23 balandžio, 2012

Mieliniai vafliai



Kulinarinis žurnalas oC” į eterį išleido Motinos dienai skirtą numerį, kur be kita ko papublikuotas puikus mielinių vaflių receptas.



Kaip jau rašiau žurnale, vafliai tikrai nepaprasti – apskrudusia traškia plutele, viduje minkštučiai ir drėgni, kvepiantys duona, nesaldūs, prašyte prašosi geros dozės klevų sirupo.

Receptas – iš Marion Cunningham knygos “The Breakfast Book”.

Nors oC” neleidžiama nurašinėti kitų receptų, aš vistiek jį įdėjau nes:

1)     Recepto nenurašiau - jį moku mintinai.
2)     Tokį receptą nenuodėmė išplatinti, nors jis jau ir taip yra nemenkai išplatintas.

Taigi, šiandien iš vakaro užmaišykite tešlą, o rytoj atsikelkite 20 minučių anksčiau ir paruoškite namiškiams kolosalinius pusryčius. Šiaip sau. Be jokios ypatingos progos. Todėl, kad juos mylite. Ir todėl, kad kiekvienas rytas ir kiekviena mūsų gyvenimo diena – tai šventė.

Aušra










 

 
 
 Mieliniai vafliai



2 stiklinės miltų
115 g sviesto
½ stiklinės šilto vandens
2 šaukšteliai sausų tirpių mielių
2 stiklinės šilto pieno
1 šaukštas cukraus
½ šaukštelio druskos
2 kiaušiniai
¼ šaukštelio maistinės sodos

Persijokite miltus. Ištirpinkite sviestą. Į didelį dubenį supilkite šiltą vandenį, suberkite mieles, žiupsnelį cukraus ir palikite keletą minučių pastovėti, kol mielės ištirps. Į ištirpintas mieles supilkite šiltą pieną, ištirpintą sviestą, suberkite persijotus miltus, cukrų ir druską. Viską gerai išplakite elektriniu plaktuvu, kad neliktų sausų miltų gumulėlių. Dubenį uždenkite maistine plėvele ir palikite per naktį kambario temperatūroje, kad tešla pakiltų.
Įkaitinkite elektrinę vaflinę nustatę karščiausią įmanomą temperatūrą.
Į tešlą supilkite išplaktus kiaušinius ir sodą. Gerai išmaišykite. Neišsigąskite – tešla bus labai skysta. Po truputį tešlos pilkite į įkaitusią vaflinę. Kepkite, kol vafliai gražiai paruduos.
Prie vaflių nepamirškite patiekti klevų sirupo!









Raised waffles



½ cup warm water
2 teaspoons dry yeast
2 cups warm milk
8 tablespoons (1 stick) butter
½  teaspoon salt
1 tablespoon sugar
2 cups flour
2 eggs, lightly beaten
¼ teaspoon baking soda
Sift flour. Melt butter. Pour water into a large mixing bowl. Sprinkle yeast over the water, and let stand to dissolve for 5 minutes. Add milk, melted butter, salt, sugar, and flour, and beat with electric mixer until well blended and smooth. Cover the bowl with plastic wrap, and let it stand overnight at room temperature.

Before cooking the waffles, preheat a waffle maker to a maximum setting.

Add the eggs and baking soda to the raised batter, and stir to mix well. The batter will be very thin. Pour an appropriate amount of batter into your hot waffle maker. Cook until golden and crisp.



14 komentarų:

  1. Puikūs vafliai, vis neprisiruošiu išbandyti mielinių, bet mane sužavėjo tulpių žiedai iš po sniego pusnies :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. O man taip apsnigtu tulpiu gaila:( Labai apetitiskos foto...:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. I've tried many different recipes for waffles over the years, and eventually just gave up the search for a perfect balance of crispiness and tenderness in a waffle. Then I came across this one, and just by looking at the picture I thought this had to be different. Still skeptical though, I glanced at the recipe and suddenly I went like WOW! It is different than others (I've only been interested in raised waffles). I made it the very next day, and that's what I call Heaven! Thank you SOOOOOOOOOOO much for this!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. you are so very welcome! me too found this recipe after many long years of trying to find that perfect waffle; thanks so very much for such beautiful comment;

      Panaikinti
  4. nuostabus vafliai, jau kepiau 3 kartus. patys megstamiausi musu seimoje, aciu :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aciu Jums, kad pasidalinot! man labai smagu, kad receptas naudojamas;

      Panaikinti
  5. Nelabai suprantu... Šiaip į kepinius dedame arba mieles, arba sodą. o čia - ir tas, ir tas...
    Ieškosiu kito recepto :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vilija, sitas receptas tobulas; prie progos galit pakaityti internete atsiliepimus: Marion Cunningham Raised Waffles; dedamos ir mieles, ir soda; is pradziu mieles, kad pakiltu; o paskui pries pat kepant dedama soda; sitas receptas yra jega; dar galit paskaityti Anonimo komentara anglu kalba (geguzes 12 dienos); arba ieskokite kito recepto; aciu uz komentara, nors ir uz autoritetingai beviltiska;

      Panaikinti
  6. Atėjau padėkoti, pamačiau nuotraukas ir prasidėjo seilėtekis. Man šie blynai labai labai!!! Ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vilma, labai prasom; nera uz ka; tai Jums aciu, kad uzsukate ir kad ryztates bandyti receptus; noriu prie to paties pasakyti, kad vaikai ir vanile jau kelinti metai persikrauste I nauja tinklapi: vaikaivanile.com; prasom prie progos apsilankyti;

      Panaikinti
  7. Puikus vafliai!!! Aciu uz recepta. Si penktadieni vel kepsiu!

    AtsakytiPanaikinti
  8. Sakykite, kokios talpos pas jus stiklinė? Nes pas mane virtuvėje jų apstu įvairių dydžių. Tai naudojant 115g sviesto, kurią stiklinę rinktis?

    AtsakytiPanaikinti