Tai yra mėgstamiausi Juliaus sausainiai. Vakar vakare vieni du buvom pasilikę namie ir ta proga išsikepėm sausainių. Pirmai skardai iškepus, Julius juos dar karštus iškart puolė ragauti, o paragavęs pasiėmė sau lėkštę ir įsikrovė po du kiekvienos spalvos. Lėkštę nusinešė ant sofos ir įsijungė televizorių. Po to dar manęs paprašė, kad jam įpilčiau pieno. Geras laikas.
Sausainiai su uogiene
Pagal Gourmet – December2007
2 ½ stiklinės miltų
1 šaukštelis druskos
250 g sviesto, kambario temperatūros
1 stiklinė cukraus
1 kiaušinis
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Mėgstamos uogienės
Orkaitę įkaitinti iki 180oC.
Sausainiams skirtą kepimo skardą iškloti silikonine Silpat plėvele arba sviestiniu popieriumi.
Miltus persijoti su druska.
Elektriniu mikseriu išsukti sviestą ir cukrų iki purumo, maždaug 5 minutes. Įmušti kiaušinį. Supilti vanilę. Vėl gerai išmaišyti. Toliau vis sukant, pamažu berti miltus ir išmaišyti, kol pasidarys vientisa tešla.
Iš tešlos kočioti nedidukus rutuliukus, maždaug pupos dydžio; juos šiek tiek suploti, viduryje pirštu įspausti duobutę ir dėti ant paruoštos skardos. Tarp sausainių palikti poros centimetrų tarpus. Į duobutes dėti uogienės. Kepti maždaug 12 minučių, kol sausainių krašteliai ims vos vos ruduoti. Ištrauktus iš orkaitės, sausainiams leisti truputį atvėsti ir perkelti ant grotelių aba padėklo, kad pilnai atvėstų.
Thumbprint Jam Cookies
2 ½ cups flour
1 teaspoon salt
2 sticks (8 ounces) butter, at room temperature
1 cup sugar
1 egg
1 teaspoon vanilla extract
Your favorite jam
Preheat oven to 350oF.
Line baking sheets with Silpat liner or parchment.
Sift together flour and salt.
With electric mixer beat butter and sugar until fluffy, about 5 minutes. Add egg and vanilla, mix to combine. With mixer running slowly add flour and mix until a dough forms.
Take a small piece of dough ant roll it into a ball not larger than a gumball. Flatten it slightly. With your finger make a deep indentation in the center of the round and place it onto a prepared baking sheet. Space the cookies about 1 inch apart. Fill indentations with jam. Bake for approximately 12 minutes, until the edges begin to turn lightly brown. Remove from the oven, let the cookies cool slightly, then transfer them to rack to cool completely.
Ausra,
AtsakytiPanaikintiThese thumbprint cookies look great! Also,
just wanted to let you know I received some delicious cookies in the mail from you today! They looked and tasted fantastic! So nice to meet you!
Jessica, you are welcome! I'm glad you liked the cookies; those were David Lebovitz's Chocolate Crack cookies with some dried cherries;
AtsakytiPanaikintiNice to meet you too!
Niekada nemėgau kepti sausainių... dabar vis dažniau klausiu savęs kodėl. Labai smagu, kad jie tokie spalvoti :) jais netgi galima žaisti, o praloštus skaniai-skaniai suvalgyti :)
AtsakytiPanaikintiElzbieta - galima ir zaisti!
AtsakytiPanaikinti