Kulinarinis
žurnalas
“oC” į eterį išleido
Motinos dienai skirtą numerį, kur be kita ko papublikuotas puikus mielinių vaflių receptas.
Kaip jau rašiau
žurnale, vafliai tikrai
nepaprasti – apskrudusia traškia
plutele, viduje minkštučiai ir drėgni, kvepiantys duona, nesaldūs, prašyte
prašosi geros dozės klevų sirupo.
Receptas – iš Marion
Cunningham knygos “The Breakfast Book”.
Nors “oC”
neleidžiama nurašinėti kitų receptų, aš vistiek jį įdėjau nes:
1) Recepto nenurašiau - jį moku mintinai.
Taigi, šiandien iš
vakaro užmaišykite tešlą, o rytoj atsikelkite 20 minučių anksčiau ir paruoškite
namiškiams kolosalinius pusryčius. Šiaip sau. Be jokios ypatingos progos. Todėl,
kad juos mylite. Ir todėl, kad kiekvienas rytas ir kiekviena mūsų gyvenimo diena
– tai šventė.
Mieliniai vafliai
Receptas iš
oC | Motinos Diena 2012
2 stiklinės miltų
115 g sviesto
½ stiklinės šilto
vandens
2 šaukšteliai sausų tirpių mielių
2 stiklinės šilto pieno
1 šaukštas cukraus
½ šaukštelio druskos
2 kiaušiniai
¼ šaukštelio maistinės
sodos
Persijokite miltus. Ištirpinkite
sviestą. Į didelį dubenį supilkite šiltą vandenį, suberkite mieles, žiupsnelį
cukraus ir palikite keletą minučių pastovėti, kol mielės ištirps. Į ištirpintas
mieles supilkite šiltą pieną, ištirpintą sviestą, suberkite persijotus miltus,
cukrų ir druską. Viską gerai išplakite elektriniu plaktuvu, kad neliktų sausų
miltų gumulėlių. Dubenį uždenkite maistine plėvele ir palikite per naktį
kambario temperatūroje, kad tešla pakiltų.
Įkaitinkite elektrinę vaflinę
nustatę karščiausią įmanomą temperatūrą.
Į tešlą supilkite išplaktus kiaušinius
ir sodą. Gerai išmaišykite. Neišsigąskite – tešla bus labai skysta. Po truputį
tešlos pilkite į įkaitusią vaflinę. Kepkite, kol vafliai gražiai paruduos.
Prie vaflių
nepamirškite patiekti klevų sirupo!
Raised waffles
Recipe from oC | Motinos diena 2012
½ cup warm water
2 teaspoons dry yeast
2 cups warm milk
8 tablespoons (1 stick) butter
2 teaspoons dry yeast
2 cups warm milk
8 tablespoons (1 stick) butter
½ teaspoon salt
1 tablespoon sugar
2 cups flour
2 eggs, lightly beaten
¼ teaspoon baking soda
1 tablespoon sugar
2 cups flour
2 eggs, lightly beaten
¼ teaspoon baking soda
Sift flour. Melt butter. Pour water into a large mixing bowl. Sprinkle yeast over the water, and let stand to dissolve for 5 minutes. Add milk, melted
butter, salt, sugar, and flour, and beat with electric mixer until well blended
and smooth. Cover the bowl with plastic wrap, and let it stand overnight at
room temperature.
Before cooking the waffles, preheat a waffle maker to a maximum setting.
Before cooking the waffles, preheat a waffle maker to a maximum setting.
Add the eggs and baking soda to the raised batter, and stir to mix well. The batter will be very thin. Pour an appropriate amount of batter into your hot waffle maker. Cook until golden and crisp.
Puikūs vafliai, vis neprisiruošiu išbandyti mielinių, bet mane sužavėjo tulpių žiedai iš po sniego pusnies :)
AtsakytiPanaikintiAciu, Ausra!
PanaikintiO man taip apsnigtu tulpiu gaila:( Labai apetitiskos foto...:)
AtsakytiPanaikintiAciu, Odeta; komplimentus perduosiu fotografui;
PanaikintiI've tried many different recipes for waffles over the years, and eventually just gave up the search for a perfect balance of crispiness and tenderness in a waffle. Then I came across this one, and just by looking at the picture I thought this had to be different. Still skeptical though, I glanced at the recipe and suddenly I went like WOW! It is different than others (I've only been interested in raised waffles). I made it the very next day, and that's what I call Heaven! Thank you SOOOOOOOOOOO much for this!
AtsakytiPanaikintiyou are so very welcome! me too found this recipe after many long years of trying to find that perfect waffle; thanks so very much for such beautiful comment;
Panaikintinuostabus vafliai, jau kepiau 3 kartus. patys megstamiausi musu seimoje, aciu :)
AtsakytiPanaikintiAciu Jums, kad pasidalinot! man labai smagu, kad receptas naudojamas;
PanaikintiNelabai suprantu... Šiaip į kepinius dedame arba mieles, arba sodą. o čia - ir tas, ir tas...
AtsakytiPanaikintiIeškosiu kito recepto :)
Vilija, sitas receptas tobulas; prie progos galit pakaityti internete atsiliepimus: Marion Cunningham Raised Waffles; dedamos ir mieles, ir soda; is pradziu mieles, kad pakiltu; o paskui pries pat kepant dedama soda; sitas receptas yra jega; dar galit paskaityti Anonimo komentara anglu kalba (geguzes 12 dienos); arba ieskokite kito recepto; aciu uz komentara, nors ir uz autoritetingai beviltiska;
PanaikintiAtėjau padėkoti, pamačiau nuotraukas ir prasidėjo seilėtekis. Man šie blynai labai labai!!! Ačiū!
AtsakytiPanaikintiVilma, labai prasom; nera uz ka; tai Jums aciu, kad uzsukate ir kad ryztates bandyti receptus; noriu prie to paties pasakyti, kad vaikai ir vanile jau kelinti metai persikrauste I nauja tinklapi: vaikaivanile.com; prasom prie progos apsilankyti;
PanaikintiPuikus vafliai!!! Aciu uz recepta. Si penktadieni vel kepsiu!
AtsakytiPanaikintiSakykite, kokios talpos pas jus stiklinė? Nes pas mane virtuvėje jų apstu įvairių dydžių. Tai naudojant 115g sviesto, kurią stiklinę rinktis?
AtsakytiPanaikinti