Užvakar prie mūsų ketvirtadieninio kulinarinio klubo buvo prisijungęs svečias – Kolumbijos brolis Colin. Aš, kaip įprasta, buvau atsakinga už desertą, o Jūratė ir Colin mūsų gausiai kompanijai pagamino labai skanią vakarienę tailandietiškos virtuvės motyvais:
Ketvirtadieniai pas Jūratę
Vasario 23, 2012
MENIU
Su limetų sultimis, citrinžole, aštriosiomis paprikomis ir Shiitake grybais
Špinatų salotos su ridikėliais ir raudonaisiais apelsinais
Desertas: dviejų rūšių sausainiai biscotti
1. Šokoladiniai biscotti su migdolais (Aušra)
Biscotti kepiau pirmą kartą gyvenime, ir manau kad jie ir man, ir Jūratei pavyko kuo puikiausiai. Visiškai nesunkūs iškepti ir labai skanūs sausainiai. Pagal protokolą biscotti priklauso valgyti juos pamirkius į stiprią espresso kava, bet kadangi buvo jau gana vėlus vakaras, espresso mes nebevirėm; aš savuosius mirkiau į karštą Earl Grey arbatą, o visi kiti – į šaltą pieną. Ir buvo labai skanu!
Linkiu visiems gražaus savaitgalio!
Aušra
Šokoladiniai sausainiai biscotti
Pagal DavidLebovitz receptą
Biscotti:
280 g miltų
75 g kakavos
1 šaukštelis valgomosios sodos
¼ šaukštelio druskos
3 kiaušiniai
200 g cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
½ šaukštelio migdolų ekstrakto
125 g skrudintų migdolų, stambiai sukapotų
120 g šokolado gabalėlių
Aptepimui:
1 kiaušinis
2 šaukštai rupaus cukraus
Orkaitę įkaitinti iki 180oC.
Plačią kepimo skardą iškloti sviestiniu popieriumi arba silikonine Silpat plėvele.
Į nedidelį dubenį persijoti miltus, kakavą, sodą ir druską.
Didokame dubenyje mikseriu išplakti 3 kiaušinius, cukrų, vanilę ir migdolų ekstgraktą. Toliaus vis plakant, pamažu suberti miltų - kakavos mišinį. Gerai išmaišyti. Suberti riešutus ir šokolado gabalėlius. Vėl išmaišyti. Iš tešlos suformuoti du pailgus papločius. Viršų patepti išplaktu kiaušiniu ir pabarstyti rupiu cukrumi. Kepti maždaug 25 – 30 minučių, kol papločių viršus apdžius ir sustandės.
Traukti iš orkaitės. Papločius perkelti ant pjaustymo lentos ir leisti jiems šiek tiek atvėsti, maždaug 15 minučių. Atvėsusius papločius aštriu peiliu pjaustyti į ilgas, maždaug 1,5 – 2 cm storio riekeles; Jas guldyti ant kepimo skardos, pjautąja dalimi žemyn, ir kepti maždaug 10 minučių, kol sausainių viršus apdžius. Sausainius apversti ant kitos pusės ir kepti dar maždaug 10 minučių, kol sukietės.
Iškepusius sausainius pilnai ataušinti ir laikyti sandariai uždarytame inde.
Chocolate Biscotti
For biscotti:
2 cups flour
¾ cup cocoa powder
1 teaspoon baking soda
¼ teaspoon salt
3 eggs
1 cup sugar
1 teaspoon vanilla extract
½ teaspoon almond extract
1 cup almonds, toasted and coarsely chopped
¾ cup chocolate chips
For glaze:
1 egg
2 tablespoons coarse sugar
Preheat oven to 350oF.
Line baking sheet with parchment or Silpat liner.
In a small bowl sift together flour, cocoa powder, baking soda and salt.
In a large bowl beat together 3 eggs, sugar, vanilla and almond extract. Gradually stir in dry ingredients, mix in nuts and chocolate chips until the dough forms. Shape the dough into two flat logs and transfer them onto prepared baking sheet. Brush the tops with beaten egg and sprinkle with coarse sugar. Bake for approximately 25 - 30 minutes until the tops feel dry and firm.
Remove from the oven and cool for 15 minutes. Transferred cooled loaves onto cutting board and slice them diagonally into long half-inch-thick slices. Lay the cookies cut side down onto the same baking sheet and bake for about 10 minutes, until the tops feel dry. Turn the cookies onto another side and bake for 10 minutes more or until cookies feel mostly firm.
Remove from the oven and let cookies cool completely. Store in an airtight container.
Kokia nuostabi ta ridikėlių spalva ir biscotti atrodo labai skaniai :)
AtsakytiPanaikintiRenie, man tie ridikeliai irgi buvo atradimas; angliskai jie vadinasi "watermelon radishes"; jie ne tik grazus, bet ir labai skanus, svelnus, vos ne saldus;
PanaikintiO man tai sriuba labiausiai prie širdies :) perskaičius derinį kokosų pienas ir aštrieji pipirai - visuomet užplūsta malonumo nuojauta :)
AtsakytiPanaikintiRuta, sriuba tikrai buvo labai vykusi - labai svelnaus skonio, su vos vos juntamu astrumu; ir dar grybai ten labai derejo;
PanaikintiLabai mėgstu biscotti, ypač kai jie traškūs. Šiandien išbandžiau Jūsų receptą ir galiu pasakyti kad tai vieni skaniausi biscotti, kuriuos man teko kada gaminti. Jie traškūs, lengvai pjaustėsi, o šokolado gabalėliai tiesiog tirpo burnoje. Ačiū.
AtsakytiPanaikintiTaip pat dažnai skaitau Jūsų blogą. Ypač mėgstu Jūsų ketvirtadienius pas Jūratę. Taip galiu sužinoti ką veikia ir gamina mano artima draugė :).
Laura
Aciu, Laura, kad paskaitai ir kad parasai; man labai smagu, kad biscotti patiko; prasom, nera uz ka!
AtsakytiPanaikinti