai: orkaitę įkaitinti iki 165oC. Tris apvalias 20 cm skersmens kepimo formas ištepti sviestu, iškloti sviestiniu popieriumi, sviestu ištepti popierių. Formų vidų pabarstyti miltais, apvertus iškratyti neprilipusius miltus.

Elektriniu smulkintuvu susmulkinti pistacijas į smulkius gabalėlius. Nusemti maždaug 2 kaupinus šaukštus smulkintų pistacijų ir suberti į didoką dubenį. Likusias pistacijas toliau malti smulkintuvu, kol šios taps labai smulkios, beveik rupių miltų smulkumo. Sumaltas pistacijas suberti į tą patį dubenį, kartu su pistacijų gabalėliais. Į dubenį su pistacijomis persijoti miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Išmaišyti.

Elektriniu mikseriu išsukti sviestą iki vientisos masės. Suberti cukrų, supilti vanilės esenciją ir toliau sukti kol masė taps puri, maždaug 3 minutes. Įmušti kiaušinį ir sukti, kol gerai išsimaišys.

Ledinį vandenį supilti į skysčių matavimui skirtą puodelį su snapeliu arba į ąsotėlį. Mikserio greitį sumažinti iki minimumo. Per tris kartus į tešlą suberti miltų-pistacijų mišinį, pakaitomis su šaltu vandeniu, pradedant ir baigiant miltų mišiniu. Po kiekvieno pridėjimo tešlą išmaišyti, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų.

Atskirame dubenyje išplakti baltymus ir vyno akmens miltelius iki standumo. Baltymų masę atsargiai įmaišyti į tešlą.

Tešlą paskirstyti po lygiai į tris paruoštas kepimo formas. Išlyginti paviršių. Kepti maždaug 40 – 45 minutes, kol į biskvito vidurį įbestas medinis dantų krapštukas liks sausas. Ištraukti iš orkaitės, perkelti ant grotelių, kad šiek tiek atvėstų. Atvėsusius biskvitus apvesrsti, nulupti sviestinį popierių, vėl atversti virštutine puse į viršų ir palikti ant grotelių, kol pilnai atvės.

Kremas: vidutinio dydžio puodelyje sumaišyti cukrų ir miltus. Supilti pieną ir grietinėlę. Kaitinti, pastoviai plakant, kol masė užvirs ir sutirštės, maždaug 10-15 minučių. Nukelti nuo ugnies. Karštą pieno-miltų masę perdėti į elektrinio mikserio dubenį. Plakti mikseriu, kol atvės, maždaug 10 minučių. Sudėti sviesto gabalėlius ir sukti, kol masė taps vientisa. Sukti dar porą minučių, mikserį nustačius ant didesnio greičio, kol kremas taps baltas ir purus. Supilti vanilės esenciją ir medų, gerai išmaišyti. Jeigu kremas per skystas, įdėti 15 minučių į šaldytuvą, paskui vėl išsukti mikseriu iki tepamos konsistencijos.

Torto konstravimas: ant lėkštės arba padėklo dėti pirmąjį biskvitą. Aštriu peiliu išlyginti biskvito paviršių, užtepti maždaug 1 1/4 stiklinės kremo. Dėti antrąjį biskvitą, vėl išlyginti paviršių ir vėl užtepti kremo sluoksnį. Uždėti trečiąjį biskvitą. Torto viršų ir šonus aptepti plonu kremo sluoksniu ir įdėti 15 minučių į šaldytuvą, kad sustingtų. Likusiu kremu aptepti torto viršų ir šonus. Dekoruoti smulkintomis pistacijomis. Prieš tiekiant į stalą, paruoštą tortą įdėti 15 minučių į šaldytuvą, kad sustingtų.





Migdoliniai pyragaičiai su cukruotomis vyšniomis 
ir Amaretto grietinėle

Receptas iš Gourmet | June 2001


Biskvitas:
4 kiaušinių tryniai
3/4 stiklinės* cukraus
2 šaukštai pieno
1/2 šaukštelio migdolų esencijos
1/2 stiklinės miltų
1/4 šaukštelio druskos
2 kiaušinių baltymai

Cukruotos vyšnios:
1/2 stiklinės cukraus
1/2 stiklinės vandens
3/4 stiklinės smulkaus cukraus
20 vyšnių su koteliais

Amareto grietinėlė:
1/2 stiklinės šaltos riebios grietinėlės
1 šaukštas cukraus
2 šaukštai Amaretto likerio

*1 stiklinė = 236 ml


Biskvitas: orkaitę įkaitinti iki 175oC. Stačiakampę 23x23 cm kepimo formą ištepti sviestu, dugną iškloti sviestiniu popieriumi. Popierių ištepti sviestu, pabarstyti miltais, apvertus iškratyti neprilipusius miltus.

Vidutinio dydžio dubenyje išplakti trynius, 1/2 stiklinės cukraus, pieną ir migdolų esenciją. Įmaišyti miltus ir druską.

Elektriniu mikseriu išplakti baltymus iki tirštų putų. Pamažu suberti likusį cukrų ir plakti, kol baltymai taps standūs. Į tešlą įmaišyti maždaug trečdalį baltymų masės. Atsargiai išmaišyti. Sudėti likusius baltymus ir vėl atsargiai išmaišyti.

Tešlą supilti į paruoštą kepimo formą, tolygiai paskirstyti, išyginti paviršių. Kepti maždaug 14 – 16 minučių, kol medinis dantų krapštukas, įkištas į biskvito vidurį, liks sausas. Traukti iš orkaitės, dėti ant grotelių ir palikti, kol atvės. Atvėsus biskvitui, formą apversti, išimti biskvitą, nulupti sviestinį popierių. Biskvitą įsukti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldiklį, mažiausiai 24 valandoms, kad gerai įšaltų.



Cukruotos vyšnios: mažame puodelyje užvirinti cukrų ir vandenį. Virti ant silpnos ugnies 3 minutes. Nukelti nuo ugnies. Palikti, kad pilnai atvėstų.

Smulkų cukrų suberti į mažą dubenėlį.

Prilaikant už kotelio, vyšnias po vieną merkti į atvėsusį sirupą, perkelti ant tinklelio, kad neprilipęs sirupas nuvarvėtų. Sirupu padengtas vyšnias apvolioti smulkiame cukruje, dėti ant grotelių, kad apdžiūtų.


Amareto grietinėlė: grietinėlę plakti elektriniu mikseriu, kol pradės tirštėti. Suberti cukrų, supilti likerį ir plakti, kol taps standi. Plaktą grietinėlę sudėti į konditerinį maišelį su nukirptu kampu, arba su žviagždutės formos antgaliu.


Pyragaičių formavimas: prieš pat tiekiant į stalą, iš šaldiklio išimti biskvitą, jį išsukti iš plėvelės ir padėti ant sausos pjaustymo lentelės. Įš biskvito metaline apvalia 3,5 cm skersmens formele išpjauti mažus skritulėlius; juos išdėlioti ant lėkštės arba padėklo. Ant biskvito skritulėlių išspauti amaretto grietinėlės. Ant viršaus uždėti po cukruotą vyšnią. Iškart tiekti į stalą.






Agurkų sumuštiniai prie arbatos




1 didelis agurkas be sėklų
8 riekės duonos
115 g grietinėlės sūrio, kambario temperatūros
2 šaukštai sūdyto sviesto, kambario temperatūros
Jūros druskos
Maltų juodų pipirų
1 šaukštas smulkiai sukapotų šviežių krapų
1 šaukštas smulkiai sukapotų laiškinių česnakų
1 šaukštas smulkiai sukapotų šviežių mėtų

Agurką nulupti. Perpjauti skersai į 2 arba 3 duonos riekės ilgio gabalėlius. Aštriu peiliu arba mandolina agurką supjaustyti išilgai į plonus griežinėlius, juos dėti vienu sluoksniu ant popierinių rankšluostėlių ir palikti 5-10 minučių, kad apdžiūtų.

4-ių duonos riekelių vieną pusę plonai aptepti sviestu. Likusių 4-ių riekelių vieną pusę plonai aptepti grietinėlės sūriu. Užbarstyti smulkintų žolelių. Kloti agurkų griežinėlius vienu sluoksniu. Pabarstyti jūros druska ir maltais pipirais. Ant agurkų dėti sviestu užteptas duonos riekeles, sviestu žemyn, atsargiai paspausti, kad sumuštiniai suliptų. Riekelių viršų plonai aptepti grietinėlės sūriu, ant viršaus kloti likusius agurkų griežinėlius. Aštriu peiliu nupjaustyti pluteles. Sumuštinius supjaustyti į tris vienodo pločio stačiakampius. Puošti krapais ir laiškiniais česnakais. Tiekti tuojau pat.
 














Aunt Sassy Cake

Recipe from Baked Explorations


Cake:

1 cup shelled pistachios
3 1/4 cups flour
1 tablespoon baking powder
1 teaspoon baking soda
3/4 teaspoon salt
1 cup (2 sticks) unsalted butter, softened
1 3/4 cups sugar
1 tablespoon vanilla extract
1 egg
1 1/2 cups ice cold water
3 egg whites
1/4 teaspoon cream of tartar

Honey Vanilla Buttercream:
1 1/2 cups sugar
1/3 cup flour
1 1/2 cups milk
1/3 cup heavy cream
1 1/2 cups (3 sticks) unsalted butter, soft but cool, cut into small pieces
1 teaspoon vanilla extract
3 tablespoons honey



Note: 1/2 cake recipe + 2/3 buttercream recipe is enough for 6" round 3-layer cake.

Cake: preheat the oven to 325° F. Butter three 8-inch round cake pans, line the bottoms with parchment paper and butter the parchment. Dust parchment with flour and knock out excess flour.

In the bowl of food processor, pulse the pistachios until they are coarsely chopped. Transfer about 2 tablespoons of the coarse pistachios to a large bowl. Continue to process the rest of the pistachios until they are almost powdery- but not a superfine dust. Stir the pistachio powder into the reserved coarse pistachios. Sift the flours, baking powder, baking soda and salt, together over the large bowl containing the pistachios mix. Stir to combine.

In the bowl of a standing mixer fitted with the paddle attachment, beat the butter on medium speed until creamy. Add the sugar and vanilla and beat until fluffy, about 3 minutes. Scrape down the bowl, add the whole egg, and beat until just combined.

In a measuring cup, make 1 1/2 cups ice water. Reduce mixer speed to low. Add the flour mixture to the mixer in three parts, alternating with the ice water, beginning and ending with the flour mixture. For each addition, turn the mixer to low to add ingredients, then up to medium speed for a few seconds until incorporated. Scrape down the bowl, then mix on low speed for a few more seconds.

In a medium bowl, whisk the egg whites and cream of tartar until soft peaks form. Do not overbeat. Gently fold the egg whites into the batter.

Divide the batter among the prepared pans and smooth the tops. Bake for 40-45 minutes until a toothpick inserted into the center of the cake comes out clean. Transfer the pans to a wire rack and let cool for 20 minutes. Turn the cakes out onto the rack and let cool completely. Remove the parchment paper.

Honey vanilla buttercream: in a medium heavy-bottomed saucepan, whisk the sugar and flour together. Add milk and cream and cook over medium heat whisking constantly, until the mixture comes to a boil and has thickened, about 10 to 15 minutes.

Transfer the mixture to the bowl of a standing mixer with paddle attachment. Beat on high speed until cool, for about 10 minutes, then add the butter; mix until thoroughly incorporated. Increase the speed to medium-high and beat until frosting is light and fluffy, 1 to 2 minutes.

Add vanilla and honey and continue mixing until combined. If the frosting is too soft, put the bowl in the refrigerator to chill slightly, then beat again until it is proper consistency.

Assemble the cake: Place one cake layer on a serving platter. Trim the top to create a flat surface, and evenly spread about 1 1/4 cups frosting on top. Add the next layer, trim and frost it, then add the third layer. Spread a very thin layer of frosting over the sides and top of the cake and put it in the refrigerator for bout 15 minutes to firm up. Spread the sides and top of the cake with the remaining frosting. Garnish the cake with crushed pistachios and refrigerate it for 15 minutes to it firm up before serving.





Miniature almond cakes with sugared cherries 
and Amaretto cream

Recipe from Gourmet | June 2001

Cake:
4 egg yolks
3/4 cup sugar
2 tablespoons milk
1/2 teaspoon almond extract
1/2 cup flour
1/4 teaspoon salt
2 egg whites

Sugared cherries:
1/2 cup sugar
1/2 cup water
3/4 cup superfine sugar
20 sweet cherries with stems attached

Amaretto cream:
1/2 cup chilled heavy cream
1 tablespoon sugar
2 tablespoons Amaretto liquor



Cake: preheat oven to 350°F. Butter a 9-inch square cake pan and line bottom with parchment or wax paper. Butter paper and dust pan with flour, knocking out excess.

Whisk together yolks, 1/2 cup sugar, milk, and extract in a large bowl until combined well, then whisk in flour and salt.

Beat whites with an electric mixer at high speed until they just hold soft peaks. Gradually add remaining 1/4 cup sugar, mixing at low speed until whites just hold stiff peaks. Stir about one third of whites into batter to lighten, then fold in remaining whites gently but thoroughly.

Pour batter into cake pan, spreading evenly, and bake in middle of oven until pale golden and a tester comes out clean, 14 to 16 minutes. Cool cake completely in pan on a rack. Remove the cake from the pan by turning it upside down. Pool off parchment. Wrap cooled cake into plastic wrap and freeze for at least 24 hours.



Sugared cherries: in a small saucepan bring sugar and water to a boil. Boil on medium-low heat for 3 minutes. Remove from heat. Cool completely.

Put superfine sugar in a small bowl.

Holding cherry by stem, dip into cooled syrup to coat completely. Remove from the syrup, place in colander for couple minutes to drip. Dip syrup-covered cherry into the bowl with superfine sugar and coat completely. Transfer to a rack to dry and coat remaining cherries in same manner.





Amaretto cream: beat cream until it begins to thicken. Add sugar and amaretto, continue to beat until stiff. Transfer cream to a pastry bag with the cut-off corner or a star tip.


Assemble the cakes: just before serving, unwrap frozen cake and place it on a dry cutting board. Cut out 20 1 1.2-inch rounds from cake with cookie cutter and transfer to a platter. Pipe amaretto cream on top of each cake, then top cream with a cherry. Serve right away.




Cucumber Tea Sandwiches


1 large seedless cucumber
8 slices bread
4 ounces cream cheese, at room temperature
2 tablespoons salted butter, at room temperature
Sea salt
Freshly ground black pepper
1 tablespoon fresh dill, chopped
1 teaspoon fresh chives, chopped
1 teaspoon fresh mint, chopped

Peel the cucumber. Cut crosswise into 2 or 3 pieces of the length of a bread slice. Using a sharp knife or mandoline, slice each piece lengthwise into thin sheets. Lay the cucumber slices on paper towels to drain the excess liquid, for 5-10 minutes.

Lightly butter half of your bread slices. Spread about a tablespoon of the cream cheese on each of the remaining slices. Sprinkle with herbs. Layer the cucumber, overlapping the slices a little, on the bread slices spread with cream cheese. Grind some black pepper and sea salt on the cucumber. Top the sandwiches with the buttered bread slices, press gently. Spread thin layer of cream cheese on top, layer with more cucumber slices. Use a sharp serrated knife to cut the crusts off carefully. Slice each sandwich into 3 rectangles. Garnish with dill and chives. Serve right away.




55 komentarai:

  1. Koks gražumas ir skanumas:) Su gimtadieniu! Ilgiausių metų ilgiausių!...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nuostabus tekstas! Didziausi sveikinimai!!!!! Ir dar kruvos graziu skaniu metu!!!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Su blogo antruoju gimtadieniu, kad ju butu dar labai labai daug. O skaitytoju ratas tikrai geras, bet dar geres ir dides. Didziausio blogo fane - Jurate.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aciu, brangioji fane; labai malonu girdeti, kad dar nenusibodau;

      Panaikinti
  4. Su gimtadieniu! Be galo džiaugiuosi šiuo blogu - man tai vienas iš patikimiausių receptų šaltinių. Nesu iš tų, kurie labai mėgsta gaminti ir gamina daug, todėl labai dažnai gimtadieniui ar šventei koks nors tortas ar pyragėliai yra gaminami pirmą kartą. Vaikų ir vanilės receptai dar nei karto tokiose rizikingose situacijose nepavedė. Už tai labai labai ačiū!
    Ačiū ir už iliuzijas. Jose ir slypi didelė dalis įkvėpimo. Tikiuosi, kad blogas gyvuos dar ne vienerius metus, o kada nors pavirs ir į storą spalvotą knygą.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aciu, Aiste, uz komplimentus ir uz palinkejimus; man labai smagu, kad blogas naudingas ir bent retkarciais pasitarnauja; tai man yra pats didziausias ivertinimas ir paskatinimas;

      Panaikinti
  5. Net zado netekau nuo tokiu gerybiu & zodziu <3 su gimtadieniu "blogosferos" sveikinu ir linkiu neissenkanciu ideju!!!!!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aciu, Aguonele! stengsiuos nepritrukti ideju; ir dar butu visai neblogai rasti papildomo laiko;

      Panaikinti
  6. Su gimtadieniu! Labai gražios nuotraukos. :) O dėl tų iliuzijų tikra tiesa, objektyvas mato tik tą, kur jį nukreipi, todėl kartais ir gaunasi pavasaris prie -20 už lango. Aš savąjį gimtadienį patingėjau paminėt, nors atrodo tik 2, o ne 20, bet vis tiek patingėjau.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Zivile, aciu uz tau komplimentus; iliuzijos man yra pats idomumas - visada yra viltis, kad gyvenimas jeigu ne realybeje, tai bent nuotraukose taps grazesnis;

      Panaikinti
  7. Ilgiausių metų ilgiausių....! Jei viena dieną nutiktų taip, kad šio tinklalapio neliktu man būtų baisiai liūGna (taip sakydavo mano sūnėnas, kai mažas vardindavo tuos, kurie jam brangūs jo gyvenime ir ko netekęs nusimintu)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Anonime, didelis didelis aciu uz toki silta komentara; man irgi butu labai liudna, jeigu tinklapio neliktu; butu dar liudniau, jeigu viena diena pamatyciau, kad jo niekas nebeskaito; tikekimes, kad taip neatsitiks ir mes dar ilgai ir maloniai bendrausime;

      Panaikinti
  8. Sveikinu,sveikinu Aušra.Linkiu, kad ir toliau gyvuotų tavo blogas, o tu sulauktum dar daugiau skaitytojų.O Jonas tavo koks talentingas.Ten juk jo piešta ar ne? Fantastika.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aciu, Ruta; dailininkui butinai perduosiu komplimentus; as jau buvau pradejusi bijoti, kad niekas nepastebes graziuju Jono piesiniu; Jono piestos Alice In Wonderland iliustracijos man baisiai brangios; ju yra daug daugiau; jis jas piesia jau keli metai, ir kiekviena turi savo istorija; pries kelias savaites as jas visas sutvarkiau ir tada nutariau parasyti blogo irasa sita tema, kad nutu galimybe iliustracijas paviesinti; aciu dar karteli uz pastebejima ir uz pagyrima;

      Panaikinti
    2. Negaliu patiketi! Perskaiciau Altejos komentara dar be tavo atsakymo, ir pagalvojau "negali buti", tada atidziai perzvelgiau visus piesinius dar karta - na tiksliai - Jonas Milano parasas! As esu daugiau nei suzaveta ir pakereta! Mieloji, kuklioji mama, kodel tu man niekad nerodei jo piesiniu?!? Cia juk toks talentas!

      Panaikinti
    3. Tai jau tikrai kuklioji mama,lietuviško kuklumo neišmušė iš tavęs ir 15 metų JAV:)) jei Jurai neparodei Jono piešinių. O,žinai kodėl kiti nepastebėjo?Greičiausiai dėl to, kad pagalvojo jog čia iliustracijos paimtos iš pasakų knygutės.Bent jau man taip iš pradžių pasirodė, paskui žiūriu parašyta Jonas Milano.Tada pradėjau aikčiot ir tampyt su pelės tuo rutuliuku aukštyn ir žemyn ir žiūrėt visus piešinius.Dabar aš lauksiu tavo receptų knygos su Jono iliustracijomis.
      Ir dar.Šiandien paskaičiau apie tavo ryto ritualus berods puslapyje "Vaiko kambarys".Labai patiko ta vieta apie perjungiamą kanalą dėl asmenybes žlugdančio serialo,paskui nusišypsojau kai perskaičiau apie vyro pusryčius Dunkin Donuts, o paskui apie tavo lėkštę su Elmo atvaizdu.Sumuštinį tokį būtinai pasidarysiu.O Dunkin Donuts pusryčių aš ir kartais norėčiau.Pasiilgstu Amerikos.

      Panaikinti
    4. Jura, aciu! perduosiu Jonui; tai kad as lyg ir neslepiu talento - vis giriuosi savo vakais; kartais atrodo, kad net per daug;
      Ruta - aciu dar karteli uz pagyrimus; o del lietuvisko kuklumo - kuklumu niekada nepasizymejau, o jau dabar tai isvis jo nelike, nei paduju; cia ne Amerika kalta, o paprasciausiai toks amzius atejo, nebera reikalo kuklintis; del straipsnio vaiko kambariui - smagu, kad patiko; komiskumo musu gyvenime netruksta; tik tai gal ne visada pastebim; kai surasai, tai daug juokingiau viskas atrodo; i Amerika visada prasom; kita karta kai cia lankysies, butinai pasimatysim;

      Panaikinti
  9. Sveikinimai dvieju metuku proga!!!
    Skaitau Jusu bloga nuolat. Tiek del receptu, tiek del pacios pamastymu ivairiomis temomis. Anksciau bandziau rasyti smaiksciai apie Jusu studentavimo laiku bendrabuti Sukileliu pr.,pazinti su arak :), bet nepavyko issiusti.
    O skaitytoju Jus tikrai turite ir turesite.
    Dar karta sveikinu!

    Pagarbiai,
    Joana

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Joana, aciu, kad paskaitote; ir uz sveikinimus didelis aciu; ir dar - labai man rupi tas dinges komentaras; kas ten nutiko? kodel jis neissisiunte? gal galima butu pakartoti; is trumpo aprasymo itariu, kad tai buvo tiesiog labai reikalingas komentaras; man rupi be galo; jeigu negaila, gal pabandykite dar karteli; butu tikra nuodeme, jeigu komentaras apie Sukileliu gatve taip ir liktu kazkur prapuoles;

      Panaikinti
  10. Sveikinimai blog gimtadienio proga... Ilgiausiu metu ! Istvermes rasant (zinau, kad nera visada taip lengva surasti tam laiko), o skaitytoju tikrai bus... Bent jau as, is Prancuzijos, tavo mintis tikrai visada skaitysiu...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aciu, Ausra! man sitas musu pabendravimas yra be galo malonus; ot kad taip tikroveje imtumem ir susitiktumem - tai bent butu snekos!!!

      Panaikinti
  11. Aušra, Jūs fantastiška, Ilgiausių metų! o jau arbatėlės meniu - vertas paties Lewis Carroll :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jollanta - aciu Jums sirdingai! Lewis Carroll man yra neissenkantis ikvepimo saltinis;

      Panaikinti
  12. Su gimtadieniu, Aušra! :) Linkiu tau ir tavo nuostabiam tinklaraščiui dar labai daug gražių ir skanių gyvavimo metų :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Svarbiausia, kad užsiėmimas, kuris reikalauja daug laiko, būtų malonus. Jei šie metai buvo maloniai praleisti prie blogo, tai linkiu, kad ir po 10 metų niekas nepasikeistų, o tik malonumas su blogo amžiumi didėtų :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ausra, aciu! jeigu nebutu malonu, tai laiko tikrai negaisciau; ne is reikalo gi as cia rasineju; del 10 metu - nezinia, ar pavyks taip ilgai, bet jeigu istempciau 10 metu, butu tikrai be galo saunu;

      Panaikinti
  14. Aušra, kaip gerai, kad esi, ir kad kuri šiuos įkvepiančius grožius. Tavo nuotraukos visuomet tokios estetiškos (na tai kas, kad suvaidintos:)), kad jas norisi "vartoti" tiesiai iš ekrano. Tavo talentas sukuriant tikrovišką nuotaiką (ir vėl - tai kas, kad ta nuotaika suvaidinta:)) unikalus. Gyvuok, rašyk, kurk, gamink, skelbk, įkvėpk, džiugink dar ne vienerius metus!! Su gimtadieniu!
    P.S. Torto kremo receptuke prie grietinėlės trūksta mato vieneto.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aciu, Nida; visada labai malonu skaityti tokius siltus zodzius; dar aciu uz akyluma - mato vienetus parasiau;

      Panaikinti
  15. Sveikinu su blogo gimtadieniu! Vienas iš nedaugelio, kurio receptus visada peržiūriu, nes jie visada sudomina (tarkim, šitas pistacijų tortas - iš karto jau norisi kopijuot). Belieka tik palinkėt geros nuotaikos, įkvėpimo ir kad visada skaniai išeitų!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aciu, Martyna; labai malonu girdeti, kad blogas idomus; vadinasi ne veltui dirbu; ir uz palinkejimus aciu;

      Panaikinti
  16. Net nesitiki kad blogui jau du metai. Dideliausi sveikinimai.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Lina - yup, du metai; nezinia, ar cia daug, ar mazai; man atrodo, kad daug;

      Panaikinti
  17. Du metai?! Valio ir nuoširdūs sveikinimai!

    AtsakytiPanaikinti
  18. Labas, Aušra. Sveikinu su gimtadieniu. Mėgstu skaityti tavo blogą, net jeigu ir nieko nesiruošiu gaminti. O kai ruošiuosi išbandyti kokį naują saldumyną, receptus paprastai imu iš čia. Ir esu sulaukusi tokių įvertinimų kaip "dieviškas skonis". Man tavo blogas ne tik gerokai praplėtė kulinarinį akiratį. Malonu išgirsti, kaip tau sekasi, nes visiškai nebežinia, kada susitiksime gyvai.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labas, Jurate, aciu tau uz sveikinimus ir uz palinkejimus; man labai gera zinoti, kad bloga skaito mano geros drauges; tikrai nezinia, kada susitiksim; o kaip malonu butu ....;

      Panaikinti
  19. Ar dar spėjau į Gimtadienį?:) Sveikinu su 2-jų metų jubiliejumi:) Labai džiaugiuosi matydama Tavo Bloge tiek daug entuziazmo, estetikos, meilės ir teigiamos energijos:) Labai džiaugiuosi, kad rašai, kepi-verdi, fotografuoji ir daliniesi! Linkiu, kad taip būtų būtų būtų ir būtų:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Odeta, aciu tau uz visus komplimentus ir uz sveikinimus; labai malonu!

      Panaikinti
  20. Paveluotai sveikinu su graziu gimtadieniu. Sekmes tau kasdieninaime gyvenime. Tegul ir toliau tave lydi sirdies balso,imlaus proto,igimto (ar isvystyto) talento kupinos dienos. Aciu, kad daliniesi visu tuo su Pasaliu. Valio.
    Bet.....atvirai pripazinsiu, labiausiai i akis krito tie piesiniai. Is kart pagalvojau, kad Ausra "bi le ko" nedetu i bloga. Pradejau ieskoti autoriaus ir radau..Nuostabus tavo sunaus piesiniai. Siuncius sveikinimus autoriui. Aciu

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Diana, nei kiek nepaveluota! aciu labai uz siltus palinkejimus; ir uz pagyrimus iliustracijoms aciu - butinai perduosiu dailininkui;

      Panaikinti
  21. Prisidedu ir aš prie sveikinimų! Nors ir ne daug ką esu gaminusi iš jūsų patiekalų, bet blogą skaitau kasdien su didžiausiu malonumu-įdomu kaip žmonės kitur gyvena, kuo gyvena, kaip ruošia šventes, augina vaikus ir pan. Jūsų blogas labai gražus, skoningas, nuotraukos puikios, pasakojimai sudominantys. Sėkmės jums ir daug įkvėpimo visa kame.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Inga, didelis aciu uz sveikinimus, linkejimus, ir uz visus gausius komplimentus!

      Panaikinti
  22. labas Ausra.Sveikinu ir dziaugiuosi,kad TU rasai.Idomu,stilinga, nuosirdu!
    Taip ir toliau! Receptu si karta nenagrinesiu,arbuzo dieta man:)
    Piesinius isnagrinejau is karto,kaip ir parasa...Tada atvipo lupa kaip tavo paaugliukas piesia...Nerealu,man dailiokei,dar reiktu pasimokyti tos naturalios linijos vingrybiu...Saunuolis Jonas!!!!!!!!(neatsistebiu ir baltai pavydziu- ir piesia puikiai,i muzikuoja,ir sportuoja,kadmaniskiams nors puse tiek...)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ambre, labai aciu, kad parasai ir vis pagiri! Jonui perduosiu tavo liaupses;

      Panaikinti
  23. Wow, kokios iliustracijos!
    Ir dar norejau paklaust, kas tie vyno akmens milteliai? o jie su skoniu, gal galima kazkuo kitu pakeisti?
    Aciu
    Ksenija

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ksenija, cia toks standiklis; dedamas I baltymus gaminant visokius morenginius kremus ir pan.; nieko neatsitiks, jeigu neidesi;

      Panaikinti
    2. Oki, tai ir nedesiu.
      Dar del cukraus: jo rekia 1 3/4 stiklines. Visa jau sudejau ir issukau su sviestu. Dabar matau, kad plakant baltymus irgi reikia cukraus - kiek cukraus reikia cia?
      Ks.

      Panaikinti
    3. Ksenija, pasirodo, kad I baltymus cukraus deti nebereikia; pataisysiu klaida; aciu!

      Panaikinti
    4. Ksenija, Baked knygos po ranka neturiu, tai cia pasitikslinau (del cukraus ir baltymu): http://threemanycooks.com/recipes/sweet-treats/aunt-sassy-cake/;
      man atrodo, kai as kepiau, tai dejau truputi cukraus (as visada dedu cukraus); tikriausiai todel ir parasiau; bet kadangi kiekiu nebeprisimenu, ir kadangi kiti zmones raso, kad plaka baltymus be cukraus, tai manau, kad viskas bus gerai, jeigu cukraus I baltymus nebedesi; man labai labai patinka sitas tortas; idomu bus suzinoti, ar tau patiko;sekmes;

      Panaikinti
    5. Tai stai. Tortas man patiko, kremas labai skanus. O sekesi taip: biskvitai iskepe gerai, nors ir nevienodo dydzio buvo. Sunkiausia buvo su kremo virimu. Pirma karta prisvilinau, nors visa laika plakiau sluotele (o gal reiktu plakti su mikseriu?), o plakant vis uzkabindavau puodo dugna, tai netrukus ir visas kremas tapo tokios tamsiai kakavines spalvos - nuo tu degesiu. Tai viriau is naujo, jau ant mazesnes nei vidutine ugnies ir bent jau neprisvilo, bet man atrodo pakankamai nesutirstejo (viriau 20 min). Tada turejau isvykti, tai pratesiau jau grizusi. Idejau sviesta etc. ir pastaciau i saldytuva, nes vis tiek buvo gana skystas. Ir tas kremas kazkaip atsisluoksniavo, virsuje buvo tokia kaip sviesto plutele, o po ja jau visai skystimas toks. Suplakiau mikseriu, bet vis tiek ta konsistencija nepasidare vienalyte, virsuje atrode mazdaug kaip grudeta varske, o apacioje tas skystis. Tai man ta 'varskyte' pavyko pertepti tarp biskvitu, o sonu jau neaptepiau. Isivaizduoju, kad kremas turetu buti vienalytis, minkstas, lengvai teptis ir nekristi, o iskart prilipti. Tai galvoju, ar man taip nepavyko, del to, kad verdant nepakankamai ilgai viriau ir nesutirstejo, ar gal kad palikau ta pusiau pagaminta krema stoveti ir jis kazkaip tada atsisluoksniavo. Na, summa summarum - tortas atrode ne taip graziai kaip nuotraukose, bet skanus vis tiek buvo.

      Panaikinti
    6. Ksenija, tai bent istorija; as galvoju, kad kremas nepavyko gal todel, kad palikai ji per ilgai neplakusi; plakimas, manau, esme; tada jis pasidaro purus ir vientisas; 20 minuciu virimo tikrai turejo pakakti; ar jis vire 20 minuciu, ar ant siltos plytos kaito 20 minuciu? ir dar niekaip nesuprantu, kodel pirmasis iki rudumo prisvilo; is tavo pasakojimo atrodo, kad jis jau ne tik kad prisvilo, bet kaip reikiant pridege; gal puodo dugnas atgyvenes? aciu tau labai, kad isbandei ir parasei; svarbiausia, kad nebuvo visiskas fiasco ir neteko ismesti;

      Panaikinti
    7. Pirmasis kremas prisvilo del to, manyciau, kad viriau ant per aukstos ugnies, o ji buvo arciau maksimumo nei vidutinio stiprumo. Del to antro kremo hm, gerai pastebeta - ten labiau buvo kaitinimas ant siltos plytos, nei virimas, dabar net nepamenu, ar buvo kaip reikiant uzvire. O puodai tai abu kartus tokie patys buvo. Bet o pavirinus tas 20 min., palikau krema stoveti gera pusdieni. Tai gal cia visos tos priezastys kartu sudejus ir itakojo, kad taip nutiko.
      Dar galiu pastebeti, kad tortas isejo toks visai nemazas ir jo pilnai uztektu diesniam buriui zmoniu.
      Ks.

      Panaikinti