Kulinarinio žurnalo
“oC” naujas vasaros numeris jau eteryje. Kaip niekad ryškus, spalvingas ir dar storesnis nei pavasarinis.
Žurnalo
dizainas, mano manymu, pakilo į
iki šiol nematytas aukštumas: gaivios, vasariškos nuotraukos stambiu
planu: vaikai, arbūzai, žemuogės,
egzotinis Joninių šventimas prie
tvenkinio, iškyla jūros bangų fone, ir Redos akvarelės. Receptų marios, ir vieni
už kitus geresni. Manieji favoritai šiame numeryje (surašyta atsitiktine
tvarka):
Neringos
olimpiniai žiedai
Renatos
halumi su medumi
Egidijos
braškių salsa
Jurgitos
rabarbarų pagardas
Viktorijos
šokoladiniai ledai su vyšniomis
Rennie
raudonoji arbata
Sauliaus
jūros gėrybių risotto
Bet tai dar
ne viskas – žurnale yra dar daug kitų šaunių, labai gražių receptų ir idėjų. Tikrai
verta pavartyti.
http://issuu.com/oczurnalas/docs/numeris4 |
Vaikai ir
Vanilė žurnale sudalyvavo su savo atskira rubrika: “Vaikų gimtadieniai”. Temą
pasiūliau pati, nes jaučiausi esanti pakankamai kvalifikuota šiuo klausimu: esu
pati paruošusi lygiai 15 vaikų gimtadienių, o sudalyvavusi esu dar dešimtkart
tiek, taip kad tikrai turiu ką šia tema papasakoti. Siūlydama temą pagalvojau,
kad daugeliui žurnalo skaitytojų ji bus aktuali, nes aš tikrai nesu vienintelė
tokia - etatinė gimtadienių ruošėja ir dalyvė, o idėjų tokiems renginiams
niekada nebus per daug.
Į žurnalą
sudėjau savo šeimos favoritus: makaronų užkepėlės su sūriu (macaroni and cheese), sumuštiniai su
jautienos kukuliais (meatball sliders),
grietinės padažas (ranch dressing),
kuris labai tinka su šviežiomis daržovėmis, rausvas limonadas, vaisiai drebučiuose.
Ir tortas. Nes kaipgi be torto.
Torto receptą sukomplektavau iš kelių šaltinių:
1) Biskvitas
ir citrininis kremas iš Dorie Greenspan knygos “Baking: From My Home to Yours”,
nes tai bene idealiausias gimtadieninio torto receptas: biskvitas netrupantis,
lengvai pjaustosi, gražiai atrodo, drėgnas, minkštas ir labai skanus; o
citrininis kremas gaivus, gražiai baltas, purus, ir lengvai pasiduoda bet
kokiam dekoravimui.
2) Šokoladinis kremas – tai šokoladinis-karamelinis
kremas pagal "Baked: New Frontiers in Baking" receptą, nes tai yra mano mėgstamiausias šokoladinis kremas
(tuo nesunkiai galite įsitikinti pavartę ši blogą).
3) Torto
dizainas – nusižiūrėtas iš Gourmet | August 2007.
Sumasumarum išėjo gana solidus tortas. Mano vaikams jis patiko nesvietiškai, tiek išvaizda, tiek skoniu. Ir suaugusiems patiko, nei kiek ne mažiau.
Ledai iš automato (soft serve) yra vienas toks atributas, kuris kaskart mane sugražina į vaikystę: didelė tirpstančių ir visur bėgančių ledų porcija rankoje nesiderina nei su oria solidaus žmogaus poza, nei su rafinuota aplinka. Soft serve ledai – tai šilta vasaros diena, limpančios rankos, ledais ištepliotas veidas ir nuostabus laikas. Ir mumyse pabudęs smaližius vaikas.
Aušra
Gimtadienio tortas
10 – 12 asmenų
Biskvitui:
2 ¼ stiklinės* miltų
1 šaukštas kepimo miltelių
½ šaukštelio druskos
1 ¼ stiklinės pieno
4 kiaušinių baltymai
1 ½ stiklinės cukraus
2 šaukšteliai tarkuotos citrinų žievelės
113 g sviesto, kambario temperatūros
½ šaukštelio citrinų ekstrakto
6 vafliniai indeliai ledams
Citrininiam kremui:
225 g cukraus
4 kiaušinių baltymai
340 g sviesto, kambario temperatūros
¼ stiklinės šviežiai išspaustų citrinų sulčių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Šokoladiniam kremui:
112 g cukraus
1 šaukštas kukurūzų sirupo
35 ml vandens
200 ml riebios grietinėlės
225 g tamsaus šokolado, susmulkinto
225 g sviesto, kambario temperatūros
*1 stiklinė
= 236 ml
Tortui:
Mėgstamos tirštos uogienės arba džemo
Biskvitų paruošimas:
Paruoškite dvi apvalias 15 cm skersmens kepimo
formas: dugną ir šonus patepkite sviestu; į dugną įklokite iš sviestinio
popieriaus iškirptą skritulį. Popierių patepkite sviestu. Abi formas dėkite ant
plačios žemos kepimo skardos.
Į keksiukams skirtą kepimo formą (arba atskiras keksiukų formeles)
įstatykite vaflinius ledų indelius.
Orkaitę įkaitinkite iki 175oC.
Kartu persijokite miltus, kepimo miltelius ir druską.
Vidutinio dydžio dubenyje išplakite kiaušinių baltymus ir pieną iki
vientisos masės.
Į didoką dubenį suberkite cukrų ir tarkuotą citrinų žievelę.
Pirštais pertrinkite, kol cukrus taps drėgnas ir kvapnus. Suberkite smulkintą
sviestą ir plakite elektriniu mikseriu maždaug 3 – 4 minutes, kol masė taps balta ir
puri. Įmaišykite citrinų ekstraktą. Toliau vis plakant, suberkite trečdalį
persijotų miltų, po to supilkite pusę baltymų–pieno mišinio. Suberkite pusę
likusių sausų ingredijentų, po to pamažu
supilkite likusį baltymų–pieno mišinį, ir galiausiai – likusius sausus
ingredijentus. Plakite dar maždaug 2 minutes, kol tešla taps vientisa ir puri.
Trečdalį paruoštos tešlos sukrėskite į konditerinį
maišelį su prakirpta maždaug 1 cm pločio anga. Tešlą iš maišelio išspauskite į
paruoštas vaflines ledų formeles, užpildydami maždaug 2/3 formelės tūrio.
Likusią tešlą po lygiai paskirstykite tarp dviejų paruoštų apvalių
formų.
Vafliukus kepkite maždaug 15 – 20 minučių, o
biskvitus maždaug 20 – 25 minutes, kol tešla nebelips prie peilio arba prie
medinio dantų krapštuko. Iškeptus vafliukus ir biskvitus traukite iš orkaitės.
Vafliukus palikite kepimo formelėse kol pilnai atvės. Peiliu atsargiai atlaisvinkite
biskvitų kraštus, prikibusius prie kepimos formos sienelių. Biskvitus apverskite
ant sausos lygios lėkštės arba pjaustymo lentelės. Nuo biskvito dugno nulupkite
sviestinį popierių. Biskvitus vėl atverskite ant sauso lygaus padėklo arba
grotelių ir palikite, kad pilnai atvėstų.
Citrininio
kremo paruošimas:
Didoką dubenį uždėkite virš puodo su verdančiu
vandeniu, kad vanduo neliestų dubens dugno. Į dubenį dėkite kiaušinių baltymus
ir cukrų. Intensyviai plakite šluotele arba elektriniu plakikliu, kol baltymai
taps tiršti ir blizgantys, maždaug 3 – 4 minutes. Dubenį nukelkite nuo garų.
Toliau plakite, kol masė atvės, maždaug 5 minutes. Nunustodami plakti, į
baltymų masę dalimis dėkite sviestą, kaskart vis gerai išmaišant, kad neliktų
sviesto gabaliukų. Kai sudėsite visa sviestą, dar plakite maždaug 6 – 10
minučių, kol kremas taps baltas, vienalytis ir purus. Jeigu beplakant sviestas
imtų atsiskirdinėti – ne bėda. Toliau plakite, ir viskas galų gale išsimaišys.
Į išplaktą kremą įmaišykite citrinų sultis ir vanilės ekstraktą. Kremo paviršių
uždenkite maistine plėvele.
Šokoladinio
kremo paruošimas:
Į didoką dubenį suberkite smulkintą šokoladą.
Nedideliame puodelyje pakaitinkite grietinėlę.
Kitame puodelyje ant karštos ugnies pakaitinkite cukrų,
kukurūzų sirupą ir vandenį, laikas nuo laiko pamaišant, kol cukrus pilnai
ištirps. Toliau kaitinkite nemaišant, kol cukrus taps sodrios gintarinės
spalvos. Nukelkite nuo ugnies. Į karštą cukrų supilkite karštą grietinėlę ir
gerai viską išmaišykite, kol neliks neištirpusios karamelės gumulėlių. Karštą
cukraus–grietinėlės mišinį supilkite į dubenį su šokoladu. Palikite 1 – 2
minutėms, kad šokoladas aptirptų. Išmaišykite. Plakite elektriniu mikseriu, kol
mišinys pilnai atvės. Į atvėsusį mišinį, toliau vis plakant, dalimis dėti
sviestą, kaskart vis gerai išmaišant, kad neliktų sviesto gabaliukų. Sudėję
visa sviestą dar plakite, kol kremas taps vientisas ir tirštas. Dubenį su kremu
įstatykite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Torto
konstravimas:
Vaflinius indelius perpjaukite išilgai pusiau.
Atvėsusius biskvitus perpjaukite horizontaliai
pusiau.
Ant lėkštės arba padėklo dėkite vieną biskvito
puselę, pjautąja dalimi į viršų. Ant biskvito užtepkite ploną sluoksnį uogienės; ant uogienės
užtepkite maždaug ketvirtadalį citrininio kremo. Dėkite antrą biskvito puselę, ant
jos užtepkite uogienės sluoksnį ir kremo sluoksnį. Dėkite trečią biskvitą, vėl
užtepkite uogienės ir kremo. Dėkite paskutinį ketvirtąjį biskvitą. Torto viršų
ir šonus aptepkite citrininio kremo sluoksniu.
Prie torto šonų prispaukite vafliukų puseles.
Į aukštą stiklinę įtieskite konditerinį maišelį su
žvaigždutės formos antgaliu. Į maišelį sukrėskite dalį sustingusio šokoladinio
kremo. Kremą dekoratyviai išspauskite ant vafliukų viršaus, kad šie būtų
panašūs į šokoladinių ledų porcijas.
Tortas yra skaniausias
kai jis tiekiamas kambario temperatūros. Jeigu tortą laikėte šaltai, pries
tiekdami į stalą leiskite jam bent porą valandų pastovėti kambario temperatūroje,
kad citrininis ir šokoladinis kremai atsileistų ir suminkštėtų.
Soft Serve Birthday Cake
10 - 12 servings
Cake layers:
2 1/4 cup
flour
1 tablespoon baking powder
1/2 teaspoon salt
1 1/4 cup milk
4 egg whites
1 1/2 cup sugar
1 teaspoons lemon zest
4 ounces (1 stick) butter, at room temperature
1/2 teaspoon lemon extract
6 ice cream cones
Lemon
frosting:
1 cup sugar
4 egg whites
12 ounces (3 sticks) butter, at room temperature
1/4 cup freshly squeezed lemon juice
1 teaspoon vanilla extract
Chocolate
frosting:
1/2 cup sugar
1 tablespoon corn syrup
2 tablespoons water
3/4 cup heavy cream
8 ounces dark
chocolate, chopped
8 ounces (2 sticks) butter, at room temperature
Assembling:
Favorite jam
Bake cake
layers: Butter two 6” cake pans, line bottoms with parchment rounds, butter
parchment. Place cake pans onto a baking sheet.
Place ice cream cones into a muffin/cupcake pan.
Preheat oven to 350oF.
Sift together flour, baking powder and salt.
In a medium size bowl mix together egg whites and
milk until well blended.
In a large size bowl add sugar and lemon zest. Mix
by working with your fingers until sugar is moist and fragrant. Cut butter into
pieces and add to sugar-zest mixture. Beat with electric mixer for about 3 – 4 minutes
until light and fluffy. Add lemon extract. With mixer running add one third of
sifted flour mixture, then add half of the egg white-milk mixture, then half of
the remaining flour mixture, followed by the rest of egg white-milk mixture,
and finished by the remaining dry
ingredients. Mix for additional 2 minutes until the batter is uniform and airy.
Place one third of the batter into pastry bag with
1/2” round opening. Pipe the batter into prepared ice cream comes, about 2/3
full.
Divide the rest of the batter between two prepared cake
pans.
Bake ice cream cones for about 15 – 20 minutes, and
the cakes for about 20 – 25 minutes, until the inserted sharp knife or wooden
toothpick comes out clean. Remove the cones and the cakes form the oven. Let
the cones cool at room temperature. For the cakes, gently loosen the edges with
a knife, invert the cakes onto a plate or platter, peel off parchment and invert
them back onto a cooling rack. Let the cakes cool completely.
Prepare lemon
frosting: place a heatproof bowl on top of the pot with boiling water; make
sure that the bottom of the bowl does not touch the water. To the bowl add egg
whites and sugar. Whisk by hand or with electric mixer until egg whites become
thick and glossy, about 3 – 4 minutes. Remove the bowl from the steam. Continue
to whisk until the mixture cools, for about 5 minutes. While continuing to
whisk, gradually add small pieces of butter, making sure that all butter is incorporated
between each addition. After all butter has been added, continue to whisk for
additional 6 – 10 minutes until frosting becomes completely white, uniform and
fluffy. If at some point frosting separates, do not worry and continue to
whisk; it will all come together. Add lemon juice and vanilla. Mix well. Cover
the surface of the frosting with plastic wrap.
Prepare
chocolate frosting: place chopped chocolate into large bowl.
In a small sauce pan heat the cream.
In another sauce pan heat sugar, corn syrup and water on high
heat, stirring occasionally, until sugar dissolves. Stop stirring and continue
to cook until the color of the mixture becomes dark amber. Remove from heat.
Add hot cream to hot sugar and stir until completely smooth. Pour hot caramel
mixture over chopped chocolate. Let it rest for 1 – 2 minutes, then stir. Beat
the mixture with electric mixer until completely cool. With mixer running
gradually add pieces of butter, mixing well between additions. When all butter
has been added, continue to mix until frosting becomes smooth and thick. Place
the bowl with the frosting into refrigerator to firm.
Assemble the
cake: Cut baked ice cream cones vertically in half.
Slice cake layers horizontally in half.
On a plate or a platter place first cake layer.
Spread a thin layer of jam on top of the
first cake layer. Spread about one quarter of the lemon frosting on top of the
jam layer. Place second cake layer on top. Continue layering with jam, lemon
frosting and cake layers. Cover the sides and the top of the cake with
remaining lemon frosting.
Press halved ice cream cones to the sides of the
cake.
Place a pastry bag with a star tip into a tall
glass. Transfer cooled chocolate frosting into pastry bag. Pipe the frosting on
top of the ice cream cones, to resemble soft serve ice cream.
Cake is best when served at room temperature. If
the cake was kept in refrigerator, let it warm up at room temperature for about
two hours before serving.
Labai gražus tortas ir turbūt skanus.Reiks kada pabandyt.Šaunuolė.
AtsakytiPanaikintiNepaprastai gražus tortas, tiesiog kaip iš pasakos!
AtsakytiPanaikintiAlteja, Dailona - ACIU!
AtsakytiPanaikintiFantastinė puošimo idėja! Tortas ir ledai viename - kas gali būti geriau vaikams :). Išsisaugau artėjantiems gimtadieniams.
AtsakytiPanaikintiMane irgi tiesiog pakerėjo torto papuošimas! Tobulai iškeptas, suteptas, papuoštas ir atpjautas ♥ :)O dabar dar kai tiek išgyrei, tai saugaus receptą ir kepsiu progai pasitaikius! Ačiū!
AtsakytiPanaikintiTortas atrodo puikiai! Kitais metais jau ir man reikės galvoti ką nors įdomaus mažosios I. gimtadieniui, tad užsirašau idėją :) P.S. Smagu, kad patiko mano ledų receptas ;)
AtsakytiPanaikintiVaikystėje turbūt būčiau nualpusi tokį tortą gavusi :))
AtsakytiPanaikintiAciu, mielosios, uz komplimentus!
AtsakytiPanaikintiO jej! Fantastiškas tortas, tinkantis ne tik vaikų gimtadieniui, bet ir didesniam smaližiui :) Labai norėčiau išbandyti, nes vis ieškau to tobulo biskvito receptuko, kurį galėčiau naudoti visur, tad kepsiu šį pabandymui, gal tai jis? :)
AtsakytiPanaikintiInga, Aciu! tortas tikrai tinka visiems; jeigu nutarsi kepti, butinai pasipasakok, kaip sekesi ir ar patiko;
PanaikintiKai tik, pries kelias dienas, pamaciau zurnale sita torta, net sirdis apsalo...:-)Jis atrodo fantastiskai!!!!!
AtsakytiPanaikintiTortas tai fantastika! Vos pamačius buvo wow :) Šaunuolė!
AtsakytiPanaikintiŠitą tortą pamačius apsvaigau nuo jo grožio!!! Idėja tiesiog nereali, Aušra Tu tikra profesionalė! Nerealu, man tai tikrai aukštas lygis, ak kaip norėčiau tokiu tortu pradžiuginti savo artimuosius, tikiuos, kad kada nors ryšiuos, ačiū, kad esi dar kart :*
AtsakytiPanaikintiTorto papuosimas vertas didziausiu ovaciju! Saunuole!
AtsakytiPanaikintiAciu, Brangiosios, uz visas ovacijas!!! profesionale tikrai nesijauciu, bet labai malonu, kad patiko; as su tokia mintimi ir dariau ji zurnalui - galvojau, kad zmonems turetu patikti pati ideja; man patiko; Aciu visoms dar karta;
AtsakytiPanaikintiMan laabai patinka jūsų tortai ir papuošimai, šis labai sužavėjo, nusprendžiau išsikepti, tačiau pirmą kartą gyvenime teko išmesti beveik visą tortą. Nežinau, ar jis ne mūsų skonio ar kaip, čia jokiu būdu nepeikiu, tačiau vargšas tortas iškeliavo į šiukšliadėžę
AtsakytiPanaikintiZivile, kaip gaila...; net nesitiki, kad buvo visiskai nevalgomas; o kas labiausiai nepatiko - Biskvitas? ar baltas kremas? ar sokoladinis? ar isvis bendrai nesiderino?
PanaikintiMan nepatiko baltas kremas, matyt per daug svietinis, mes labiau šokolado mėgėjai, na tikėjausi jis bus gaivus, bet labai jau vien sviestas ir cukrus tesijautė. Čia matyt tiesiog ne mūsų skoniui buvo ;))
AtsakytiPanaikintiZivile, tai tikriausiai tortas buvo per saltas; siaip tai sviestas turetus nesijausti (kam gali buti skanu sviestu perteptas tortas..??); jeigu tortas pastovi kambario temperaturoje, visas tas kremas suminksteja ir buna liuks (bent man liuks, bet del skonio, kaip zinia, nesigincijama); aciu, kad nepatingejai parasyti;
PanaikintiKuom būtų galima pakeisti kukurūzų sirupą?
AtsakytiPanaikintiFausta, as gal siulyciau naudoti skysta cukru: http://www.nordicsugar.com/fileadmin/Nordic_Sugar/Brochures_factsheet_policies_news/Download_center/Industry_product_data_sheet/Lithuanian/Liquid_Invert_Sugar_LT.pdf
PanaikintiAčiū labai. O gal klevų sirupas tiktų dar? Jo kaip tik turiu.
PanaikintiKaupiuosi šitam tortui kaip didžiausiam egzaminui :)
Klevu sirupas turi labai stipru skoni; jis gali siek tiek "pjautis" su sokoladu ir kt;
PanaikintiSupratau, ačiū už konsultaciją :)
PanaikintiIš šito recepto "pasivogiau" kremo receptą. Dar nesudėjau torto, bet kremą jau pagaminau. Man jis gavosi išties labai skanus, gana purus, bet skystas... Nežinau, kaip seksis papuošti. Galbūt kai susigers į biskvitą, bus gerai. Bet tokių įspūdingų papuošimų tikrai nepavyks padaryti su grietinės tirštumo kremu. Gal nepakankamai išplakiau baltymus? Kokie jie turėjo būti?
AtsakytiPanaikintiZivile, kisk ta krema kuo greiciau i saldytuva. sustings ir viskas bus gerai; kol kremas sals, tu ji tik pamaisyk laikas nuo laiko, kd jis nesusoktu i vientisa stuka; jeigu kartais pasidarys per kietas, tai istrauk is saldytuvo ir palaikyk kambario T. koki 10 min.
PanaikintiAš dar su klausimu :) Galiu tortą "surinkt" iš vakaro? Ar geriau tą pačią dieną, kai valgysim?
AtsakytiPanaikintiFausta, galima surinkt is vakaro; per nakti palik saldytuve, o paskui pries valgant bent valanda leisk pastoveti kambario temperaturoje (jeigu kambaryje labai karsta, tai gal ir trumpiau), kad kremai suminkstetu;
PanaikintiDel ledu boksteliu: tai vieni yra su citrininiu kremu, o kiti su sokoladiniu, taip? Ir juos ten reikia ispausti, ar kokiu budu priklijuoti? (
AtsakytiPanaikintiKsenija
Ksenija, vieni su sokoladiniu, kiti su citrininiu, bet tu gali daryti kaip tu nori: tik su sokoladiniu, arba tik su citrininiu; kaip jau tau iseina; o del ju priklijavimo: tai vafliukus perpjoviau isilgai pusiau ir puseles prilipdziau prie torto sonu; jie man be jokio vargo prilipo; tik reikia, kad kremas butu kambario temperaturos, jokiu budu ne saltas, nes kitaip vafliukai nelips; o ir saltas kremas neskanus;
PanaikintiTortas iskeptas ir suvalgytas! Na, tik labai dar maza gabaliuka turiu sau pusryciams. Mano ispudziai:
Panaikinti1. reikia tureti TIKRAI gera neperkaistanti 'mikseri'
2. kita karta pradeciau nuo sokoladinio kremo, tuomet jis spetu sustingti, kol gaminciau citrinini ir galeciau iskart sulipdyti torta (sikart torta lipdziau sekancia diena)
3. visiems sveciams torto dekoracija paliko didziausia ispudi
4. dar man pasirode, kad visai daug darbo reik ideti, bet gal su visais tortais taip? siaip ar taip, cia buvo mano pirmasis tortas (ne pyragas) ever, tai esu patenkinta. Kepciau dar karta del dekoracijos, bet pats skonis is koju neisverte, gal del citrinos, nes nesu labai didele jos fane. Uztat paskaiciau, kad gal Pavlova nera labai sudetingas, visai reiks kada pabandyti.
O dar, pasmalsavimui idejau torto nuotrauka i profile'a, tai stai, gal matysis. Ledu boksteliai prisiklijavo visai nesunkiai :)
Ksenija
Oi, Ksenija - tortas atrodo fantastiskai! su namu gamybos vafliukais 100 kartu graziau nedgu su pirktiniais; nu ka galiu pasakyti - SAUNUOLE!!! svarbiausia sublizgejai sveciu akivaizdoje; net nesitiki, kad cia pirmas tavo gyvenime tortas; o perkaistantis mikseris yra isvis nelaime; mesk tu ji lauk ir nebegadink daugiau sveikatos; Pavlova tikrai nesudetinga ir labai skanu - rekomenduoju;
PanaikintiAciu aciu uz pagyras:)
PanaikintiPo sio torto dar tik uzsimaniau, kad o, kaip butu fantastiskai gerai, jei receptai butu susieti, pvz salia torto recepto butu ir nuoroda i kita recepta ar siaip kokia 'padskazke' ka daryti su likusiais 8 kiausiniu tryniais. Arba su likusiu 100 g ricottos, puse pokelio grietineles ir pan. Na bet aisku, galima ir paciai siek tiek geriau paplanuoti ir nereiks paskui tu tryniu ismetineti.
Ksenija, tik neismesk tryniu!!! daryk ledus, arba koki creme brule (recepta ryt-poryt leisiu i eteri); o ideja del "padskazkiu" gera, tik nezinau, kaip realizuoti; pasikalbesiu su zinanciais, ir gal kazka sukombinuosim; zina, kad kituose bloguose dedam askiltis "related recipes"; gal kazka panasaus ir cia reikes padaryti;
PanaikintiO, ne..... As ismeciau ledus?!?!? Kosmaras... Tie sokoladiniai su vysniom taip skaniai atrodo. Tai dabar jau perskaiciau recepta ir zinosiu, kad ledams reikia 5 tryniu. O creme brule labai megsta mano viena drauge. Tik ar nereikia tureti kazkokio ypatinga prietaiso virsui prideginti (karta maciau per TV)? Na, lauksiu pasirodant recepto. Ir butu saunu, jei ismanantys apie internet.psl.rastu koki sprendima (del tu 'padskazkiu').
PanaikintiBeziurint i si torta seile tysta...;) mano jauniausioji dukra uzsisake ji savo sestajam gimtadieniui:) Jau nebe pirma torta is jusu receptu darau ir jie visi lb skanus ir patinka visiems.Norejau paklaust del sio tortuko dydzio, 15 cm skersmuo gan mazas , turesiu nemazai sveciu.Ar nesugadinciau biskvitu , jei padvigubinciau tesla ir naudociau didesne forma (8 ar 9 inch)? Ar geriau butu iskept tokius du tortukus?;)lb aciu is anksto uz jusu pagalba;)
AtsakytiPanaikintiIeva, tortuko skersmuo nedidelis, bet jis gaunasi gana aukstas; aisku, galima daryti didesni; priklausomai nuo to, kiek valgytoju; kokiems 6 - 8 asmenims tai sito turetu buti per akis; jeigu bus daugiau zmoniu, tai galima kepti didesni; nemanau, kad kas nors nutiks teslai, jeigu padvigubinsite kiekius; man labai malonu, kad skaitote ir kepate; sekmes!! P.S. tortas skaniausias kambario temperaturos; nepamirskit istraukti is saldytuvo bent valanda pries;
PanaikintiDidziausias dekui uz atsakyma, Ausra;) Bandysiu kept didesni, nes sveciu virs 10 ir ispatirties zinau, kad tortai, kepti pagal jusu receptus, kazkur "isgaruoja" :-D dar karta aciu, ir toliau meginsiu jusu receptus , ir lauksiu nauju!!
PanaikintiAs suzaveta siuo receptu na ir visais receptais jusu bloge :)) taciau mano vaikinas nemegsta citrinu kepiniuose. Ar galiu ju tesiog nedeti? O galbut pakeisti kazkuo kitu?
AtsakytiPanaikintiEly, labai aciu uz siltus zodzius; tai aisku galima nedeti; bet i citrinini krema nededant citrinos tai ... net nezinau; gal tiesiog paieskoti kito kremo recepto; galeciau parekomenduoti Aunt Sassy torto krema (su medum): http://vaikai-vanile.blogspot.com/2013/07/gimtadienio-arbatele-stebuklu-salyje.html;
PanaikintiAciu labai!! bandysiu daryti krema su medumi, o kuri biskvita tada rekomenduotumete?
PanaikintiPas mane pagrindinis tikslas kad 'lediskai' papuostas tortukas gautusi
Ely, kremas su medumi cia tikrai tiks; jis yra pakankamai standus, taip kad turetu graziai issispausti; o del biskvitu - tai galit deti kokius tik norit; jeigu turite koki megstma biskvita, galite nemirksedama naudoti sitam tortui; dali biskvito teslos iskepsite ledu vafliukuose, o kitus pertepsit; is esmes tai ir krema galit naudoti koki tik norit; reikia tik kad nebutu skystas ir kad gerai islaikytu forma; sekmes!
PanaikintiNeturiu cia kukurūzų sirupo ir skysto cukraus, ar tiks golden syrup
AtsakytiPanaikintiNeturiu cia kukurūzų sirupo ir skysto cukraus, ar tiks golden syrup
AtsakytiPanaikintiNeturiu cia kukurūzų sirupo ir skysto cukraus, ar tiks golden syrup
AtsakytiPanaikinti