Kulinarinis
žurnalas
“oC” į eterį išleido
Motinos dienai skirtą numerį, kur be kita ko papublikuotas puikus mielinių vaflių receptas.
Kaip jau rašiau
žurnale, vafliai tikrai
nepaprasti – apskrudusia traškia
plutele, viduje minkštučiai ir drėgni, kvepiantys duona, nesaldūs, prašyte
prašosi geros dozės klevų sirupo.
Receptas – iš Marion
Cunningham knygos “The Breakfast Book”.
Nors “oC”
neleidžiama nurašinėti kitų receptų, aš vistiek jį įdėjau nes:
1) Recepto nenurašiau - jį moku mintinai.
Taigi, šiandien iš
vakaro užmaišykite tešlą, o rytoj atsikelkite 20 minučių anksčiau ir paruoškite
namiškiams kolosalinius pusryčius. Šiaip sau. Be jokios ypatingos progos. Todėl,
kad juos mylite. Ir todėl, kad kiekvienas rytas ir kiekviena mūsų gyvenimo diena
– tai šventė.
Mieliniai vafliai
Receptas iš
oC | Motinos Diena 2012
2 stiklinės miltų
115 g sviesto
½ stiklinės šilto
vandens
2 šaukšteliai sausų tirpių mielių
2 stiklinės šilto pieno
1 šaukštas cukraus
½ šaukštelio druskos
2 kiaušiniai
¼ šaukštelio maistinės
sodos
Persijokite miltus. Ištirpinkite
sviestą. Į didelį dubenį supilkite šiltą vandenį, suberkite mieles, žiupsnelį
cukraus ir palikite keletą minučių pastovėti, kol mielės ištirps. Į ištirpintas
mieles supilkite šiltą pieną, ištirpintą sviestą, suberkite persijotus miltus,
cukrų ir druską. Viską gerai išplakite elektriniu plaktuvu, kad neliktų sausų
miltų gumulėlių. Dubenį uždenkite maistine plėvele ir palikite per naktį
kambario temperatūroje, kad tešla pakiltų.
Įkaitinkite elektrinę vaflinę
nustatę karščiausią įmanomą temperatūrą.
Į tešlą supilkite išplaktus kiaušinius
ir sodą. Gerai išmaišykite. Neišsigąskite – tešla bus labai skysta. Po truputį
tešlos pilkite į įkaitusią vaflinę. Kepkite, kol vafliai gražiai paruduos.
Prie vaflių
nepamirškite patiekti klevų sirupo!
Raised waffles
Recipe from oC | Motinos diena 2012
½ cup warm water
2 teaspoons dry yeast
2 cups warm milk
8 tablespoons (1 stick) butter
2 teaspoons dry yeast
2 cups warm milk
8 tablespoons (1 stick) butter
½ teaspoon salt
1 tablespoon sugar
2 cups flour
2 eggs, lightly beaten
¼ teaspoon baking soda
1 tablespoon sugar
2 cups flour
2 eggs, lightly beaten
¼ teaspoon baking soda
Sift flour. Melt butter. Pour water into a large mixing bowl. Sprinkle yeast over the water, and let stand to dissolve for 5 minutes. Add milk, melted
butter, salt, sugar, and flour, and beat with electric mixer until well blended
and smooth. Cover the bowl with plastic wrap, and let it stand overnight at
room temperature.
Before cooking the waffles, preheat a waffle maker to a maximum setting.
Before cooking the waffles, preheat a waffle maker to a maximum setting.
Add the eggs and baking soda to the raised batter, and stir to mix well. The batter will be very thin. Pour an appropriate amount of batter into your hot waffle maker. Cook until golden and crisp.