Pasidaigė Užgavėnės:
su More, su laužais, su svečiais, su bent pora Lašininių ir su daug daugiau kūdų Kanapinių, su dešrom, ir su blynais. Buvo tikrai labai smagu!
Aušra
Ačiū Jūratei už nuotrauką
|
Obuoliniai blynai kepti orkaitėje – Dutch Babies
½ stiklinės miltų
1 šaukštas cukraus
Žiupsnelis druskos
2 kiaušiniai
2/3 stiklinės riebaus pieno (arba liesos grietinėlės)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
25 g sviesto
3 – 4 dideli kieti obuoliai
¼ stiklinės rudojo cukraus
¼ šaukštelio malto cinamono
1 šaukštelis šviežių citrinų sulčių
Cukraus pudros pabarstymui
Orkaitę įkaitinti iki 250oC.
Obuolius nulupti, išpjauti sėklalizdžius ir supjaustyti stambiomis skiltelėmis.
Į didoką dubenį persijoti miltus, druską ir 1 šaukštą cukraus. Kitame dubenyje išplakti pieną (arba liesą grietinėlę), kiaušinius ir vanilės ekstraktą. Pieno ir kiaušinių mišinį supilti į persijotus miltus ir viską gerai išplakti šluotele, kad neliktų sausų miltų gumulėlių.
Maždaug 25 cm skersmens keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinti sviestą. Suberti obuolių skilteles, rudąjį cukrų ir cinamoną, išmaišyti ir kepti, kol obuoliai šiek tiek suminkštės. Nukelti nuo ugnies. Įmaišyti citrinos sultis. Ant keptų obuolių supilti paruoštą tešlą, pirmiausiai pilant palei keptuvės kraštus, o paskui ant keptuvės viduryje esančių obuolių. Keptuvę kišti į orkaitę. Orkaitės temperatūrą iškart sumažinti iki 220oC. Kepti maždaug 15 – 18 minučių, kol blyno kraštai pakils ir gražiai apskrus, o vidurys lengvai paruduos.
Ištraukus iš orkaitės, blyną iškart apversti ant didokos lėkštės. Viršų apibarstyti cukraus pudra. Pjaustyti ir iškart vaišintis.
Apple Dutch Babies
According to “The American Test Kitchen – Family Cookbook”
½ cup flour
1 tablespoon sugar
Pinch of salt
2 eggs
2/3 cup half-and-half
1 teaspoon vanilla extract
2 tablespoons butter
3 – 4 large firm apples
¼ cup packed brown sugar
¼ teaspoon cinnamon
1 teaspoon fresh lemon juice
Powdered sugar for sprinkling
Preheat oven to 500oF.
Peel, core the apples, and cut them into thick slices.
Sift together flour, 1 tablespoon of sugar and salt into a large bowl. In another bowl whisk together eggs, half-and-half and vanilla. Pour wet ingredients into dry ingredients and whisk well until smooth and no lumps remain.
Melt butter in 10” skillet on medium heat. Add apple slices, brown sugar and cinnamon. Mix and cook until apples soften. Off the heat. Stir in lemon juice. Pour prepared batter over the cooked apples, first pouring along the edges, and then over the apples in the center of the pan. Place the pan into hot oven. Immediately reduce the oven temperature to 425oF. Bake for approximately 15 – 18 minutes, until the edges of the pancake rise and turn deep brown, and the center turns slightly brown.
Remove from the oven and flip the pancake onto a large plate. Sprinkle with powdered sugar. Cut into wedges and enjoy!
Super smagios Užgavėnės! Šaunuoliai, kad kaukes pasidarėte ir Morę sukūrenot!
AtsakytiPanaikintiKoks Morės gražumas !
AtsakytiPanaikintiVau kaip fainai ♥ Matot jūs visi turit ką vyti lauk. Pas mus jau daugiau pavasariu kvepia, dėlto užgavėnės buvo margos, spalvotos ir be jokių morių deginimų :)
AtsakytiPanaikintiNa ir be morės pagirsiu ta dyyyydelį blyną su obuoliais. Nu tiesiog taip ir norisi atsinešti šakutę ir atsignybti jo :)
Blynas - tikras Užgavėnių gražuolis. Ir dar su obuoliais... Bet kaip ten su More? Sudeginot tokią gražuolę su visu išraiškingu veidu?!
AtsakytiPanaikintisuperinės užgavėnės!
AtsakytiPanaikinti:-)
Panaikintiir aš ten buvau, alų, rieslingą gėriau... ir buvo TAIP skanu. Aš vis dar negaliu atsižavėti Aušros kūribingumu ir energingumu!
AtsakytiPanaikintiAciu visoms uz pagyras! su More man buvo gaila skirtis, bet ziema isvaryti juk reikia; todel sudeginom, ir baigta; kitamet darysim kita, dar grazesne!
AtsakytiPanaikintiO jau Morės grožis ir dydis, tikrai gaila tokią deginti. Bet pas jus, merginos, Užgavėnių stalas tai kaip priklauso, lūžta nuo vaišių :) Nuostabus blynas, net kiek į obuolių pyragą panašus :) Sočių metų!
AtsakytiPanaikintiRennie, aciu tau uz komplimentus Morei - ir man buvo gaila; daugiau nei dvi savaites ji musu rusyje gyveno; as ir prisiristi spejau; dabar sirdy (ir rusy) tokia tustuma, kai jos nebeliko; o del vaisiu stalo - zinok ir valgytoju pas mus visas tuntas buvo; dar laukneselius visiems supokavom, taip kad maisto kiekiai ten visai proporcingi; nors, aisku, maisto nepritrukom ir alkani nelikom;
Panaikintisaunuoliai! puikus stalas,grazuole More.
AtsakytiPanaikintiAusra, gal gali papasakoti apie tuos saldainius, kepamus ant lauzo. Marshmalow ar kaip ten jie... Koks skonis kai pasyla? sakau gal vaikams atrakcija padaryt.:)
Labas, Ambre, taip, ten marshmallows, arba lietuviskai - zefyrai; ju galima patiems namie pasidaryti, nieko sudetingo: http://smittenkitchen.com/2009/06/springy-fluffy-marshmallows/
Panaikintias dazniausiai perku is parduotuves;
skonis tai ten zinai - nieko nepaprasto: cukrus, zelatinas, ir tiek, bet vaikams atrakcija; zefyrus galima graziai apskrudinti virs zariju; nuo karscio jie suminksteja; tada ta silta suminkstejusi zefyra galima deti ant kokio nors sausainio, ant virsaus dar sokolado plytele, viska uzvozti kitu sausainiu; sokoladas nuo silto zefyro irgi suminkstes; stai jums ir desertas, vadinasi S'Mores (tikriausiai nuo zodzio "Uzgaveniu More" ;) ); mes lauzus namie gana daznai kurenam, ir vaikai niekada nepraleidzia progos tokiu s'mores pasigaminti;
Fantastiškos Užgavėnės pas Jus !!!
AtsakytiPanaikintiO čia ne į temą - reikia pranešt asmeniškai, tai "nešu" :) Stilingiausias Jūsų blogas
http://priekafijos.blogspot.com/2012/02/stylish-blogger-apdovanojimas.html
O cia tai bent! jauciuosi net susinepatoginusi, pamineta antruoju numeriu po Neringos Blogo; smagu - ne tas zodis! aciu, Laima, uz tokia malonia zinia; ir uz komplimentus ACIU!!
Panaikinti