06 birželio, 2012

Vaikystės gimtadienio tortas



Kulinarinio žurnalo “oC” naujas vasaros numeris jau eteryje. Kaip niekad ryškus, spalvingas ir dar storesnis nei pavasarinis.  Žurnalo dizainas, mano manymu, pakilo į iki šiol nematytas aukštumas: gaivios, vasariškos nuotraukos stambiu planu:  vaikai, arbūzai, žemuogės, egzotinis Joninių šventimas prie tvenkinio, iškyla jūros bangų fone, ir Redos akvarelės. Receptų marios, ir vieni už kitus geresni. Manieji favoritai šiame numeryje (surašyta atsitiktine tvarka): 

Neringos olimpiniai žiedai

Renatos halumi su medumi

Egidijos braškių salsa

Jurgitos rabarbarų pagardas

Viktorijos šokoladiniai ledai su vyšniomis

Rennie raudonoji arbata

Sauliaus jūros gėrybių risotto 

Bet tai dar ne viskas – žurnale yra dar daug kitų šaunių, labai gražių receptų ir idėjų. Tikrai verta pavartyti. 


http://issuu.com/oczurnalas/docs/numeris4

Vaikai ir Vanilė žurnale sudalyvavo su savo atskira rubrika: “Vaikų gimtadieniai”. Temą pasiūliau pati, nes jaučiausi esanti pakankamai kvalifikuota šiuo klausimu: esu pati paruošusi lygiai 15 vaikų gimtadienių, o sudalyvavusi esu dar dešimtkart tiek, taip kad tikrai turiu ką šia tema papasakoti. Siūlydama temą pagalvojau, kad daugeliui žurnalo skaitytojų ji bus aktuali, nes aš tikrai nesu vienintelė tokia - etatinė gimtadienių ruošėja ir dalyvė, o idėjų tokiems renginiams niekada nebus per daug. 

Į žurnalą sudėjau savo šeimos favoritus: makaronų užkepėlės su sūriu (macaroni and cheese), sumuštiniai su jautienos kukuliais (meatball sliders), grietinės padažas (ranch dressing), kuris labai tinka su šviežiomis daržovėmis, rausvas limonadas, vaisiai drebučiuose. Ir tortas. Nes kaipgi be torto.

Torto receptą sukomplektavau iš kelių šaltinių: 

1) Biskvitas ir citrininis kremas iš Dorie Greenspan knygos “Baking: From My Home to Yours”, nes tai bene idealiausias gimtadieninio torto receptas: biskvitas netrupantis, lengvai pjaustosi, gražiai atrodo, drėgnas, minkštas ir labai skanus; o citrininis kremas gaivus, gražiai baltas, purus, ir lengvai pasiduoda bet kokiam dekoravimui.

2) Šokoladinis kremas – tai šokoladinis-karamelinis kremas pagal "Baked: New Frontiers in Baking" receptą, nes tai yra mano mėgstamiausias šokoladinis kremas (tuo nesunkiai galite įsitikinti pavartę ši blogą).

3) Torto dizainas – nusižiūrėtas iš Gourmet | August 2007

Sumasumarum išėjo gana solidus tortas. Mano vaikams jis patiko nesvietiškai, tiek išvaizda, tiek skoniu. Ir suaugusiems patiko, nei kiek ne mažiau.









Ledai iš automato (soft serve) yra vienas toks atributas, kuris kaskart mane sugražina į vaikystę: didelė tirpstančių ir visur bėgančių ledų porcija rankoje nesiderina nei su oria solidaus žmogaus poza, nei su rafinuota aplinka. Soft serve ledai – tai šilta vasaros diena, limpančios rankos, ledais ištepliotas veidas ir nuostabus laikas. Ir mumyse pabudęs smaližius vaikas. 
                                                                
Aušra








 





Gimtadienio tortas



10 – 12 asmenų

Biskvitui:
2 ¼ stiklinės* miltų
1 šaukštas kepimo miltelių
½ šaukštelio druskos
1 ¼ stiklinės pieno
4 kiaušinių baltymai
1 ½ stiklinės cukraus
2 šaukšteliai tarkuotos citrinų žievelės
113 g sviesto, kambario temperatūros
½ šaukštelio citrinų ekstrakto
6 vafliniai indeliai ledams

Citrininiam kremui:
225 g cukraus
4 kiaušinių baltymai
340 g sviesto, kambario temperatūros
¼ stiklinės šviežiai išspaustų citrinų sulčių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto

Šokoladiniam kremui:
112 g cukraus
1 šaukštas kukurūzų sirupo
35 ml vandens
200 ml riebios grietinėlės
225 g tamsaus šokolado, susmulkinto
225 g sviesto, kambario temperatūros

*1 stiklinė = 236 ml

Tortui:
Mėgstamos tirštos uogienės arba džemo

Biskvitų paruošimas:
Paruoškite dvi apvalias 15 cm skersmens kepimo formas: dugną ir šonus patepkite sviestu; į dugną įklokite iš sviestinio popieriaus iškirptą skritulį. Popierių patepkite sviestu. Abi formas dėkite ant plačios žemos kepimo skardos.

Į keksiukams skirtą kepimo formą (arba atskiras keksiukų formeles) įstatykite vaflinius ledų indelius.

Orkaitę įkaitinkite iki 175oC.
Kartu persijokite miltus, kepimo miltelius ir druską.

Vidutinio dydžio dubenyje išplakite kiaušinių baltymus ir pieną iki vientisos masės.

Į didoką dubenį suberkite cukrų ir tarkuotą citrinų žievelę. Pirštais pertrinkite, kol cukrus taps drėgnas ir kvapnus. Suberkite smulkintą sviestą ir plakite elektriniu mikseriu  maždaug 3 – 4 minutes, kol masė taps balta ir puri. Įmaišykite citrinų ekstraktą. Toliau vis plakant, suberkite trečdalį persijotų miltų, po to supilkite pusę baltymų–pieno mišinio. Suberkite pusę likusių sausų ingredijentų,  po to pamažu supilkite likusį baltymų–pieno mišinį, ir galiausiai – likusius sausus ingredijentus. Plakite dar maždaug 2 minutes, kol tešla taps vientisa ir puri.

Trečdalį paruoštos tešlos sukrėskite į konditerinį maišelį su prakirpta maždaug 1 cm pločio anga. Tešlą iš maišelio išspauskite į paruoštas vaflines ledų formeles, užpildydami maždaug 2/3 formelės tūrio.   

Likusią tešlą po lygiai paskirstykite tarp dviejų paruoštų apvalių formų.

Vafliukus kepkite maždaug 15 – 20 minučių, o biskvitus maždaug 20 – 25 minutes, kol tešla nebelips prie peilio arba prie medinio dantų krapštuko. Iškeptus vafliukus ir biskvitus traukite iš orkaitės. Vafliukus palikite kepimo formelėse kol pilnai atvės. Peiliu atsargiai atlaisvinkite biskvitų kraštus, prikibusius prie kepimos formos sienelių. Biskvitus apverskite ant sausos lygios lėkštės arba pjaustymo lentelės. Nuo biskvito dugno nulupkite sviestinį popierių. Biskvitus vėl atverskite ant sauso lygaus padėklo arba grotelių ir palikite, kad pilnai atvėstų.



Citrininio kremo paruošimas:
Didoką dubenį uždėkite virš puodo su verdančiu vandeniu, kad vanduo neliestų dubens dugno. Į dubenį dėkite kiaušinių baltymus ir cukrų. Intensyviai plakite šluotele arba elektriniu plakikliu, kol baltymai taps tiršti ir blizgantys, maždaug 3 – 4 minutes. Dubenį nukelkite nuo garų. Toliau plakite, kol masė atvės, maždaug 5 minutes. Nunustodami plakti, į baltymų masę dalimis dėkite sviestą, kaskart vis gerai išmaišant, kad neliktų sviesto gabaliukų. Kai sudėsite visa sviestą, dar plakite maždaug 6 – 10 minučių, kol kremas taps baltas, vienalytis ir purus. Jeigu beplakant sviestas imtų atsiskirdinėti – ne bėda. Toliau plakite, ir viskas galų gale išsimaišys. Į išplaktą kremą įmaišykite citrinų sultis ir vanilės ekstraktą. Kremo paviršių uždenkite maistine plėvele.


Šokoladinio kremo paruošimas:
Į didoką dubenį suberkite smulkintą šokoladą.

Nedideliame puodelyje pakaitinkite grietinėlę.

Kitame puodelyje ant karštos ugnies pakaitinkite cukrų, kukurūzų sirupą ir vandenį, laikas nuo laiko pamaišant, kol cukrus pilnai ištirps. Toliau kaitinkite nemaišant, kol cukrus taps sodrios gintarinės spalvos. Nukelkite nuo ugnies. Į karštą cukrų supilkite karštą grietinėlę ir gerai viską išmaišykite, kol neliks neištirpusios karamelės gumulėlių. Karštą cukraus–grietinėlės mišinį supilkite į dubenį su šokoladu. Palikite 1 – 2 minutėms, kad šokoladas aptirptų. Išmaišykite. Plakite elektriniu mikseriu, kol mišinys pilnai atvės. Į atvėsusį mišinį, toliau vis plakant, dalimis dėti sviestą, kaskart vis gerai išmaišant, kad neliktų sviesto gabaliukų. Sudėję visa sviestą dar plakite, kol kremas taps vientisas ir tirštas. Dubenį su kremu įstatykite į šaldytuvą, kad sustingtų.


Torto konstravimas:
Vaflinius indelius perpjaukite išilgai pusiau.

Atvėsusius biskvitus perpjaukite horizontaliai pusiau.

Ant lėkštės arba padėklo dėkite vieną biskvito puselę, pjautąja dalimi į viršų. Ant biskvito užtepkite  ploną sluoksnį uogienės; ant uogienės užtepkite maždaug ketvirtadalį citrininio kremo. Dėkite antrą biskvito puselę, ant jos užtepkite uogienės sluoksnį ir kremo sluoksnį. Dėkite trečią biskvitą, vėl užtepkite uogienės ir kremo. Dėkite paskutinį ketvirtąjį biskvitą. Torto viršų ir šonus aptepkite citrininio kremo sluoksniu.

Prie torto šonų prispaukite vafliukų puseles.

Į aukštą stiklinę įtieskite konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu. Į maišelį sukrėskite dalį sustingusio šokoladinio kremo. Kremą dekoratyviai išspauskite ant vafliukų viršaus, kad šie būtų panašūs į šokoladinių ledų porcijas.

Tortas  yra skaniausias kai jis tiekiamas kambario temperatūros. Jeigu tortą laikėte šaltai, pries tiekdami į stalą leiskite jam bent porą valandų pastovėti kambario temperatūroje, kad citrininis ir šokoladinis kremai atsileistų ir suminkštėtų.








Soft Serve Birthday Cake

10 - 12 servings

Cake layers:
2  1/4 cup flour
1 tablespoon baking powder
1/2 teaspoon salt
1 1/4 cup milk
4 egg whites
1 1/2 cup sugar
1 teaspoons lemon zest
4 ounces (1 stick) butter, at room temperature
1/2 teaspoon lemon extract
6 ice cream cones

Lemon frosting:
1 cup sugar
4 egg whites
12 ounces (3 sticks) butter, at room temperature
1/4 cup freshly squeezed lemon juice
1 teaspoon vanilla extract

Chocolate frosting:
1/2 cup sugar
1 tablespoon corn syrup
2 tablespoons water
3/4 cup heavy cream
8 ounces dark  chocolate, chopped
8 ounces (2 sticks) butter, at room temperature

Assembling:
Favorite jam


Bake cake layers: Butter two 6” cake pans, line bottoms with parchment rounds, butter parchment. Place cake pans onto a baking sheet.

Place ice cream cones into a muffin/cupcake pan.

Preheat oven to 350oF.

Sift together flour, baking powder and salt.

In a medium size bowl mix together egg whites and milk until well blended.

In a large size bowl add sugar and lemon zest. Mix by working with your fingers until sugar is moist and fragrant. Cut butter into pieces and add to sugar-zest mixture. Beat with electric mixer for about 3 – 4 minutes until light and fluffy. Add lemon extract. With mixer running add one third of sifted flour mixture, then add half of the egg white-milk mixture, then half of the remaining flour mixture, followed by the rest of egg white-milk mixture, and finished by the  remaining dry ingredients. Mix for additional 2 minutes until the batter is uniform and airy.

Place one third of the batter into pastry bag with 1/2” round opening. Pipe the batter into prepared ice cream comes, about 2/3 full.

Divide the rest of the batter between two prepared cake pans.

Bake ice cream cones for about 15 – 20 minutes, and the cakes for about 20 – 25 minutes, until the inserted sharp knife or wooden toothpick comes out clean. Remove the cones and the cakes form the oven. Let the cones cool at room temperature. For the cakes, gently loosen the edges with a knife, invert the cakes onto a plate or platter, peel off parchment and invert them back onto a cooling rack. Let the cakes cool completely.



Prepare lemon frosting: place a heatproof bowl on top of the pot with boiling water; make sure that the bottom of the bowl does not touch the water. To the bowl add egg whites and sugar. Whisk by hand or with electric mixer until egg whites become thick and glossy, about 3 – 4 minutes. Remove the bowl from the steam. Continue to whisk until the mixture cools, for about 5 minutes. While continuing to whisk, gradually add small pieces of butter, making sure that all butter is incorporated between each addition. After all butter has been added, continue to whisk for additional 6 – 10 minutes until frosting becomes completely white, uniform and fluffy. If at some point frosting separates, do not worry and continue to whisk; it will all come together. Add lemon juice and vanilla. Mix well. Cover the surface of the frosting with plastic wrap.



Prepare chocolate frosting: place chopped chocolate into large bowl.

In a small sauce pan heat the cream.

In another sauce pan  heat sugar, corn syrup and water on high heat, stirring occasionally, until sugar dissolves. Stop stirring and continue to cook until the color of the mixture becomes dark amber. Remove from heat. Add hot cream to hot sugar and stir until completely smooth. Pour hot caramel mixture over chopped chocolate. Let it rest for 1 – 2 minutes, then stir. Beat the mixture with electric mixer until completely cool. With mixer running gradually add pieces of butter, mixing well between additions. When all butter has been added, continue to mix until frosting becomes smooth and thick. Place the bowl with the frosting into refrigerator to firm.


Assemble the cake: Cut baked ice cream cones vertically in half.

Slice cake layers horizontally in half.

On a plate or a platter place first cake layer. Spread  a thin layer of jam on top of the first cake layer. Spread about one quarter of the lemon frosting on top of the jam layer. Place second cake layer on top. Continue layering with jam, lemon frosting and cake layers. Cover the sides and the top of the cake with remaining lemon frosting.

Press halved ice cream cones to the sides of the cake.

Place a pastry bag with a star tip into a tall glass. Transfer cooled chocolate frosting into pastry bag. Pipe the frosting on top of the ice cream cones, to resemble  soft serve ice cream.

Cake is best when served at room temperature. If the cake was kept in refrigerator, let it warm up at room temperature for about two hours before serving.

45 komentarai:

  1. Labai gražus tortas ir turbūt skanus.Reiks kada pabandyt.Šaunuolė.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nepaprastai gražus tortas, tiesiog kaip iš pasakos!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Fantastinė puošimo idėja! Tortas ir ledai viename - kas gali būti geriau vaikams :). Išsisaugau artėjantiems gimtadieniams.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Mane irgi tiesiog pakerėjo torto papuošimas! Tobulai iškeptas, suteptas, papuoštas ir atpjautas ♥ :)O dabar dar kai tiek išgyrei, tai saugaus receptą ir kepsiu progai pasitaikius! Ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Tortas atrodo puikiai! Kitais metais jau ir man reikės galvoti ką nors įdomaus mažosios I. gimtadieniui, tad užsirašau idėją :) P.S. Smagu, kad patiko mano ledų receptas ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Vaikystėje turbūt būčiau nualpusi tokį tortą gavusi :))

    AtsakytiPanaikinti
  7. O jej! Fantastiškas tortas, tinkantis ne tik vaikų gimtadieniui, bet ir didesniam smaližiui :) Labai norėčiau išbandyti, nes vis ieškau to tobulo biskvito receptuko, kurį galėčiau naudoti visur, tad kepsiu šį pabandymui, gal tai jis? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Inga, Aciu! tortas tikrai tinka visiems; jeigu nutarsi kepti, butinai pasipasakok, kaip sekesi ir ar patiko;

      Panaikinti
  8. Kai tik, pries kelias dienas, pamaciau zurnale sita torta, net sirdis apsalo...:-)Jis atrodo fantastiskai!!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  9. Tortas tai fantastika! Vos pamačius buvo wow :) Šaunuolė!

    AtsakytiPanaikinti
  10. Šitą tortą pamačius apsvaigau nuo jo grožio!!! Idėja tiesiog nereali, Aušra Tu tikra profesionalė! Nerealu, man tai tikrai aukštas lygis, ak kaip norėčiau tokiu tortu pradžiuginti savo artimuosius, tikiuos, kad kada nors ryšiuos, ačiū, kad esi dar kart :*

    AtsakytiPanaikinti
  11. Torto papuosimas vertas didziausiu ovaciju! Saunuole!

    AtsakytiPanaikinti
  12. Aciu, Brangiosios, uz visas ovacijas!!! profesionale tikrai nesijauciu, bet labai malonu, kad patiko; as su tokia mintimi ir dariau ji zurnalui - galvojau, kad zmonems turetu patikti pati ideja; man patiko; Aciu visoms dar karta;

    AtsakytiPanaikinti
  13. Man laabai patinka jūsų tortai ir papuošimai, šis labai sužavėjo, nusprendžiau išsikepti, tačiau pirmą kartą gyvenime teko išmesti beveik visą tortą. Nežinau, ar jis ne mūsų skonio ar kaip, čia jokiu būdu nepeikiu, tačiau vargšas tortas iškeliavo į šiukšliadėžę

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Zivile, kaip gaila...; net nesitiki, kad buvo visiskai nevalgomas; o kas labiausiai nepatiko - Biskvitas? ar baltas kremas? ar sokoladinis? ar isvis bendrai nesiderino?

      Panaikinti
  14. Man nepatiko baltas kremas, matyt per daug svietinis, mes labiau šokolado mėgėjai, na tikėjausi jis bus gaivus, bet labai jau vien sviestas ir cukrus tesijautė. Čia matyt tiesiog ne mūsų skoniui buvo ;))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Zivile, tai tikriausiai tortas buvo per saltas; siaip tai sviestas turetus nesijausti (kam gali buti skanu sviestu perteptas tortas..??); jeigu tortas pastovi kambario temperaturoje, visas tas kremas suminksteja ir buna liuks (bent man liuks, bet del skonio, kaip zinia, nesigincijama); aciu, kad nepatingejai parasyti;

      Panaikinti
  15. Kuom būtų galima pakeisti kukurūzų sirupą?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Fausta, as gal siulyciau naudoti skysta cukru: http://www.nordicsugar.com/fileadmin/Nordic_Sugar/Brochures_factsheet_policies_news/Download_center/Industry_product_data_sheet/Lithuanian/Liquid_Invert_Sugar_LT.pdf

      Panaikinti
    2. Ačiū labai. O gal klevų sirupas tiktų dar? Jo kaip tik turiu.
      Kaupiuosi šitam tortui kaip didžiausiam egzaminui :)

      Panaikinti
    3. Klevu sirupas turi labai stipru skoni; jis gali siek tiek "pjautis" su sokoladu ir kt;

      Panaikinti
    4. Supratau, ačiū už konsultaciją :)

      Panaikinti
  16. Iš šito recepto "pasivogiau" kremo receptą. Dar nesudėjau torto, bet kremą jau pagaminau. Man jis gavosi išties labai skanus, gana purus, bet skystas... Nežinau, kaip seksis papuošti. Galbūt kai susigers į biskvitą, bus gerai. Bet tokių įspūdingų papuošimų tikrai nepavyks padaryti su grietinės tirštumo kremu. Gal nepakankamai išplakiau baltymus? Kokie jie turėjo būti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Zivile, kisk ta krema kuo greiciau i saldytuva. sustings ir viskas bus gerai; kol kremas sals, tu ji tik pamaisyk laikas nuo laiko, kd jis nesusoktu i vientisa stuka; jeigu kartais pasidarys per kietas, tai istrauk is saldytuvo ir palaikyk kambario T. koki 10 min.

      Panaikinti
  17. Aš dar su klausimu :) Galiu tortą "surinkt" iš vakaro? Ar geriau tą pačią dieną, kai valgysim?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Fausta, galima surinkt is vakaro; per nakti palik saldytuve, o paskui pries valgant bent valanda leisk pastoveti kambario temperaturoje (jeigu kambaryje labai karsta, tai gal ir trumpiau), kad kremai suminkstetu;

      Panaikinti
  18. Del ledu boksteliu: tai vieni yra su citrininiu kremu, o kiti su sokoladiniu, taip? Ir juos ten reikia ispausti, ar kokiu budu priklijuoti? (
    Ksenija

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ksenija, vieni su sokoladiniu, kiti su citrininiu, bet tu gali daryti kaip tu nori: tik su sokoladiniu, arba tik su citrininiu; kaip jau tau iseina; o del ju priklijavimo: tai vafliukus perpjoviau isilgai pusiau ir puseles prilipdziau prie torto sonu; jie man be jokio vargo prilipo; tik reikia, kad kremas butu kambario temperaturos, jokiu budu ne saltas, nes kitaip vafliukai nelips; o ir saltas kremas neskanus;

      Panaikinti
    2. Tortas iskeptas ir suvalgytas! Na, tik labai dar maza gabaliuka turiu sau pusryciams. Mano ispudziai:
      1. reikia tureti TIKRAI gera neperkaistanti 'mikseri'
      2. kita karta pradeciau nuo sokoladinio kremo, tuomet jis spetu sustingti, kol gaminciau citrinini ir galeciau iskart sulipdyti torta (sikart torta lipdziau sekancia diena)
      3. visiems sveciams torto dekoracija paliko didziausia ispudi
      4. dar man pasirode, kad visai daug darbo reik ideti, bet gal su visais tortais taip? siaip ar taip, cia buvo mano pirmasis tortas (ne pyragas) ever, tai esu patenkinta. Kepciau dar karta del dekoracijos, bet pats skonis is koju neisverte, gal del citrinos, nes nesu labai didele jos fane. Uztat paskaiciau, kad gal Pavlova nera labai sudetingas, visai reiks kada pabandyti.

      O dar, pasmalsavimui idejau torto nuotrauka i profile'a, tai stai, gal matysis. Ledu boksteliai prisiklijavo visai nesunkiai :)
      Ksenija

      Panaikinti
    3. Oi, Ksenija - tortas atrodo fantastiskai! su namu gamybos vafliukais 100 kartu graziau nedgu su pirktiniais; nu ka galiu pasakyti - SAUNUOLE!!! svarbiausia sublizgejai sveciu akivaizdoje; net nesitiki, kad cia pirmas tavo gyvenime tortas; o perkaistantis mikseris yra isvis nelaime; mesk tu ji lauk ir nebegadink daugiau sveikatos; Pavlova tikrai nesudetinga ir labai skanu - rekomenduoju;

      Panaikinti
    4. Aciu aciu uz pagyras:)
      Po sio torto dar tik uzsimaniau, kad o, kaip butu fantastiskai gerai, jei receptai butu susieti, pvz salia torto recepto butu ir nuoroda i kita recepta ar siaip kokia 'padskazke' ka daryti su likusiais 8 kiausiniu tryniais. Arba su likusiu 100 g ricottos, puse pokelio grietineles ir pan. Na bet aisku, galima ir paciai siek tiek geriau paplanuoti ir nereiks paskui tu tryniu ismetineti.

      Panaikinti
    5. Ksenija, tik neismesk tryniu!!! daryk ledus, arba koki creme brule (recepta ryt-poryt leisiu i eteri); o ideja del "padskazkiu" gera, tik nezinau, kaip realizuoti; pasikalbesiu su zinanciais, ir gal kazka sukombinuosim; zina, kad kituose bloguose dedam askiltis "related recipes"; gal kazka panasaus ir cia reikes padaryti;

      Panaikinti
    6. O, ne..... As ismeciau ledus?!?!? Kosmaras... Tie sokoladiniai su vysniom taip skaniai atrodo. Tai dabar jau perskaiciau recepta ir zinosiu, kad ledams reikia 5 tryniu. O creme brule labai megsta mano viena drauge. Tik ar nereikia tureti kazkokio ypatinga prietaiso virsui prideginti (karta maciau per TV)? Na, lauksiu pasirodant recepto. Ir butu saunu, jei ismanantys apie internet.psl.rastu koki sprendima (del tu 'padskazkiu').

      Panaikinti
  19. Beziurint i si torta seile tysta...;) mano jauniausioji dukra uzsisake ji savo sestajam gimtadieniui:) Jau nebe pirma torta is jusu receptu darau ir jie visi lb skanus ir patinka visiems.Norejau paklaust del sio tortuko dydzio, 15 cm skersmuo gan mazas , turesiu nemazai sveciu.Ar nesugadinciau biskvitu , jei padvigubinciau tesla ir naudociau didesne forma (8 ar 9 inch)? Ar geriau butu iskept tokius du tortukus?;)lb aciu is anksto uz jusu pagalba;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ieva, tortuko skersmuo nedidelis, bet jis gaunasi gana aukstas; aisku, galima daryti didesni; priklausomai nuo to, kiek valgytoju; kokiems 6 - 8 asmenims tai sito turetu buti per akis; jeigu bus daugiau zmoniu, tai galima kepti didesni; nemanau, kad kas nors nutiks teslai, jeigu padvigubinsite kiekius; man labai malonu, kad skaitote ir kepate; sekmes!! P.S. tortas skaniausias kambario temperaturos; nepamirskit istraukti is saldytuvo bent valanda pries;

      Panaikinti
    2. Didziausias dekui uz atsakyma, Ausra;) Bandysiu kept didesni, nes sveciu virs 10 ir ispatirties zinau, kad tortai, kepti pagal jusu receptus, kazkur "isgaruoja" :-D dar karta aciu, ir toliau meginsiu jusu receptus , ir lauksiu nauju!!

      Panaikinti
  20. As suzaveta siuo receptu na ir visais receptais jusu bloge :)) taciau mano vaikinas nemegsta citrinu kepiniuose. Ar galiu ju tesiog nedeti? O galbut pakeisti kazkuo kitu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ely, labai aciu uz siltus zodzius; tai aisku galima nedeti; bet i citrinini krema nededant citrinos tai ... net nezinau; gal tiesiog paieskoti kito kremo recepto; galeciau parekomenduoti Aunt Sassy torto krema (su medum): http://vaikai-vanile.blogspot.com/2013/07/gimtadienio-arbatele-stebuklu-salyje.html;

      Panaikinti
    2. Aciu labai!! bandysiu daryti krema su medumi, o kuri biskvita tada rekomenduotumete?
      Pas mane pagrindinis tikslas kad 'lediskai' papuostas tortukas gautusi

      Panaikinti
    3. Ely, kremas su medumi cia tikrai tiks; jis yra pakankamai standus, taip kad turetu graziai issispausti; o del biskvitu - tai galit deti kokius tik norit; jeigu turite koki megstma biskvita, galite nemirksedama naudoti sitam tortui; dali biskvito teslos iskepsite ledu vafliukuose, o kitus pertepsit; is esmes tai ir krema galit naudoti koki tik norit; reikia tik kad nebutu skystas ir kad gerai islaikytu forma; sekmes!

      Panaikinti
  21. Neturiu cia kukurūzų sirupo ir skysto cukraus, ar tiks golden syrup

    AtsakytiPanaikinti
  22. Neturiu cia kukurūzų sirupo ir skysto cukraus, ar tiks golden syrup

    AtsakytiPanaikinti
  23. Neturiu cia kukurūzų sirupo ir skysto cukraus, ar tiks golden syrup

    AtsakytiPanaikinti