Macarons – tai tradiciniai prancūziški morenginai sausainiai iš kiaušinių baltymų, cukraus ir maltų migdolų,
su aibe visokiausių priedų ir prieskonių. Du apvalūs lengvi morengiukai
suklijuojami saldžiu riebiu kremu, šokoladiniu ganache arba uogiene, ir štai jums prašom: turite burnoje
tirpstantį tobulą saldėsį - MACARON!
Amerikoje macarons turbūt nei
kiek ne mažiau populiarūs ir mėgiami negu Prancūzijoje, bet jų tikrai
nenusipirksite pirmoje pasitaikiusioje kepykloje. Aš šventai tikėjau, kad macarons kepimas – tai ir mokslas, ir
menas, ir nepaprasti įgudžiai kartu sudėjus, todėl toli gražu ne kiekvienas imasi
juos kepti. Aš niekada net nesvajojau, kad kada nors pati imsiu kepti macarons. Juos kartais pirkdavau mandrose kepyklose ir mokėdavau
$4.50 už vienetą.
Vakar vakare visa macarons
gaubusi mistika ėmė ir išsisklaidė. Vakar aš supratau, kad visos legendos apie macarons gamybos proceso nepaprastą
sudėtingumą yra grynų gryniausias melas. Vakar Jūratės virtuvėje mes iškepėme 14
puikiausių macarons, visapusiškai
nepriekaištingų ir išvaizda, ir skoniu. Keturiolika tobulų macarons, kurie galėtų drąsiai puikuotis Bouchon kepyklos vitrinoje
ir būti pardavinėjami po $4.50 už vienetą.
Aš iki šiolei negaliu atsigauti nuo šito praregėjimo. Jūratės nuopelnas
tame yra didžiausias, nes be jos aš nieku gyvu nebūčiau niekada ryžusis kepti macarons. O Jūratė štai iš niekur nieko nutarė
imti ir iškepti, lyg tai būtų kokie lietininiai blynai arba sausainiai per
mašinėlę. Ji pakvietė mane į kompaniją, ir aš jai iškart prižadėjau, kad mums
iš to nieko neišeis. Mano pesimizmas Jūratės entuziazmo nei kiek nenugesino.
Atvirkščiai, ji prisirinko ir perskaitė kalną literatūros apie macarons kepimo sėkmes ir nesėkmes, ir
man liepė visą tą literatūrą perskaityti ir susikonspektuoti. Iš vakaro buvo detaliai
atidirbtas ketvirtadienio veiklos planas, sustyguotos visos smulkmenos,
susitarta dėl mikserio, ingredijentų ir viso kito. Ketvirtadienį vakare mes abi
ėmėmės darbo. Aš iki paskutinės minutės nesitikėjau nieko gero. Jūratė iki
paskutinės minutės tikėjo pergale. Ji dar į svečius pasikvietė savo draugę
Eugenia, kad jai galėtų pademonstruoti, kaip reikia gaminti tobulus macarons. Aš Eugenia iškart perspėjau
apie nusimatantį fiasco.
Rezultatas, kaip jūs patys matote, pranoko bet kokius lūkesčius. Macarons
mums pavyko puikiai. Jie visi gražiai iškilo. Visi turėjo būtiną akytąją
“kojytę”. Paviršius, kaip ir priklauso, buvo lygus, švelnus ir matinis. O
skonis buvo nežemiškas. Aš nei kiek neperdedu. Prašau patikėkite mano žodžiais,
nes to skonio ir to kvapo, deja, neperteiks jokia nuotrauka.
Tai buvo migdoliniai macarons
su rožių žiedlapiais, pertepti šokoladiniu ganache
su šviežiu baziliku ir vanile. Nežinau, ar jums išvis įmanoma kur nors gauti
džiovintų valgomųjų rožių žiedlapių. Bet jeigu kartais tai įmanoma, tai būtinai
būtiniausiai iškepkit šiuos macarons.
Tai neginčytinai bus skaniausias kada nors gyvenime jūsų valgytas desertas. Aš
jums prižadu. Džiovintos rožės, šokoladas, migdolai ir burnoje tirpstanti
saldumas bendroje sumoje sukūrė dangišką skonį, kurį aš prisiminsiu ir
branginsiu visą savo likusį gyvenimą.
Brangieji, iškepkite macarons.
Nedvejodami ir nebijodami. Jeigu nėra rožių – ne bėda. Ir be rožių yra
nesuskaičiuojama galybė įvairiausių receptų. Macarons yra visiškai nesunku. Ir nereikia skaityti visos tos
literatūros ir žiūrėti visų tų video, nuo kurių man iškart apraibo akys ir
įsiskaudo galva. Helene Dujardin iš tartelette ir Sophie Shih iš desserts for breakfast recepte surašyta viskas, ką reikia žinoti apie macarons, kad jie jums
pavyktų iš pačio pirmo karto.
Aš nežinau, kas recepte yra kritiškai svarbu, o ką galima nesunkiai
pakeisti. Aš macarons kepiau vieną vienintelį
kartą gyvenime ir patirties šioje stirtyje turiu absoliutų minimumą. Todėl
patariu jums daryti viską tiksliai taip, kaip parašyta žemiau esančiame
recepte, ir tada macarons tikrai
pavyks ir bus nei kiek ne prastesni negu mūsiškiai.
Aušra
P. S.
Negaliu nepridurti, kad ketvirtadienio vakaras buvo nuostabus ne vien tik dėl macarons. Buvo šilta, todėl vakarienę valgėme
balkone. Kieme žydėjo narcizai ir kvepėjo pavasariu. Vakarienei Jūratė mums pagamino moliūginių gnocchi; išvirtus gnocchi ji apskrudino keptuvėje su sviestu; prieš baigiant
kepti į keptuvę ji dar įmetė šviežių špinatų ir ant viršaus užtarkavo parmezano. Buvo
labai skanu. Prie gnocchi dar buvo
arugulos salotų su apelsinais, meduje apkepintomis džiovintomsi figomis ir
karamelizuotais graikiškais riešutais. Leidosi saulė. Mes gėrėme limonadą ir kalbėjomės apie gyvenimą. Desertui buvo rožiniai macarons ir kažkokia nepaprastai kvapni
rožinės spalvos arbata. Per teliką rodė Anthony Bourdain, Niujorką, restoraną “Prune” ir Gabrielle Hamilton. Aš nežinau, ar gali būti puikesnis vakaras. Ir nežinau, ar begalima
turėti dar geresnę draugę.
30 g cukraus
200 g cukraus pudros
110 g skaldytų migdolų (be luobelių arba su luobelėmis)
2 valgomi šaukštai džiovintų rožių žiedlapių
90 g kiaušinių baltymų
(baltymus atskirkite nuo trynių ir palikite juos dienai arba dviem pastovėti
šaldytuve, sandariai uždarytame indelyje)
Džiovintų rožių
žiedlapių, pabarstymui
1. Svarstyklėmis atsverkite ir pasiruoškite visus ingredijentus.
2. Maždaug valandą ar dvi prieš kepimą iš šaldytuvo išimkite baltymus, kad jie būtų kambario temperatūros.
3. Persijokite cukraus pudrą.
4. Dvi kepimo skardas išklokite sviestiniu popieriumi arba silikonine Silpat plėvele.
5. Į aukštą stiklinę įklokite konditerinį maišelį su apvaliu maždaug 1 cm skermens antgaliu (arba paprasčiausiai nukirpkite konditerinio maišelio galą).
6. Virtuviniame kombaine sumalkite migdolus, cukraus pudrą ir rožių žiedlapius, kol mišinys taps panašus į miltus. Mišinį persijokite. Sietelyje likusius stambesnius migdolų gabalėlius dar kartą permalkite kombainu ir suberkite į persijotą migdolų ir cukraus mišinį.
7. Elektriniu mikseriu išplakite baltymus. Mes naudojome KitchenAid mikserį su plakiklio antgaliu. Rankinis mikseris, mano manymu, irgi turėtų tikti, bet aš tiksliai nežinau. Jeigu bandysite su rankiniu, nepatingėkite man parašyti, kaip sekėsi. Iš pradžių mikserį nustatykite ant paties žemiausio greičio ir plakite tol, kol baltymai pradės putoti. Padidinkite greitį iki vidutinio ir plakite, pamažu beriant cukrų, kol baltymai taps standūs ir pavertus dubenį nebeslys dubens kraštais (o apvertus dubenį neiškris).
8. Į išplaktus baltymus suberti visą migdolų–cukraus mišinį. Silikonine mentele (medinis šaukštas irgi, manau, kuo puikiausi tiks) kelis kartus energingai pamaišykite baltymus, kad didžioji dalis migdolų mišinio daugmaž vienodai pasiskirstytų. Toliau maišykite lėtai ir atsargiai, skaičiuojant apsukimus ir stengiantis kuo atsargiau (ir efektyviau) viską išmaišyti su kuo mažiau apsukimų. Aš viską išmaišiau su 35 apsukimais. Stephanie sako, kad galima maišyti su ne daugiau kaip 50 apsukimų.
9. Morenginę tešlą sukrėsti į konditerinį maišelį. Tešlą išspausti ant paruoštos skardos į maždaug 3 cm skersmens skritulėlius. Viršų pabarstyti rožių žiedlapiais. Palikti pastovėti maždaug 1 valandą kambario temperatūroje, kad morengų viršus šiek tiek apdžiūtų.
10. Kol morengai džiūsta, įkaitinkite orkaitę iki 140oC.
11. Po valandos (arba net šiek tiek ilgiau) į orkaitę kiškite pirmąją morengų skardą. Kepkite ant vidurinės orkaitės lentynos maždaug 15 – 18 minučių, kol morengų viršus taps sausas. Ištaukite iš orkaitės ir palikite kambario tempertatūroje, kad atvėstų. Tuo tarpu į orkaitę kiškite kitą skardą su morengais ir kepkite tiek pat minučių, kaip ir pirmąją partiją. Gal galima būtų kepti ir abi skardas iš karto, bet mes kepėme po vieną, todėl ir jums siūlau daryti tą patį.
12. Kol morengai vėsta, pasiruoškite ganache:
Šokoladinis ganache
su bazilikais
55 g sviesto, kambario temperatūros
2 šaukštai pieno
45g tamsaus šokolado
¼ šaukštelio vanilės ekstrakto
¼ stiklinės + 2 šaukštai cukraus pudros
Didelė sauja šviežių bazilikų lapų
Mikrobanginėje (arba
ant garų) ištirptinkite šokoladą. Bazilikų lapus paskleiskite ant popierinio rankšluostėlio
ir kaitinkite mikrobanginėje 3 minutes. Išdžiūvusius lapus pirštais sutrinkite į
miltelius. Elektriniu mikseriu (arba tvirtu mediniu šaukštu) išsukite sviestą
iki purumo. Supilkite pieną. Dėkite tirpintą šokoladą ir vanilę. Gerai išmaišykite. Suberkite
persijotą cukraus pudrą. Gerai išmaišykite. Suberkite baziliką. Išmaišykite. Dubenį su paruoštu ganache įkiškite trumpam į šaldytuvą, kad sustingtų.
13. Morengams atvėsus, ant vieno morengo lygiosios pusės centre dėti maždaug 1 nubrauktą šaukštelį ganache, ant viršaus dėti kitą morengą, lengvai paspausti, kad ganache vienodai pasiskirstytų link moregų kraštų. Laikyti sausoje vietoje.
30 g sugar
200 g powdered sugar
110 g blanched and slivered almonds
(not blanched are also ok)
2 tablespoons dried and crushed rose
petals
90 g egg whites
(separate eggs in advance, place in
airtight container in the fridge for at least two days)
More dried rose petals, for
sprinkling
1. Weigh all ingredients using a
kitchen scale.
2. About an hour or two beforehand take out egg whites out of the fridge that they would come to room temperature.
3. Sift powdered sugar.
4. Line two baking sheets with parchment or Silpat liners.
5. In a tall glass line a pastry bag fitted with 1/2" round opening (or just snip off a tip of the pastry bag, as we did).
6. Combine the powdered sugar, almonds and rose petals in the food processor and process until the almonds are finely ground. Set aside.
7. Place the egg whites in a mixer bowl with the whisk attachment. Begin whisking on low, until the egg whites start to foam. Increase the speed of the mixer to medium-high and beat the egg whites while gradually adding the regular sugar. Beat on medium-high until you reach a glossy, soft-peak meringue. Meringue is ready when the mixture does not slide if the bowl is tilted.
8. At this point, remove the mixer bowl from the mixer and continue the rest of the way by hand, using a large balloon whisk. Pour the processed powdered sugar+almond mixture into the meringue. Fold to combine, quickly at first, and then slowly after the first few strokes. Make sure to always use deliberate strokes when folding. Mix only until combined, no more than fifty strokes. It took me about 35 strokes.
9. Immediately transfer the batter to the prepared pastry bag. On prepared baking sheets baking sheets, squeeze about 1 to 1.5" rounds. Top each macaron with crushed rose petals. Let the sheets sit for about 1 hour.
10. While the macarons rest, preheat the oven to 280oF.
11. Bake the macarons for 15 - 18 minutes on the middle shelf. Macarons are done when the shells are dry and do not give when gently touched. Remove from oven and let cool.
12. While macarons are cooling prepare the ganache:
2. About an hour or two beforehand take out egg whites out of the fridge that they would come to room temperature.
3. Sift powdered sugar.
4. Line two baking sheets with parchment or Silpat liners.
5. In a tall glass line a pastry bag fitted with 1/2" round opening (or just snip off a tip of the pastry bag, as we did).
6. Combine the powdered sugar, almonds and rose petals in the food processor and process until the almonds are finely ground. Set aside.
7. Place the egg whites in a mixer bowl with the whisk attachment. Begin whisking on low, until the egg whites start to foam. Increase the speed of the mixer to medium-high and beat the egg whites while gradually adding the regular sugar. Beat on medium-high until you reach a glossy, soft-peak meringue. Meringue is ready when the mixture does not slide if the bowl is tilted.
8. At this point, remove the mixer bowl from the mixer and continue the rest of the way by hand, using a large balloon whisk. Pour the processed powdered sugar+almond mixture into the meringue. Fold to combine, quickly at first, and then slowly after the first few strokes. Make sure to always use deliberate strokes when folding. Mix only until combined, no more than fifty strokes. It took me about 35 strokes.
9. Immediately transfer the batter to the prepared pastry bag. On prepared baking sheets baking sheets, squeeze about 1 to 1.5" rounds. Top each macaron with crushed rose petals. Let the sheets sit for about 1 hour.
10. While the macarons rest, preheat the oven to 280oF.
11. Bake the macarons for 15 - 18 minutes on the middle shelf. Macarons are done when the shells are dry and do not give when gently touched. Remove from oven and let cool.
12. While macarons are cooling prepare the ganache:
Dark Chocolate-Basil Ganache:
1/2 stick (4 tablespoons) butter, at
room temperature
2 tablespoons milk
1.5 ounces dark chocolate
¼ teaspoon vanilla extract
¼ cup + 2 tablespoons powdered sugar
Big handful of fresh basil leaves
Melt the dark chocolate in the microwave. Set aside. To make powdered basil, place the fresh basil leaves on a paper towel in the microwave. Microwave for three minutes. Remove from microwave and crush. Set aside. In a mixer bowl with the beater attachment (or with a sturdy wooden spoon), beat the butter until light, about three minutes. Add in milk and beat until combined. Add in melted chocolate and vanilla, beat until combined. Sift in powdered sugar, beat. Add in powdered basil, beat until combined.
13. To assemble: pipe a small amount (about a leveled teaspoon) of the ganache onto the center of the flat side of a macaron. Top with another. Store in dry place.
Aušrele, tai - TOBULA!!!!!!!!!!! Macaronai TOKIE gražūs :)
AtsakytiPanaikintiAciu, Kristina! man irgi jie grazus; o svarbiausiai - nesitiketa!
PanaikintiLaba diena, ka tik perskaiciau Jusu iraso P.S. dali garsiai savo vyrui ir pasakiau: kai paskaitai tokius zodzius patiki, kad gyvenimas yra grazus. Aciu.
AtsakytiPanaikintiLaba; Aciu tau! uz komentara; o del Post Scriptum zodziu - gyvenimas is tiesu grazus, nes kiekviena diena pilna graziu momentu; svarbu tik ismokti juos visus pastebeti;
PanaikintiKaip as megstu macaron'us!!! Jusu puikus. Ir irasas labai pavasariskas, labai ikvepiantis ir man labai "skani" jusu abieju su Jurate draugyste ir bendri vakarai. Aciu,kad leidi ten ikisti nosi:-)
AtsakytiPanaikintiAciu, Lina, uz grazius zodzius; man visada labai smagu kazkuo graziu su kitais pasidalinti; ypac smagu, kad galiu va sitaip per bloga pabendrauti lietuviskai;
PanaikintiMan labiausiai patinka ta nuotrauka, kur mes kaip maži vaikai žiūrim į orkaitę kaip į kokį kalėdinį stebuklą - "jau turim kojytes!!" Na tu gal šiek tiek perdėjai su mano optimizmu ir pasiruošimu - ir aš morališkai buvau pasiruošusi visiškam fiasco, bet labai gerai, kad to pasiruošimo nereikėjo. Ir man, mieloji, tai buvo nuostabus vakaras :*
AtsakytiPanaikintiJura - o argi ne stebuklas; jau "kojyciu" (arba teisingiau tikriausisi sakyti "sijoneliu") as tikrai nesitikejau pamatyti;
Panaikintipirma karta dariau macarons ir gavosi, labai skanus ir grazus, su "sijoneliu" :) aciu uz nuostabius receptus.
AtsakytiPanaikintiVALIO!!! man igi buvo pirmas kartas!!! kaip smagu, kad isejo! dar smagiau, kad pasidalinai! o uz receptus - tai prasom, nera uz ka; nors ir ne mano ten tie receptai, bet man visada labai smagu dalintis! aciu dar karteli uz komentara!
PanaikintiAs 4niu vis laukiu, nes gaunu video treniruotes namie ir po 4niu buna sie irasai apie Jusu popietes su Jurate, apie draugyste, apie balkona, arbata, telika, kuris rodo neidomybes, nes salia yra tikri zmones. Susigraudinau ryte skaitydama, ypac P.S., pasiilgstu savo draugyciu ne per skype kalenti pasnekesius, o va kaip galetume vakarot kazkuria savaites diena, kazka gaminti ir kaip toj nuotraukoj laukti tu 'sijoneliu' ar 'kojyciu' :) Nepazistu Jusu, Ausryt, bet toks didelis apkabinimas ! Sorry jei labai cia jausmingai..
AtsakytiPanaikintiAciu, Indre, ir uz jausminguma, ir uz apkabinima; kai atvaziuosiu as kada nors i Kauna, butinai susimatysim; man atrodo, mes jau visai pakankamai gerai pazistamos; tik dar niekada neturejom progos susitikti; bet pazistamos, ar ne?
Panaikintio kokias video treniruotes tu "lankai"; kaip idomu;
ir dar - praeita ketvirtadieni telikas kaip tik labai idomiai rode; Gabrielle Hamilton is "Prune" yra didziulis autoritetas mano gyvenime, taip kad pamatyti ja per telika besikalbancia su Anthony Bourdain ir besisukiojancia savo virtuveje buvo tikras TREAT, beveik taip pat gerai, kaip roziniai makarunai;
Gal su kita Indre, Aušra, mane maišot :) Iš Gėrimų ir patiekalų magijos :) Aš esu iš Keistai paprasta:)
Panaikintio dėl online treniruočių - Amerikietiškas-kanadietiškas Bodyrock.tv :)
Aha! tikrai sumaisiau! labai atsiprasau; dabar zinosiu, kad pasaulyje yra ne viena Indre! o BodyRock atrodo tikrai labai smagiai;
Panaikintio ar be svarstyklių įmanoma Macarons daryti? ar labai abai tikslumo reikia?
PanaikintiIndre, as viska sveriau su svarstyklemis, gramo tikslumu; be svarstykliu nebandziau, bet reikes pabandyti; jeigu neturi svarstykliu, as patarciau juos vistiek pabandyti iskepti; neiseis - anokia cia beda; o jeigu iseis, tada tu man butinai parasyk, ir as prie recepto pridesiu pastaba, kad "Indre isbande be svarstykliu, ir viskas pavyko kuo puikiausiai";
PanaikintiPuikūs, tiesiog puikūs macarons'ai !!! tia mane įkvepia dar kartą bandyti laim1 juos iškepti namie ;) Ačiū !!!
AtsakytiPanaikintiIrma, tokie zodziai is tavo lupu skamba kaip pats didziausias komplimentas!
PanaikintiACIU!
PanaikintiŽavu! Puikus įrašas, eilinis nuostabus receptas.
AtsakytiPanaikintiAciu, Viktorija! labai labai!
PanaikintiMan ne tai, kad neteko jų kepti, bet net nesu ragavęs, nu ir "dirėvnia" ... :p Geras įrašas ;)
AtsakytiPanaikintiMindaugai, nu nejokia tu ne "direvnia"; pamanyk - macarons neragaves! bus dar progu; aciu tau uz pagyrima!
Panaikintivaje kaip nerealu!!!!!!! kaip tik amzinybe vis mastau , kad reiketu pabandyt macarunus pabandyt :) nes totoliai tobulas virtuves grozis man jie! Ir cia jie taip graziai atrodo :) bet vis nesiryztu ...atrodo procesas lyg microchirurgia virtuveje...:)))))
AtsakytiPanaikintiAgne, taigi butinai iskepk; as irgi galvojau, kad cia aukstasis pilotazas, bet zinok nieko ten super blatno; receptas atidirbtas, todel tikrai viskas puikiai iseis; prizadu!
PanaikintiEsu kepus šiuos sijonuotus skanėstus kelis kartus. Pritariu Tau, Aušra, tikrai nėra ko iš anksto baimintis (nors pasiruošus katastrofai - visuomet smagiau, kai ji neištinka, nei atvirkščiai :)).
AtsakytiPanaikintiP.S. Jau kaip man patinka Tavo, Aušra, rašymo stilius! Šauniai padirbėta :) Skaityčiau ir skaityčiau!
Ruta, aciu! po tokio komentaro man norisi tik rasyti ir rasyti!
PanaikintiKoks puikus įrašas - aprašymas, nuotraukos, receptai... Žinau, kad nekepsiu šių saldumynų, tie "tikslieji" receptai ne man kur viskas gramais gramais, bet kokį malonumą turėjau skaitydama apie kitų pastangas ir puikų rezultatą :)
AtsakytiPanaikintiŠaunuolės Jūs! :)
Diletante, aciu! as irgi nesu is tu tiksliuju; svarstykles naudojau pirma karta gyvenime; bet verta buvo;
PanaikintiSveiki, taip įspūdingai atrodė tie makarons, kad nutariau pabandyti ir aš :) Tik rožių neturėjau.. Bet va, iškilo toks klausimas, kodėl bekepant ėmė trūkinėti jų viršūnėlės? Tiesa, ne visų, bet kai kurios. Ir kai kurie pūtėsi labiau. Kažką ne taip dariau? Ar čia dėl to, kad rožių nedėjau :)))
AtsakytiPanaikintiInga, rozes tikrai esmes nekeicia; man niekada nesutrukinejo, tai as, deja, negaliu tiksliai pasakyti, kodel kartais ima ir sutrukineja; cia radau gana issamu pasakojima apie tai, kas gali nutikti kepant macarons; http://www.cookingandme.com/2011/05/chocolate-macarons-notes-from-first.html
Panaikintigal nepalaukete 1 val. pries kepant, kad virsu apdziutu?
Inga, ir dar sita labai rekomnduoju paskaityti: http://foodnouveau.com/2011/12/destinations/europe/france/a-macaron-troubleshooting-guide-useful-tips-and-advice-to-master-the-french-delicacy/
Panaikintigal orkaite per karsta?
o gal tesla per skysta?
o gal per ilgai plakete?
Ačiū, Aušra :) išsistudijavau, reiks bandyti dar kartą. Beje, tą kartą darydama aš taip ir nesupratau, kur dėti tuos 30 g cukraus, nes niekur neparašyta :) tai ir nedėjau :))) vis mąsčiau, kodėl reikia dėti dar ir nemalto cukraus.. gal čia irgi buvo viena iš priežasčių, kodėl man nepavyko..
PanaikintiInga, 7-ame punkte: "...Padidinkite greitį iki vidutinio ir plakite, pamažu beriant cukrų, kol baltymai taps standūs ..."
PanaikintiLaba diena, Ausra. Kepiau siandien macarons pagal jusu recepta, pasiseke kaip pasiseke, sijoneliai susiformavo per viduri pyragelio ir iskele viduryje kepure, bet svaizda skoniui nepakenke :))). Plakiau rankiniu mikseriu ir isisplake puikiai. Aciu uz recepta. Ir uz tai, kad rasote :)))).
AtsakytiPanaikintiLab diena; aciu Jums, kad skaitote ir bandote receptus; labai smagu, kad macarons patiko, nors ir neiskilo taip, kaip reikia; kita karta seksis geriau;
PanaikintiKur ganašui naudojamas pienas?
AtsakytiPanaikintiAnonime, piena supilti i issukta sviesta;
Panaikintipatiko, aciu!
AtsakytiPanaikintiNerealu - tupi prie to langelio ir lauki sijoneliu! Gavosi :) vietoj baziliko i sokolado genasha imaisiau Mint liquer - puikiai tinka :) aciu!
AtsakytiPanaikintiEgle - oi kaip smagu! isivaizduoju, kad metu likeris cia tinka nei kiek ne prasciau; tuo paciu dar noriu Jums pranesti, kad sitas tinklapis persikrauste i vaikaivanile.com; ten sudeti visi senieji irasai, ir dar yra mase nauju; atsiverskite prie progos;
Panaikinti