Graikiškas jogurtas man yra pats skaniausias iš
visų įmanomų jogurtų.
Nežinau tikslios jo
gaminimo technologijos. Karolina iš
Citrinos žievelės rašo, kad tai
paprasčiausiai sutirštintas natūralus jogurtas. Gal tai ir tiesa. Nors man
atrodo, kad graikiško jogurto ir skonis kitas, ne tik konsistencija. Gal ten
kitos bakterijos dalyvauja. Mano mama kažkada tokį gamindavo; jogurto grybelio
ji gavo iš savo kaimynės gruzinės; tą jogurtą mes kažkodėl vadindavome “maconi”.
Kaip ten bebūtų, graikiškas jogurtas ir natūralus jogurtas, mano manymu, skiriasi
kaip diena ir naktis; graikiškas man šimtą kartų skanesnis. Jis ypač skanus su
keptais vaisiais. Tada šiltos saldžios keptų vaisių sultys, kaip koks sirupas,
susimaišo su standžiu švelniu jogurtu, ir tokiu būdu gaunamas idelaus derinys,
tinkantis ir desertui, ir karališkiems pusryčiams.
Neseniai kaip
tik gavau dovanų keturis didžiulius raudonus rabarbarų stiebus. Kadangi pas
mus dabar pats braškių sezono pikas, ir kadangi aš stropiai skaitau visus savo
užsiprenumeruotus žurnalus, tai sekmadienį buvo iškepti rabarbarai su braškėmis,
ir su burbonu, ir su vanile. Visai tai buvo paserviruota su šaukštu graikiško
jogurto ir šlakeliu medaus, užbarstyta pistacijomis ir sulapnota sekmadienio
pusryčiams.
Paskaitykite receptą, ir jums neliks jokių abejonių, kad buvo tikrai labai skanu.
Aušra
4 porcijos
4 rabarbarų kotai
12 braškių, be kotelių
1/4 stiklinės
burbono viskio
1/4 stiklinės
cukraus
1 vanilės ankštis
graikiško jogurto
medaus
kapotų pistacijų
Rabarbarus supjaustykite įstrižai į 3 – 4 cm ilgio gabalėlius. Braškes perpjaukite pusiau. Rabarbarus
ir braškes suberkite į didoką dubenį.
Vanilės ankštį perpjaukite pusiau, išskobkite sėklas, jas sudėkite į dubenį su vaisiais. Išskobtą
vanilės ankštį perpjaukite į 4 lygias dalis. Į dubenį su vaisiais supilkite
burboną, suberkite cukrų, viską gerai išmaišykite ir palikite maždaug 15 minučių
pastovėti.
Orkaitę įkaitinkite iki
220oC.
Pasiruoškite 4 stačiakampius
sviestinio popieriaus lakštus (30 cm X 40 cm). Stačiakampius perlenkite pusiau
ir iškipkite širdelės formos vokelius. Ant vienos vokelio pusės dėkite
ketvirtadalį įdaro ir vieną išskobtos vanilės ankšties gabalėlį. Vokelio kraštus
užlankstykite, kad neišbėgtų skystis. Vokelį su įdaru dėkite ant plačios žemos
kepimo skardos.
Kepkite maždaug 12 – 15 minučių,
priklausomai nuo rabarbarų storio. Iškeptus vokelius atsargiai atlankstykite, jų
turinį supilkite į dubenėlį. Ąnt viršaus uždėkite kaušelį graikiško jogurto, apšlakstykite
medumi ir apibarstykite pistacijomis.
Roasted rhubarb and
strawberries en papillote
4 servings
4 rhubarb stalks (about 1 pound), trimmed, cut on a sharp diagonal
into 2-inch pieces
12 strawberries, hulled and
halved
1/4 cup bourbon
1/4 cup sugar
1 vanilla bean, split lengthwise
Greek yogurt, honey, chopped pistachios
Combine rhubarb, strawberries, bourbon, and sugar in a
medium bowl. Scrape in seeds from vanilla bean. Cut bean into 4 pieces and add
to bowl; let mixture sit for about 15 minutes.
Preheat oven to 425°.
Place four 16” x 12" sheets of parchment paper on a
work surface. Divide mixture evenly among sheets, arranging on one side of each
sheet. Fold parchment over mixture and crimp edges tightly to form a sealed
packet.
Place packets on a shallow rimmed baking sheet. Bake for
about 12 - 15 minutes, depending on the thickness of your rhubarb. Carefully
cut open packets. Transfer mixture to bowls. Top with yogurt, honey, and
pistachios.
Sis "en papilote" metodas yra nerealus. As ji darydavau vis kitaip, ir man amziais tas sulankstytas virsus netvarkingai atrodydavo ir sunkiai sulipdavo, o sis yra liuks. As irgi ji nusiziurejau is Bon apetit ir dariau zuvi su cukinijom ir pomidorais. Galop idirbau lankstymo metoda taip, kad net nereikejo kirpti tos sirdies formos. Reikes ir ne tik zuvi pabandyti.
AtsakytiPanaikintiJura, ir kaip ta zuvis?
PanaikintiLiuks! Tas Bonapetit receptas irasytas i "ateityje BUTINAI vel gaminti" virtualu sarasa. Bet skonis labai saunus buvo ir del pasakiskos sviezios zuvies vyro pagautos Kanados geluose ezeruose :)
PanaikintiBet tai kuo ne telepatija, aš kaip tik šiandien pagalvojau, kad rytoj grilyje folijos maišeliuose kepsiu rabarbarus ir pateiksiu su šaldytu jogurtu. Geros mintys ir skoniai tiesiog sklando ore :)
AtsakytiPanaikintiRennie - garantuoju bus skanu;
Panaikinti